Tip dana: Porto – Benfika: Ljutiti ”Zmajevi” bljuju vatru, ali Benfika brani tron na Dragau!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas očekuju nekoliko veoma zanimljivih mečeva za klađenje, a svakako duel koji budi najviše pažnje se igra na “Dragau” gde će fudbaleri Porta u velikom derbiju portugalskog fudbala ugostiti Benfiku.
Meč između trenutno drugoplasirane i prvoplasirane ekipa na tabeli je zakazan za 21:15h.

Porto: “Zmajevi” ponovo bljuju vatru!

Fudbaleri Porta su prošle sezone bez većih problema stigli do nove titule šampiona Portugala, pošto su na kraju imali čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Sporting iz Lisabona, i utisak je da se nijednog trenutka titula nije dovela u pitanje.
Svakako da i ovog puta tim koji sa klupe predvodi Seržo Konseisao ima najveće moguće ciljeve, a u ovom trenutku se popularni “Zmajevi” nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, koja im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu je tim sa “Dragaa” odigrao jedan dobar meč na gostovanju kod Portimonensea i bez većih problema slavio rezultatom 0:2, što je bio već sedmi trijumf u sezoni, a pored toga je Porto jednom remizirao, ali i doživeo jedan poraz.
Što se tiče Lige šampiona, “Zmajevi” se nalaze na pravom putu da dođu do plasmana u nokaut fazu, pošto se u ovom trenutku Porto nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Klub Briž koji je na dva kola pre kraja već uspeo da obezbedi plasman u osminu finala, što je svakako nešto što je malo ko očekivao.
Inače, ne treba zaboraviti da su izabranici Serža Konseisaa najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje započeli sa dva poraza, i to prvo na gostovanju kod Atletiko Madrida, a potom i na svom terenu od Klub Briža, kada je belgijski šampion slavio sa više nego ubedljivih 0:4.
Ipak, nakon toga su popularni “Zmajevi” iskoristili loš trenutak u kom se Leverkuzen nalazi i ostvarili duplu pobedu nad ovom ekipom.
Na “Dragau” je bilo 2:0 za portugalski tim, dok je na gostovanju kod popularnih “farmaceta” Porto odigrao jedan od najboljih mečeva ove sezone i bez većih problema slavio rezultatom 0:3 i tako došao nadomak plasmana u narednu fazu, a u sledećem kolu se aktuelni šampion Portugala sastaje sa Klub Brižom, koji je kao što smo već napomenuli već obezbedio prolazak dalje.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener domaćina za ovaj veoma važan duel sa Benfikom neće moći da računa samo na iskusnog Pepea koji je nedavno doživeo povredu kolena, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni i sa nestrpljenjem očekuju ovaj duel sa ljutim rivalom, koji Portu i te kako leži u poslednje vreme.

Benfika: Mogu li “Orlovi” konačno do titule?

Prošla sezona je ponovo bila za zaborav, pošto su fudbaleri Benfike zauzeli tek treće mesto na tabeli Primeire, uz čak sedamnaest bodova manjka u odnosu na Porto koji je došao do nove šampionske titule.
Primarni cilj u ovoj sezoni će sasvim sigurno biti povratak pehara namenjenom prvaku Portugala, koji je poslednji put bio u vitrinama tima iz Lisabona još 2019. godine.
Kako sada stvari stoje utisak je da svi navijači jednog od najtrofejnijih evropskih klubova imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se njihov omiljeni tim u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto, kod koga “Orlovi” između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu su izabranici Rodžera Šmita slavili na svom terenu protiv Rio Avea u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 4:2.
Do sada je Benfika ostvarila osam trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Gimaraiša pre dva kola, kada nije bilo golova.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona, što je možda pomalo i neočekivano s obzirom da grupa u kojoj se tim iz Lisabona nalazi nije nimalo naivna.
Naime, u ovom trenutku se popularni “Orlovi” nalaze na deobi prvog mesta na tabeli grupe H, uz isti broj bodova kao i PSŽ.
Do sada je Benfika odigrala četiri meča u elitnom takmičenju i još uvek ne zna za poraz. U prvom kolu je bez većih problema savladan Makabi na domaćem terenu rezultatom 2:0, pa je usledila velika pobeda na gostovanju kod favorizovanog Juventusa rezultatom 1:2, nakon čega je Benfika istakla jasnu kandidaturu za prolazak u narednu fazu.
Kada su svi očekivali potop u mečevima sa prebogatim PSŽ-om, “Orlovi” su odigrali dva fantastična meča i uspeli da oba puta remiziraju sa jednim od najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona, a oba puta je rezultat bio 1:1, pa će po svemu sudeći tim iz Lisabona za prolazak u narednu fazu biti dovoljan i trijumf nad Makabijem, što kada se sve sabere i oduzme ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Za kraj, kada su izostanci za ovaj duel sa Portom u pitanju, trener gostiju ovog puta neće moći da računa na Neresa, Morata i Lukasa Verisima.

Naš predlog

Pre svega, na početku prognoze treba izneti jedan neverovatan podatak, a to je da Benfika ne zna za trijumf u međusobnim duelima sa Portom na poslednjih devet mečeva, pošto je poslednji trijumf klub iz Lisabona ostvario još početkom marta 2019. godine.
Sigurno je da će zbog svega toga lider na tabeli imati ogroman motiv da slavi na ovom susretu, ali je po našem mišljenju ponovo Porto taj koji se pita o svemu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.28.


Iako je ulog ogroman, ne treba ovde očekivati zatvoren meč, pošto će i jedni i drugi učiniti sve da dođu do tri boda, zbog čega je idealna prognoza za ovaj susret igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

I jedni i drugi čitavim tokom šampionata uglavnom igraju mečeve sa velikim brojem golova, što po našem mišljenju neće izostati ni večeras na “Dragau” pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.