Tiket dana Evroliga (četvrtak, 13.10.2022)

Utakmicama drugog kola nastavlja se košarkaška Evroliga. Već naredne sedmice igraće se dva kola, pa će igrači biti izloženi dodatnim naporima. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Crvena zvezda – Panatinaikos – UP – (granica 147,5) @ 1.93 u CircusBet

Obe ekipe poražene su u prvom kolu, Pao na svom parketu protiv Reala iz Madrida, a Zvezda na gostovanju kod dvostrukog uzastopnog šampiona Anadolu Efesa. Biće ovo novi povratak Dejana Radonjića u Beograd, ovog puta kao trenera grčkog velikana, a za rivala imaće tim sa kojim je ostvario najveće uspehe u karijeri. I crnogorski stručnjak, kao i njegov naslednik na klupi Zvezde Aleksandra Jovanović, imajju velikih kadrovskih problema pred ovaj okršaj. Radonjić kje bez najboljeg igrača Derika Vilijamsa koji se povredio nedavno, ali i bez bivšeg Zvezdinog plejmejkera Nejta Voltersa koji će duže odsustvati. U domaćem timu i dalje nema Nedovića, prošlogodišnje vedete Panatinaikosa, a pod upitnikom je i Ognjen Dobrić. Miroslav Raduljica je zaigrao protiv Budućnosti u ABA ligi, ali je bivši reprezentativni centar daleko od prave forme. Pao je u seriji od tri uzastopna poraza, izgubili su Super kup od Olimpijakosa, a pored duela sa Realom, poraženi su i u prvom kolu grčkog šampionata od Arisa. Već se spekuliše o otkazu za Radonjića, pa je ovo veoma bitan meč za njega i ekipu. Naš predlog su poeni, bez svojim najboljih igrača ne verujemo da će ekipe biti efikasne, a granica za ukupna broj je na 147,5 koševa. Za (-) poena ukupno u kladionici CircusBet dobija se koeficijent 1.93.

Monako – Anadolu Efes – 1 @ 1.85 u CircusBet

Tim iz Kneževine je već posle prvog kola istakao kandidaturu za trofej. Jasno je to bilo još kada se okončao prelazni rok pošto je Monako doveo sjajna pojačanja. Već odličnom sastavu priključeni su odlični košarkaši sa mnogo poena u rukuma. Najboljem strelcu Evrolige Majku Džejmsu u pomoć su stili Eli Okobo iz Asvela i Džordan Lojd. Tu su i Moerman, Braun, Strazel. Bilo je i odlazaka, naravno, ne bi svi ni mogli da budu u 12 koje Saša Obradović skuda za meč, a osetiće se odlazak, Tomasa, Motuma i Anđušića. Manje fluktuacije je bilo u ekipi iz Istanbula, stiglo je manje košarkaša, ali je kvalitet znatno podignut. Tu su Vil Klajburn, Ante Žižić i Ahile Polonara, dok su Efes napustili Siglton, Moerman, Simon i Anderson. Na startu sezone trener Ataman ne može da računa ni na povređenog Šejna Larkina. Efes je uz dosta muke dobio Zvezdu u prvom kolu, a Monako je pregazio Virtus u Bolonji uz 26 koševa Majka Džejmsa. Bile ovo pucački okršaj, a naš predlog je pobeda domaćina. Kvota za jedinicu je 1.85 u kladionici CircusBet.

Virtus – Bajern – 1,UP – (granica 153,5) @ 2.70 u CircusBet

Obe ekipe su podbacile na stratu i doživele su ubedljive pozare na svom parketu. Malo opravdanje za Virtus je činjenica da dugo nisu igrali u Evroligi, pa je potrebno malo vremena za aklimatizaciju. Ali, ako ekipa nije igrala, jesu njeni košarkaši. Tim iz Bolonje bio je izuzetno aktivan u dovođenju pojačanja, kako na kraju prošle sezone, tako i po njenom završetku. Povratak u Evroligu izborili su osvajanjem Evrokupa, mada bi sigurno dobili pozivnicu i da su zastali u finalu. Posle trijumfa u Evrokupu došli su Džordan Miki, Ife Lundberg i Ismael Bako, koji su bili i najzapaženiji u porazu od Monaka. Od ranije su tu i Heket, Šengelija, Belineli, Žaite i Miloš Teodosić, koji je povređen i sumnjamo da će na parket. Bajern je igrao slabo protiv Fenera, brzo su Bavarci položili oružje i pred Trinkijerijem je veliki posao da nekako podigne ekipu koja je, čini nam se, slabija nego prethodne sezone. Mnogo toga zavisi od Vladimira Lučića, novog kapitena Bajerna i kada on odigra slabo, kao protiv Fenerbahčea, Bajern će teško do pobede. U prvom kolu zadovoljio je samo Otelo Hanter, a odlasci Hilijarda, Tomasa, Đedovića KC Riversa i Radoševića, teško će nadomestiti trojac iz NBA lige koji je tamo imao zanemarljivu minutažu. Radi se o odličnom strelcu Kešasu Vilsonu, kao i Isaku Bongi i Frediju Gilespiju. Smatramo da će Virtus slaviti, a uz jedinicu očekujemo manje od 153,5 poena ukupno. Za kombinaciju 1,(-) kvota je 2.70 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za Evroligu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 9.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.