Derbi dana: Čelsi – Milan: Milanezi mogu da okončaju evropsku priču Plavcima!

U sredu je na programu novih osam mečeva trećeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija ugostiti Milan.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Čelsi: Mogu li “plavci” do prvog trijumfa?

Fudbaleri Čelsija su prošle sezone došli do plasmana u Ligu šampiona, a sigurno je da će to i ovog puta biti primarni cilj ekipe iz Londona, koja se do sada nije proslavila.
Pre nekoliko sedmica je cenu loših rezultata platio Tomas Tuhel koji se nikako nije dopao novim vlasnicima “Plavaca”, a na njegovo mesto je postavljen Grejem Poter.
U ovom trenutku se tim koji je pre nešto više od godinu dana došao do titule šampiona Evrope, nalazi na poslednjem mestu na tabeli elitnog takmičenja, pošto su “Plavci” do sada osvojili samo jedan bod.
U prvom kolu je Čelsi odigrao jedan jako loš meč na gostovanju kod Dinama iz Zagreba u kom je engleski tim poražen rezultatom 1:0, nakon čega je Tuhel i dobio otkaz.
Ništa bolji utisak klub sa “Stamford Bridža” nije ostavio ni u prošlom kolu pošto je ova ekipa pred svojim navijačima samo remizirala sa Salcburgom a taj duel je završen rezultatom 1:1.
“Plavci” se nisu proslavili ni u dosadašnjem toku engleske Premijer lige, pošto se izabranici Grejema Potera trenutno nalaze na petom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, pa je sva prilika da se tim iz Londona polako ali sigurno oprašta od borbe za titulu šampiona, i to u veoma ranoj fazi šampionata.
Ruku na srce, u prošlom kolu su fudbaleri Čelsija slavili na veoma teškom gostovanju kod Kristal Palasa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Poveo je Kristal Palas golom Odsone Eduarda u sedmom minutu, da bi izjednačenje i preokret Čelsiju doneli golovima Pjer-Emerik Obemajang u 38. i Konor Galager u 90. minutu.
Bio je to inače drugi trijumf za Čelsi na strani ove sezone, koji je van svog terena doživeo i isto toliko poraza, od kojih je jedan bio posebno neprijatan, i to kod Lidsa, kada je bilo više nego ubedljivih 3:0.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč Lige šampiona sa Milanom, Grejem Poter ovog puta neće moći da računa na Kantea i Mendija, dok su pod velikim znakom pitanja Žoržinjo, Kukurelja i Čukvuemeka.

Milan: Rosoneri u London dolaze po sva tri boda!

Malo ko je očekivao da će ekipa Milana prošle sezone doći do Skudeta, međutim to se dogodilo, što je bio veliki povod za slavlje najvatrenijih pristalica jednog od najtrofejnijih klubova u Evropi.
Dugo su Milan i Inter vodili borbu za naslov prvaka, ali je utisak da kada je to bilo najpotrebnije, Rosoneri su odigrali najbolje i na kraju potpuno zasluženo došli do titule šampiona Italije.
Prelazni rok je protekao mirno, a kao najveće pojačanje sasvim sigurno treba izdvojiti dolazak De Katelara, koji se do sada nije najbolje snašao u svom novom klubu i trenutno je u drugom planu.
U ovom trenutku se aktuelni šampion Italije nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, a upravo ova ekipa je Milanu do sada nanela i jedini poraz u Seriji A, pošto je taj meč na “San Siru” završen pobedom Napolitanaca od 1:2, a ako je za utehu svim navijačima Milana, treba biti realan pa priznati da klub sa stadiona “Diego Armando Maradona” u ovom trenutku igra najlepši fudbal u Italiji, a možda čak i u Ligi šampiona, pošto su izabranici Lučana Spaletija sinoć demolirali Ajaks na jednom od najtežih gostovanja u Evropi.
Inače, u prošlom kolu je četa Stefana Piolija koji radi zaista sjajan posao slavila na gostovanju kod Empolija, a taj meč u Toskani je završen rezultatom 1:3.
Nešto lošiji utisak su do sada Rosoneri ostavili u Ligi šampiona, ali i pored toga se aktuelni šampion Italije trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa četiri osvojena boda.
U prvom kolu je višestruki šampion Evrope samo remizirao na gostovanju kod Salcburga, da bi nakon toga Milan bez većih problema savladao Dinamo iz Zagreba, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Stefano Pioli ima baš dosta problema kada je sastav tima za ovaj duel u pitanju, pošto ovaj italijanski stručnjak neće moći da računa na Kalabriju, Florencija, Ernandeza, Ibrahimovića, Kjera, Manjana i Salemekersa, dok su pod velikim znakom pitanja Mesijas i Divok Origi.

Naš predlog

Ulog je zaista veliki, pa zbog toga ne treba na “Stamford Bridžu” očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.94.

Čelsi ima baš dosta problema ove sezone, što možda i veću prednost na ovom susretu daje Rosonerima, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate duplu šansu X2 za koju je Meridianbet odredio odličan koeficijent 2.09.

Za kraj, ne treba nikoga da iznenadi ako se ovaj duel u Londonu završi bez pobednika, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.