Derbi dana: Milan – Čelsi: Milanezi uzvraćaju gostoprimstvo Čelsiju!

U utorak nas očekuje pregršt zanimljivih susreta, naravno, u centru pažnje biće ponovo Liga šampiona, pošto nas očekuje novih osam mečeva četvrtog kola, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana ugostiti Čelsi.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Milan: Mogu li “Rosoneri” do veoma važnog trijumfa?

Od kako je Stefano Pioli preuzeo Milan, ovaj tim igra na veoma visokom nivou, a kruna sjajnih partija “Rosonera” se desila prošle sezone kada je ova ekipa pomalo i neočekivano došla do Skudeta, ostavivši iza sebe svog najljućeg rivala, ekipu Intera.
Odluka o šampionu je pala u poslednjem kolu, a svakako da će tim sa “San Sira” imati najveće moguće ambicije i ove sezone.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na četvrtom mestu na tabeli italijanske Serije A uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji je do sada četi Stefana Piolija i naneo jedini poraz u ovom šampionatu, i to na domaćem terenu kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu u duelu dva najtrofejnija italijanska kluba, Milan je savladao Juventus na svom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje su “Rosoneri” započeli gostovanjem kod Salcburga, gde je šampion Italije svakako bio favorit, ali je nažalost taj susret završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
Nakon toga je usledio susret na “San Siru” protiv Dinama iz Zagreba, gde su ovog puta izabranici Stefana Piolija opravdali ulogu favorita i slavili bez većih problema rezultatom 3:1.
Ipak, mora se priznati da se od aktuelnog šampiona Italije dosta više očekivali na gostovanju kod Čelsija u prošlom kolu, pošto je taj duel između bivših šampiona Evrope, tim sa “Stamford Bridža” rešio u svoju korist i to sa više nego ubedljivih 3:0, nakon čega se Milan nalazi na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i “Plavci”, što nam svakako nagoveštava da će večerašnji susret biti i te kako interesantan.
Do sada je Milan u svim takmičenjima odigrao šest mečeva na svom stadionu i ostvario pet trijumfa, uz samo jedan poraz, i to kao što smo već napomenuli od Napolija koji pruža blistave partije na oba fronta, o čemu najbolje svedoči prvo mesto na tabeli Serije A, ali i svoje grupe u Ligi šampiona.
Što se izostanaka za ovaj duel sa Čelsijem tiče, Pioli i dalje ima dosta kadrovskih problema, pošto neće moći da računa na Ibrahimovića, Kjera, Manjana, Kalabriju, Florencija, Salemakersa i Mesiasa.

Čelsi: Poter je preporodio “Plavce”!

I pored neverovatnih ulaganja u letnjem prelaznom roku. Čelsi nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, a cenu loših rezultata platio je Tomas Tuhel koji je smenjen posle samo mesec dana od početka sezone, što je svakako bilo iznenađenje za sve.
Za novog menadžera imenovan je Grejem Poter koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha vodo ekipu Brajtona.
Utisak je da je ovaj stručnjak za kratko vreme uspeo da probudi “Plavce” koji pod njegovim vođstvom još uvek ne znaju za poraz.
Trenutno se ekipa sa “Stamford Bridža” nalazi na četvrtom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ovaj tim bez većih problema slavio na domaćem terenu protiv Vulverhemptona, kada je bilo 3:0.
Pre toga je četvrtoplasirani tim na tabeli slavio na veoma teškom gostovanju kod Kristal Palasa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Poznato je da je Čelsi pre nešto više od godinu dana mimo svih očekivanja došao do trofeja u Ligi šampiona, a u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, nije sve krenulo najbolje za “Plavce”.
Naime, tim iz Londona je u prvom kolu doživeo neočekivan poraz na gostovanju kod Dinama iz Zagreba, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Nakon toga je usledio susret sa Salcburgom, i to na domaćem terenu, međutim i tu se ekipa sa “Stamford Bridža” nije proslavila pošto je samo remizirala sa austrijskim predstavnikom, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Najzad, “Plavci” su u trećem kolu Lige šampiona odigrali verovatno i svoju najbolju partiju ove sezone pošto su bez većih problema demolirali Milan, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Što se tiče gostovanja, do sada je Čelsi u svim takmičenjima odigrao pet mečeva na strani i nije se proslavio pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario samo dva trijumfa i doživeo tri poraza.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Poter ima dosta manje problema od svog kolege na klupi Milana, pošto za ovaj duel neće moći da računa samo na Fofanu, dok je Kante pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, ali smo ipak mišljenja da će Milan, poput Čelsija, odbraniti domaći teren i da neće doživeti poraz na svom stadionu, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60, što je odličan koeficijent ako uzmemo u ozbir da se radi o duploj šansi.

Ne treba ovde očekivati baš previše golova, a po našem mišljenju biće ih najmanje dva, a najviše tri, pa je logično da probate sa kombinacijom 2-3 gola za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.97.

Za kraj, “Rosoneri” su već prošle, a i na početku ove sezone dokazali da su kadri za velika dela i na evropskoj sceni, pa vam hrabro savetujemo da probate sa čistom jedinicom, za šta je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.