Tip dana: Bajern Minhen – Leverkuzen: Aspirini za Nagelsmanovu glavobolju!

Nakon nekoliko “sušnih” dana, u petak je zaista sjajna ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali veliki derbi nemačkog fudbala u kom će Bajern iz Minhena na svom terenu ugostiti Bajer Leverkuzen.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Četiri meč bez trijumfa u Bundesligi!

Prošlu sezone je Bajern iz Minhena ponovo bez većih problema došao do titule šampiona Nemačke čime je ova ekipa samo potvrdila višegodišnju dominaciju u Bundesligi, međutim, kako sada stvari stoje, utisak je da nas ovog puta očekuje dosta zanimljivije prvenstvo nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko godina.
Naime, nakon sedam odigranih kola Bavarci se nalaze tek na petom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Union Berlin koji se mimo svih očekivanja nalazi na vrhu tabele.
Do sada su izabranici trenera Nagelsmana kome se kako sada stoje stvari ozbiljno drma klupa odigrali sedam mečeva i ostvarili tri trijumfa, tri remija i jedan poraz.
Svakako da poražavajuće deluje podatak da aktuelni šampion Nemačke na četiri poslednja susreta u Bundesligi ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je tim iz Minhena poražen na gostovanju kod Augsburga kada je bilo 1:0.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, ni tu se Bajern nije posebno proslavio, pošto je na tri odigrana duela na svom stadionu ostvario samo jedan trijumf uz dva remija.
Za razliku od Bundeslige gde bavarska mašinerija ima ozbiljnih problema, u Ligi šampiona sve ide kako treba, s obzirom da se izabranici Julijena Nagelsmana nakon dva odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu su Bavarci slavili na veoma teškom gostovanju kod milanskog Intera kada je bilo 0:2, da bi ova ekipa istim rezultatom slavili i protiv Barselone na svom stadionu, uz podatak da je španski tim odigrao fenomenalno prvo poluvreme i pravo je čudo kako Katalonci u tom periodu nisu postigli makar jedan gol.
U nastavku je Bajern umeo da kazni promašaje Barse i preko Ernandeza i Sanea zabeleži drugi trijumf u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Kada su izostanci u pitanju, trener Nagelsman za ovaj duel neće moći da računa na Komana, Ernandeza i Sara.

Bajer Leverkuzen: “Farmaceuti” u zoni ispadanja!

Prošle sezone je Leverkuzen igrao dopadljiv, efikasan i dobar fudbal, što je na kraju šampionata popularnim “farmaceutima” donelo plasman na treću poziciju na tabeli, što naravno donosi i Ligu šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj Bajera kada je prošla sezona u pitanju.
Posebno dobro je nekadašnji finalista najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja igrao u finišu šampionata, kada je na četiri poslednja susreta zabeležio isto toliko trijumfa, i na kraju imao čak šest bodova viška od četvrtoplasiranog Lajpciga.
Naravno, ne treba pominjati da će i ove sezone Leverkuzen dati sve od sebe da dođe do plasmana u Ligu šampiona, ali će sve to biti daleko teži, a kako sada stvari stoje možda i nemogući zadatak.
Naime, nakon sedam odigranih kola izabranici Žerarda Seoanea se nalaze na katastrofalnom petnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i timovi koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada su “farmaceuti” odigrali sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i čak četiri poraza.
U prošlom kolu je Leverkuzen odigrao jedan solidan meč na svom terenu protiv Verdera iz Bremena, ali je na kraju samo bilo 1:1.
Poput Bajerna i Bajer igra sjajno u Ligi šampiona, o čemu nam najbolje svedoči podatak da je ova ekipa u prošlom kolu možda pomalo i neočekivano na svom terenu savladala favorizovani Atletiko Madrid, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ruku na srce u prvom kolu je nemačka ekipa poražena na nimalo prijatnom gostovanju kod Klub Briža sa 1:0, ali treba napomenuti da belgijski tim igra sjajno na startu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, o čemu najbolje svedoči i prvo mesto na tabeli.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je petnaestoplasirana ekipa na tabeli odigrala tri susreta na strani i ostvarila po jedan trijumf, poraz i remi.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Žerardo Seoane za najteže gostovanje u ligi neće moći da računa na Virca, Belarabija, Palasiosa, Adlija i Luneva.

Naš predlog

Oba tima igraju jako loše u Bundesligi ove sezone, ali smo ipak mišljenja da bi previše bilo kada Bajern ni na petom uzastopnom susretu ne bi upisao trijumf, pa vam predlažemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.35.

Čak, mišljenja smo da će mašinerija iz Minhena od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu “farmaceuta” zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate prelaz 1-1 koji Meridianbet ceni sa koeficijentom 1.78.

Za kraj, tradicija nam govori da nam mečevi između dva velikana nemačkog fudbala uglavnom donose veliki broj golova, i apsolutno nema razloga da tako ne bude i sada zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.