Tip dana: Dortmund – Sevilja: Brijanje Andalužana – Part II

U utorak je sjajna ponuda za klađenje, pošto nas očekuje osam mečeva četvrtog kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Signal Iduna Parku” gde će fudbaleri Dortmunda ugostiti Sevilju.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21h.

Dortmund: Trijumf donosi plasman u nokaut fazu!

Nakon skoro da meseca od početka sezone, možemo konstatovati da svi navijači Borusije mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji njihov omiljeni tim igra.
Naime, što se tiče Bundeslige, u ovom trenutku se popularni “Milioneri” nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Union Berlin koji se trenutno nalazi na senzacionalnom prvom mestu.
U prošlom kolu je četa Edina Terzića koji radi dobar posao u svom novom-starom klubu odigrala fantastičan meč na svom terenu protiv Bajerna iz Minhena, u kom na kraju nije bilo pobednika, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2.
Bajern je u prvih sat vremena kontrolisao igru i imao dva gola prednosti, međutim, kada se možda očekivao i treći gol Bavaraca, Borusija je odigrala fenomenalnih pola sata i uspela da dođe do veoma važnog boda, a izjednačujući pogodak delo je Modesta u petom minutu sudijske nadoknade.
Inače, na taj način su “Milioneri” prekinuli strašan niz Bajerna u međusobnim duelima od čak osam uzastopnih trijumfa.
Kada je u pitanju Liga šampiona, u ovom trenutu se vicešampion Nemačke nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na Sevilju i Kopenhagen, pa slobodno možemo reći da je tim sa “Signal Iduna Parka” na pravom putu da dođe do plasmana u nokaut fazu, što zanimljivo Dortmund prošle sezone nije uspeo da učini, iako je grupa bila daleko lakša nego što je to ova.
U prošlom kolu je četa Edina Terzića odigrala zaista sjajan meč na gostovanju kod Sevilje i slavila rezultatom 1:4, a utisak je da je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji.
Pre toga je Dortmund doživeo očekivani poraz na gostovanju kod Mančester Sitija, dok je u prvom kolu Borusija bez većih problema savladala Kopenhagen rezultatom 3:0.
U svim takmičenjima je Borusija do sada odigrala šest mečeva na svom stadionu i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.
Što se tiče izostanaka, trener Borusije iz Dortmunda za ovaj duel neće moći da računa na Alea, Rojsa, Gitensa, Dahua i Bauzu.

Sevilja: Poslednja šansa za posrnule Andalužane!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da su fudbaleri Sevilje najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Naime, tim koji je prošle sezone bez većih problema došao do pozicije broj četiri i plasmana u Ligu šampiona se u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Od samog starta prvenstva Sevilja je imala dosta problema, ali poražavajuće zvuči podatak da je nekadašnji osvajač Liga Evrope u dosadašnjem toku prvenstv osvojio samo šest bodova, preciznije, tim sa “Sančez Pichuna” je do sada ostvario samo jedan trijumf, tri remija i čak četiri poraza.
U prošlom kolu su Andalužani ruku na srce odigrali jedan solidan meč na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa koji blista ove sezone, a taj duel je završen bez pobednika pošto je na kraju bilo 1:1.
Što se tiče Lige šampiona, u ovom trenutku Sevilja mimo svih očekivanja nalazi na deobi poslednjeg mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i danski Kopenhagen, i kako sada stvari stoje “berberinima” predstoji borba za treću poziciju, i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
U prvom kolu je Sevilja doživela pravu katastrofu na domaćem terenu protiv Mančester Sitija kada je bilo čak 0:4.
Ni u drugom kolu se tim iz Andaluzije nije proslavio pošto je samo remizirao na gostovanju kod Kopenhagena, a taj duel u prestonici Danske je završen bez golova.
Kada su svi očekivali da će Sevilja u trećem kolu dati sve od sebe da pobedi Dortmund, tim sa “Sančez Pichuana” je doživeo novu katastrofu, pošto je poražen na svom stadionu rezultatom 1:4, nakon čega je Đulen Lopategi dobio otkaz, a za novog trenera je imenovan Horhe Sampaoli.
Pred Sampaolijem je bez ikakve sumnje veoma težak zadatak, ali je ovaj sjajni stručnjak već pokazao kako se radi pod pritiskom, pošto je prošle sezone sa Marsejom došao do plasmana u Ligu šampiona.
Do sada je Sevilja u svim takmičenjima odigrala pet susreta i ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza.
Što se izostanaka tiče, novi trener Andalužana za ovaj susret sa Dortmundom neće moći da računa na Toresa, Koronu, Fernanda i Rekika.

Naš predlog

Sevilja mora da ide na sve ili ništa, ali smo ipak mišljenja da će se domaći tim pitati za sve na ovom susretu, kao što je to između ostalog bio slučaj i pre nedelju dana na “Sančez Pichuanu” zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.57.

Prošli susret između ova dva tima nam je doneo dosta golova, a sva je prilika da nas tako nešto očekuje i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.75.

Kako oba tima žele da upišu trijumf na ovom susretu, golova bi prosto moralo da bude na obe strane, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.