Tiket dana (sreda, 05.10.2022)

Tiket dana

Večeras nas očekuje drugi deo 3. kola Lige šampiona, ali i preostali mečevi vanrednog kola u engleskom Čempionšipu. Kvote su važile u trenutku pisanja teksta.

Sevilja – Dortmund – T12+ @ 2.38 u Meridianbet

Za Andalužane ova dva meča sa Borusijom poslednja su prilika da se uključe u borbu za drugo meto u grupi, pošto smatramo da je prvo rezervisano za Mančester Siti. Sevilja je loše startovala, poražena je na svom Sančez Pishuanu od Sitija, i to ubedljivo, da bi u drugom kolu osvojili bod u Kopenhagenu, igrajući sa šampionom Danske samo 0:0. ”Milioneri” su iskoristili dolazak FC Kopenhagena u Dortmund i slavili sa 3:0 u prvom kolu, da bi skupo prodali kožu na Etihadu i izgubili od Sitija sa 2:1, mada su imali prednost u drugom poluvremenu sve do desetak minuta pred kraj meča. Protekli vkend bio je neuspešan za obatima na domaćem planu. Sevilja je u derbiju dočekala Atletiko Madrid, još jednog španskog predstavnika u Ligi šampiona, a poraženi su sa 2:0. Start La Lige je katastrofalan za tim iz Andaluzije, osvojili su samo 5 bodova iz 7 kola i nalaze se tik iznda crte koja deli timove u zoni ispadanja. To je ponižavajući status za Sevilju i ozbiljno se postavlja pitanje poverenja treneru Đulenu Lopetegiju. U maloj nemilosti je i trener Dortmunda Edin Terzić, on je preuzeo krivicu za poraz u Kelnu na sebe, ali među navijačima je gorak ukus u ustima zbog propuštene šanse da se Dortmund odvoji od Bajerna na pristojnu udaljenost. Čini nam se da je Sevilja bliža, uspehu, barem na svom terenu i predlažemo vam igru domaćin daje dva gola. Za T12+ kvota iznosi 2.38 u kladionici Meridianbet.

Juventus – Makabi Haifa – 1,3+ @ 1.83 u Meridianbet

Nadaju se u Juventusu da je trijumf nad Bolonjom u nedelju ona prelomna tačka u sezoni i da će sada tim ići samo napred. U velikim problemima je bila ”Stara dama” i njen trener Alegri. Porazi su se nizali kao na traci, u Ligi šampiona, ali i u Seriji A. U prva dva kola elitnog evropskog takmičenja Juve je izgubio od Pari Sen Žermena na strani i Benfike u Torinu i pred dvomeč sa Makabijem je u situaciji da mora da dobije oba duela sa Izraelcima. Za prvaka Izraela učešće u grupnoj fazi je sasvim zadovoljilo njihove ambicije, mada se može reći da su bili sasvim dobri i u porazima od PSŽ-a i prethodno Benfike. Protiv Juventusa nemaju šta da izgube, pokušaće da osvoje neki bod i ne završe takmičnje sa nulom. Videli smo da se radi o kvalitetnom timu, ali koji još uvek nema dovoljno iskustva u mečevima sa najjačim rivalima. Za Alegrija je veoma važno što je prvi put pogodio Filip Kostić, u meču sa Bolonjom, a nove golove dali su i Dušan Vlahović i Arkadijuš Milik. Ova trojica, uz Kvardada, najjači su adut torinskog tima i očekujemo da budu u elementu i u duelu sa Makabijem. Jedinica se podrazumeva, ali bi i golova moglo da bude barem tri ukupno. Za kombinaciju 1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.83.

Barnli – Stouk – 1 @ 1.78 u Meridianbet

Favoriti se polako izdvajaju na vrhu tabele u engleskom Čempionšipu. Takva je i situacija sa Barnlijem koji nije najbolje startovao u novoj sezoni, povratničkoj u Čempionšipu nakon ispadanja iz elite. ”Klaretsi” su bez poraza na poslednjih osam prvenstvenih utakmica, ali su u tom interbvalu zabeležili čak pet remija i samo tri pobede. Nerešeno je bilo i u subotu u Kardifu, mada su vodili sve do 90. minuta protiv Velšana. Trenutno su na 4. mestu, imaju 18 bodova a za vodećim Šefild junajtedom zaostaju šest poena. Prvenstvo je tek na početku, prošla je jedna četvrtina, pa to i nije nenadoknadiva razlika. Njihov rival u vanrednom kkolu je tim Stouka koji je doživeo debakl u nedelju na svom terenu protiv Votforda. ”Stršljenovi” su slavili sa 4:0 u Stouku, i to je drugi uzastopni meč na kome Stouk nije dao gol. ”Grnčari”, kako glasi nadimak Stouka, nalaze se tek na 17. mestu i očigledno je da im predstoji još jedna sezona u kojoj neće biti konkurentni u borbi sa ostalim ekipama koje đele u Premijer ligu. Očekujemo pobedu Barnlija na Turf Muru, a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.78.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 7.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.