Tip dana: Dortmund – Bajern: Igra se “Der Klassiker”, a na čelu tabele nisu ni jedni ni drugi!

U subotu nas očekuje zaista sjajna ponuda za klađenje, a jedan od najzanimljivijih susreta se bez ikakve sumnje igra na “Signal Iduna Parku” gde će Borusija iz Dortmunda ugostiti Bajern Minhen, u meču koji se popularno zove i “Der Klassiker”.
Početak susreta je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Dortmund: Mogu li “Milioneri” do trijumfa?

Prošla sezona je nekako ličila na nekoliko prethodnih, pošto je Dortmund ponovo šampionat završio na drugom mestu iza neprikosnovenog Bajerna, a ta druga pozicija je timu sa “Signal Iduna Parka” donela plasman u Ligu šampiona, i to će bez ikakve sumnje biti primarni cilj i ove sezone.
Na kraju prošle se klub rastao sa trenerom Rozeom koji je u međuvremenu preuzeo Lajpcig, a na mesto trenera je seo Edin Terzić, koji je pre toga već u jednom periodu predvodio popularne “Milionere”.
Nakon osam odigranih mečeva Borusija se nalazi na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Union Berlin, ili recimo uz isti broj bodova kao trećeplasirani Bajern Minhen, koji im dolazi u goste u ovom kolu u jednom od najvećih derbija nemačkog fudbala.
Nažalost, u prošlom kolu su izabranici Edina Terzića odigrali jedan jako loš meč na gostovanju kod Kelna, koji je završen pobedom “jarčeva” od 3:1.
Prvo poluvreme je gostujuća ekipa rešila u svoju korist (0:1), a pravo je čudo kako u tom delu susreta nismo videli još neki pogodak u mreži Kelna.
Ipak, u nastavku je učesnik u Ligi konferencije odigrao zaista sjajno, uspeo da postigne čak tri gola i zabeleži svoju treću pobedu u prvenstvu.
Kada je u pitanju Liga šampiona, u ovom trenutu se “Milioneri” nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na Sevilju i Kopenhagen, pa slobodno možemo reći da je tim sa “Signal Iduna Parka” na pravom putu da dođe do plasmana u nokaut fazu, što zanimljivo Dortmund prošle sezone nije uspeo da učini.
U prošlom kolu je četa Edina Terzića odigrala fantastičan meč na gostovanju kod Sevilje i sa više nego ubedljivih 1:4 slavila u Andaluziji, nakon čega je Lopategi dobio otkaz.
Pre toga je Dortmund doživeo poraz na gostovanju kod Mančester Sitija, dok je u prvom kolu Borusija bez većih problema savladala Kopenhagen rezultatom 3:0.
Što se izostanaka za ovaj duel sa Bajernom tiče, Terzić neće moći da računa na Alea, Rojsa, Dahuda, Gitensa, dok je pod velikim znakom pitanja Unbehaun, koji svakako ne bi ni bio među stativama i da je zdrav.

Bajern Minhen: Bavarci jure deveti uzastopni trijumf nad Dortmundom!

Prošle sezone je Bajern ponovo bez većih problema došao do titule šampiona Nemačke, međutim, primarni cilj je bio trofej u Ligi šampiona, ali do njega ova ekipa nije uspela da dođe pošto je eliminisana u četvrtfinalu od Viljareala, što je bez ikakve sumnje predstavljalo ogromno iznenađenje.
Letnji prelazni rok je doneo nekoliko zanimljivih stvari, a svakako da je najvažnije da je Robert Levandovski napustio tim iz Minhena, i prešao u Barselonu.
Poznato je da je poljski reprezentativac godinama unazad slovio za najboljeg strelca, ujedno i fudbalera Bajerna, a njegov odlazak se i te kako osetio, makar kada je Bundesliga u pitanju.
Naime, nakon osam odigranih mečeva se Bajern nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Union Berlin.
Do sada su Bavarci ostvarili četiri trijumfa, čak tri remija i jedan poraz i to na gostovanju kod Augsburga kada je bilo 1:0.
Nakon tri vezana susreta bez trijumfa, u prošlom kolu je tim iz Minhena demolirao Leverkuzen na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Za razliku od Bundeslige gde bavarska mašinerija igra nešto slabije nego što smo to navikli, u Ligi šampiona sve ide kako treba, s obzirom da se izabranici Julijena Nagelsmana nakon tri odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih devet osvojenih bodova.
U prvom kolu su Bavarci slavili na veoma teškom gostovanju kod milanskog Intera kada je bilo 0:2, da bi ova ekipa istim rezultatom slavili i protiv Barselone na svom stadionu, uz podatak da je španski tim odigrao fenomenalno prvo poluvreme i pravo je čudo kako Katalonci u tom periodu nisu postigli makar jedan gol.
Najzad, u trećem kolu je aktuelni šampion Nemačke bez većih problema na svom terenu savladao Plzenj, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Nagelsman za ovaj “Der Klasikker” neće moći da računa na Ernandeza, Milera i Sara, dok su pod velikim znakom pitanja Kimih i Koman.

Naš predlog

Mečevi između ova dva tima nam skoro uvek donose baš dosta golova, pa je tako primera radi na poslednjih šest međusobnih susreta između Dortmunda i Bajerna uvek bilo četiri ili više gola, a smatramo da nas nešto slično očekuje i ovog puta pa vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.88.

Kao što smo već napomenuli, Bajern je na poslednjih osam međusobnih susreta ostvario isto toliko trijumfa, a kako Bavarci nisu bili na prepoznatljivom nivou u dosadašnjem toku prvenstva, utisak je da bi mašinerija iz Minhena mogla da proradi na ovom meču, pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Za kraj, za očekivati je da bude golova na obe strane, pa vam preporučujemo da probate i sa igrom GG4+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.