Derbi dana: Crvena zvezda – Ferencvaroš: Kriju li crveno-beli Čardaš u nogama?

U četvrtak je fenomenalna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i duel trećeg kola grupne faze Liga Evrope, između Crvene zvezde i Ferencvaroša.
Meč između ova dva tima se igra na stadionu “Rajko Mitić” a početak je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Crvena zvezda: Da li je vreme za prvi trijumf?

Crveno-beli su prošle sezone u nikad zanimljivijem šampionatu došli do svoje pete uzastopne titule šampiona Srbije, i to pošto je na kraju Zvezda imala dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji je imao finu prednost pred zimsku pauzu.
Po tradiciji, najtrofejniji srpski klub je odigrao sjajno u prolećnom delu šampionata, a šlag na tortu bio je i trofej u Kupu, pošto je najljući rival savladan rezultatom 2:1, uz dva spektakularna gola Aleksandra Kataija.
Nažalost, crveno-beli ponovo nisu uspeli da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i to pošto je Zvezda eliminisana od izraelskog Makabija iz Haife.
Prvi duel u Izraelu je završen pobedom domaće ekipe od 3:2, da bi revanš na stadionu “Rajko Mitić” završen rezultatom 2:2, i to nakon nesrećnog autogola Milana Pavkova u samom finišu utakmice.
Nakon eliminacije, Dejan Stanković je podneo neopozovu ostavku, a na njegovo mesto je seo njegov nekadašnji pomoćnik Miloš Milojević.
Za razliku od prethodnih nekoliko puta crveno-beli nisu na najbolji mogući način startovali u Ligi Evrope, pa se srpski šampion posle dva odigrana kola nalazi na poslednjem mestu na tabeli.
U prvom kolu je četa perspektivnog trenera Milojevića odigrala jedan zaista sjajan meč na domaćem terenu protiv Monaka, ali je francuski predstavnik slavio rezultatom 0:1, i to nakon gola iz penala, koji je skrivio neoprezni Slavoljub Srnić.
U drugom kolu je Zvezda gostovala kod Turske, i bio je to jedan od slabijih mečeva najtrofejnijeg srpskog kluba u evropskim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina.
Na kraju je Trabzon dosta lakše nego što to rezultat pokazuje slavio sa 2:1, a utešni pogodak, i ujedno i prvi gol za crveno-bele u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope postigao je pomalo zaboravljeni Veljko Nikolić.
Kada je u pitanju nacionalni šampionat, u ovom trenutku se izabranici Miloša Milojevića nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani TSC, koji ruku na srce ima i dva meča više od Crvene zvezde.
Ono što je nekako najbitnije je da i pored nešto slabijih partija u poslednjih mesec dana, crveno-beli imaju pet bodova viška od Partizana, što je svakako fina zaliha pred nastavak prvenstva.
U prošlom kolu je aktuelni šampion odigrao sjajan meč na gostovanju kod Mladosti GAT, a taj duel je završen rezultatom 0:4, zbog svega sasvim sigurno lider na tabeli srpskog šampionata u veoma lepom raspoloženju dočekuje Ferencvaroš, u okviru trećeg kola Liga Evrope.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Miloš Milojević jedino neće moći da računa na Kangvu koji je na meču sa Trabzonom dobio crveni karton.

Ferencvaroš: Briljantne partije u Ligi Evrope!

Ferencvaroš je prošle sezone bez većih problema došao do titule šampiona Mađarske, i to na jedan poprilično ubedljiv način pošto je na kraju ova ekipa imala čak dvanaest boda viška u odnosu na drugoplasiranu Kisvardu.
Sve to je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u prvom meču prvog kola kvalifikacija je ovaj tim samo remizirao na gostovanju kod Tobola, kada nije bilo golova.
Ipak daleko bolju partiju je ekipa koju sa klupe predvodi bivši selektor Rusije Stanislav Čerčešov pružila na domaćem terenu gde je šampion Kazahstana savladan rezultatom 5:1.
Usledio je dvomeč sa Slovanom, koji nije najbolje započeo za mađarsku ekipu koja je u prvom meču na svom terenu poražena rezultatom 1:2, da bi nakon toga Ferencvaroš u gostima demolirao prvaka Slovačke (1:4), i zakazao je dvomeč sa Karabagom.
Ono što je posebno bilo bolno za sve navijače Ferencvaroša je raspršen san o Ligi šampiona i činjenica da je Karabag prolaz obezbedio pobedom od 3:1 usred Budimpešte posle remije u Azerbejdžanu.
Mađarski tim se morao zadovoljiti Ligom Evrope do koje je došao nakon eliminacije Šamroka, i to bez većih problema, pošto je prvi duel završen pobedom ovog tima od 4:0, da bi Šamrok minimalnim rezultatom slavio na svom terenu.
Utisak je da je malo ko očekivao da će izabranici Stanislava Čerčešova igrati ovako dobro u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto se ova ekipa nakon dva odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je Ferencvaroš slavio na domaćem terenu protiv rezultatom 3:2, iako je šampion Mađarske praktično ceo meč igrao sa igračem manje, nakon što je u šesnaestom minutu susreta isključen Ćivić.
Usledilo je veoma teško gostovanje kod Monaka, koji je na tom susretu važio za apsolutnog favorita, ali je četa trenera Čerčešova mimo svih očekivanja slavila u kneževi minimalnim rezultatom, golom Balinta Večeja u 80. minutu.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje mađarskog šampionata, u ovom trenutku se Ferencvaroš nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Kečkemeti, a zanimljivo je da je upravo od ovog tima u prošlom kolu poražen lider na tabeli i to rezultatom 2:0, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje.
Za kraj, što se izostanaka tiče, Stanislav Čerčešov će moći da računa na sve fudbalere osim Ćivića koji je kao što smo već napomenuli dobio crveni karton u meču prvog kola protiv Trabzona.

Naš predlog

Oni stariji zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu se sasvim sigurno sećaju meča iz 1975. godine, u kom su snage odmerili Crvena zvezda i Ferencvaroš, a ono što je zanimljivo je da je na tom susretu prisustvovalo 110.000 gledalaca.
I ovog puta se očekuje dobrano popunjen stadion, što bi mogla vrlo verovatno da bude i najveća prednost Zvezde na ovom susretu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.97.


Takođe, neće biti iznenađenje ukoliko nam duel između srpskog i mađarskog predstavnika na stadionu “Rajko Mitić” donese dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.85.

Za kraj, crveno-beli moraju od prvog minuta da krenu ofanzivno ka golu lidera u grupi, i mišljenja smo da će do vodećeg gola četa Miloša Milojevića doći u ranoj fazi susreta, zbog čega vam hrabro predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.