Tip dana: Spartak Moskva – Zenit: U Moskvi se dugo čeka na trijumf nad Zenitom!

U četvrtak je ruku na srce dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u proteklim danima ove nedelje, a svakako najinteresantniji meč se igra u prestonici Rusije gde će u okviru trećeg kola ruskog Kupa, Spartak iz Moskve ugostiti ekipu Zenita.
Duel između ova dva tima je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

Spartak Moskva: Sjajne partije u Kupu, promenljive u prvenstvu!

Pre svega, treba napomenuti da su fudbaleri Spartaka iz Moskve prošle sezone došli do prvog trofeja u Kupu posle čak devetnaest godina, što je svakako izazvalo veliko slavlje najvatrenijih navijača ove ekipe, koja je ne tako davno bila i šampion Rusije.
Moskovljani su u velikom finalu bili bolji od gradskog rivala Dinama, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz neverovatan podatak da je gost na tom susretu promašio penal za izjednačenje u devetom minutu sudijske nadoknade.
Što se tiče najkvalitetnijeg ranga ruskog fudbala, fudbaleri Spartaka su šampionat završili na poprilično lošem desetom mestu na tabeli uz samo šest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju morali da se presele u drugu ligu.
Bez ikakve sumnje je Spartak bio jedno od najvećih razočarenja u prošlogodišnjem izdanju Premijer lige, a na sreću, sezona će ipak biti upamćena po pomenutom trofeju u ruskom Kupu, inače je sve drugo bilo za zaborav.
Kada je u pitanju ovogodišnjeg izdanja Premijer lige, trenutno se Spartak nalazi na petom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, a u prošlom kolu su Moskovljani slavili na svom terenu protiv gradskog rivala Lokomotive kada je bilo 1:0.
Sjajne partije izabranici Giljerma Abakala pružaju i u ruskom Kupu gde se tim iz prestonice nalazi na prvom mestu na tabeli grupe B uz maksimalnih šest bodova.
U prvom kolu je Spartak slavio na svom terenu protiv Samare kada je bilo 1:0, da bi u prošlom kolu drugog po važnosti fudbalskog takmičenja u Rusiji, Moskovljani na domaćem terenu demolirali Fakel, kada je bilo 3:0.
Pored ta dva trijumfa na svom terenu u Kupu, u prvenstvu je Spartak odigrao još četiri duela na svom stadionu i ostvario tri trijumfa uz jedan poraz, a pogađate, protivnik na tom susretu je bio Zenit, koji godinama unazad predstavlja nerešivu enigmu za klub iz ruske prestonice.

Zenit: Može li neko da prekine dominaciju Zenita?

Fudbaleri Zenita godinama unazad vladaju ruskim fudbalom, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa bez većih problema došla do novog naslova prvaka.
Na kraju je tim iz Sankt Peterburga imao čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Soči, a svakako da bi ta bodovna razlika bila još i veća da novi-stari šampion Rusije u poslednja dva kola nije odigrao nešto slabije mečeve, što je dovelo do poraza od Nižnjeg u poslednjem kolu, ali i remija u preptoslednjem kolu protiv Spartaka iz Moskve sa kim će Zenit upravo večeras i odmeriti snage u okviru trećeg kola ruskog Kupa.
Ono što predstavlja problem je to što ta titula šampiona nije ovom timu donela igranje u Ligi šampiona zbog sada već dobro poznatih stvari, međutim, ako se po jutru dan poznaje, vrlo lako se može desiti da Zenit dođe do svoje pete uzastopne titule prvaka Rusije.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Sergeja Semaka nalaze na prvom mestu na tabeli Premijer lige uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Rostov, koji se mimo svih očekivanja nalazi na pomenutoj drugoj poziciji.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Rusije slavio na poprilično teškom gostovanju kod Dinama iz Moskve, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče ruskog Kupa, u trenutku kada Zenit ne igra u evropskim takmičenjima, sigurno je da će četa trenera Semaka biti maksimalno fokusirana i na ovo takmičenje, a trenutno je situacija takva da se ekipa iz Sankt Peterburga nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Spartak iz Moskve, kod koga i gostuju u ovom kolu.
U prvom kolu je Zenit odigrao jedan dobar meč na svom terenu protiv Fakela i slavio sa 2:0, da bi u drugom kolu ova ekipa neočekivano poražena na gostovanju kod Krila Sovjetova kada je bilo 2:0, pa je utisak da će tim iz Sankt Peterburga imati imperativ pobede na gostovanju kod Spartaka koji igra sjajno na domaćem terenu ove sezone.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan susret. Ako se osvrnemo na neke od prethodnih duela između ova dva kluba doći ćemo do zaključka da ova dva tima uglavnom imaju mečeve sa velikim brojem golova, a u prilog tome ide činjenica da je Zenit preprošle sezone na svom terenu slavio protiv Spartaka rezultatom 7:1.
Mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje prava goleada, bez obzira što se radi o Kup meču, pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.


Na poslednjih jedanaest međusobnih susreta Zenit ne zna za poraz od Moskovljana, a kako Zenit mora da slavi na ovom meču kako bi se na tabeli izjednačio sa Spartakom, utisak je da je dvojka i više nego primaljiva opcija, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 1.87.

Za kraj, smatramo da će gosti iz Sankt Peterburga bez većih problema postići dva ili više golova na ovom gostovanju, pa vam preporučujemo da odigrate igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.