Tip dana: Šalke – Hofenhajm: Šalkeu se smeši nova selidba u Cvajtu!

U petak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u četvrtak, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč desetog kola nemačke Bundeslige, u kom će Šalke na svom terenu ugostiti Hofenhajm.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Šalke: Može li ovaj tim do opstanka?

Petostruki šampion Nemačke i osvajač UEFA Kupa iz 1997. godine je stigao do ekspresnog povratka u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, nakon što je samo sezonu pre toga tim iz Gelzenkirhena mimo svih očekivanja ispao iz lige.
Svakako da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, ali je sva prilika da će to biti pakleno težak zadatak, pošto se Šalke u ovom trenutku nalazi na šesnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Do sada je nekadašnji šampion Nemačke odigrao devet mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i ostvario samo jedan trijumf, tri remija i čak pet poraza.
U prošlom kolu su izabranici Franka Kramera doživeli treći uzastopni poraz u Bundesligi i to na gostovanju kod Leverkuzena, koji takođe ima ogromnih problema ove sezone.
Taj duel između dva nemačka velikana je završen pobedom domaćina od 4:0, a sve je praktično bilo rešeno već posle prvog poluvremena kada su “farmaceuti” imali dva gola prednosti.
Poražavajuće izgleda podatak sa tog susreta da su gosti iz Gelzenkirhena za devedeset minuta uputili samo jedan udarac ka golu Leverkuzena, pa otuda i ne treba da slavi što je ovaj tim slavio ovakvim rezultatom, koji je čak mogao da bude i ubedljiviji.
Jedini trijumf u dosadašnjem toku šampionata Šalke je ostvario na svom terenu protiv Bohuma, koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, šesnaestoplasirani tim na tabeli je do sada odigrao četiri susreta na svom stadionu i ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i dva poraza.
Posebno je sve navijače ovog tima zaboleo poraz od Union Berlina, pošto je tim iz prestonice Nemačke slavio sa više nego ubedljivih 1:4.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Šalkea Frank Kramer za ovaj duel sa Hofenhajmom neće moći da računa na Sisea, Kaminskog, Van der Berga i Zalazara.

Hofenhajm: Slabe partije u poslednje vreme!

Hofenhajm je na kraju zauzeo deveto mesto na tabeli, što znači da ovu ekipu ovog puta nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, čime je prošli šampionat proglašen neuspešnim.
Svakako da će upravo plasman u neko od evropskih takmičenja biti primarni cilj Hofa i kada je ova sezona u pitanju, što svakako neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da prisustvujemo jednom od najneizvesnijih izdanja Bundeslige u poslednjih dvadesetak godina.
U ovom trenutku se Hofenhajm nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund, a poznato je da to četvrto mesto donosi plasman u Ligu šampiona.
Ako već pravimo poređenja, treba reći da ova ekipa ima i samo šest bodova manjka u odnosu na Union Berlin koji se u ovom trenutku nalazi na senzacionalnom prvom mestu na tabeli.
Nakon zaista sjajnog starta šampionata, utisak je da Hofenhajm polako ali sigurno gubi dah, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila samo jedan trijumf, uz dva poraza i isto toliko remija.
U prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli doživeo novi poraz pred svojim navijačima i to od Verdera iz Bremena, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Iako je Hofenhajm većim delom meča bio bolja ekipa na terenu, prvi deo igre je završen rezultatom 1:1, a do pobedonosnog gola je nekadašnji šampion Nemačke došao nakon gola Fulkruga tri minuta pred istek regularnog toka.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, treba reći da se ovaj tim do sada nije proslavio pošto je na četiri odigrana susreta ostvario samo jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza.
Jedinu pobedu do sada van svog terena sedmoplasirani tim na tabeli je ostvario mimo svih očekivanja kod Leverkuzena, kada je bilo 0:3.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Andrea Brajtenrajter za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Bičačkića, Bebua i Hubnera, dok je Skov pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju kada su dueli između Šalkea i Hofenhajma u pitanju, doći ćemo do zaključka da nam ovi susreti donose pregršt golova.
Primera radi, na poslednja dva međusobna susreta je bilo ukupno deset golova, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 2.47.


Šalke će učiniti sve da izbegne ponovno ispadanje u Cvajtu, a da bi se to desilo ovaj tim prosto mora da pobeđuje na ovakvim mečevima i mišljenja smo da će se to ovog puta i desiti pa vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je Meridianbet odredio brutalan koeficijent 3.50.

Za kraj, za one igrače koji vole da kombinuju, smatramo da je idealna igra za duel između Šalke i Hofenhajma 1X&3+ koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.