Tip dana: Benfika – Juventus: “Stara dama” se drži za slamku!

Od utorka su na programu mečevi petog kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Benfike i Juventusa.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Benfika: “Orlovima” i bod igra ulogu!

Poslednju titulu u portugalskoj Primeiri Benfika je osvojila još u sezoni 2018/19, pa se apsolutno ne dovodi u pitanje šta je primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Kako sada stvari stoje popularni “Orlovi” su na pravom putu da ponovo dođu do trofeja, pošto se u ovom trenutku jedan od najtrofejnijih evropskih klubova nalazi na prvom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Porto, a poznato je koliko to ozbiljna razlika može da bude u portugalskom šampionatu, gde se najveći klubovi retko smenjuju na prvom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je tim iz Lisabona slavio na gostovanju upravo protiv Porta, a taj duel na “Dragau” je završen rezultatom 0:1.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona, što je možda pomalo i neočekivano s obzirom da grupa u kojoj se tim iz Lisabona nalazi nije nimalo naivna.
Naime, u ovom trenutku se popularni “Orlovi” nalaze na deobi prvog mesta na tabeli grupe H, uz isti broj bodova kao i PSŽ.
Do sada je Benfika odigrala četiri meča u elitnom takmičenju i mimo svih očekivanja ovaj tim još uvek ne zna za poraz.
U prvom kolu je bez većih problema savladan Makabi na domaćem terenu rezultatom 2:0, pa je usledila velika pobeda na gostovanju kod favorizovanog Juventusa rezultatom 1:2, nakon čega je Benfika istakla jasnu kandidaturu za prolazak u narednu fazu.
Po rasporedu su bila dva meča sa prebogatim PSŽ-om, i svi su očekivali da će “Sveci” bez većih problema upisati dva trijumfa na tim susretima, međutim izabranici Rodžera Šmita koji radi sjajan posao na klupi Benfike su oba puta remizirali sa aktuelnim šampionom Francuske, uz podatak da su mečevi u Parizu i Lisabonu završeni istim rezultatom, 1:1.
Sve ovo nam govori da će po svemu sudeći za prolazak u narednu fazu biti dovoljan i trijumf nad Makabijem, što kada se sve sabere i oduzme ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Za kraj što se izostanaka tiče, trener Benfike za ovaj duel neće moći da računa na Drakslera i Morata, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni.

Juventus: Može li Juve da ostane u igri i posle ovog kola?

Nije ovo onaj Juve koji smo navikli da gledamo u proteklih nekoliko godina, iako su svi očekivali dosta bolju sezonu od prošle, ako ni zbog čega drugog onda zbog fantastičnog prelaznog roka u kom su dovedeni zaista vrhunski fudbaleri.
Nije ruku na srce bilo sreće ni sa povredama, pa se “Bjankoneri” nakon jedanaestog odigranog kola nalaze na osmom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, ali i pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, a ne treba sumnjati da će upravo ta pozicija biti primarni cilj do kraja šampiona za klub iz Torina, pošto ona donosi plasman u Ligu šampiona.
Stvari u poslednje vreme idu na bolje, pa nakon trijumfa u gradskom derbiju protiv Torina, Juve je u prošlom kolu na svom terenu demolirao Empoli, a taj meč je završen rezultatom 4:0, što je najubedljivija pobeda Juventusa u dosadašnjem toku sezone.
Što se tiče Lige šampiona, i pored poraza u prvom kolu na gostovanju kod PSŽ-a, Juve je pružio jednu dosta dobru partiju, a taj duel na “Parku Prinčeva” je završen rezultatom 2:1.
Usledio je duel sa Benfikom, i kada su svi očekivali prvu pobedu “Stare dame” u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, “Orlovi” su posle preokreta slavili sa 1:2, i kako vreme prolazi deluje da je to bio možda i ključan meč u borbi za plasman u nokaut fazu.
Nakon toga je Juve odigrao dosta dobar meč na svom terenu protiv izraelskog Makabija i slavio rezultatom 3:1.
Međutim, izabranici Masimilijana Alegrija na gostovanju kod istog protivnika su odigrali jedan od najlošijih evropskih mečeva u poslednjih nekoliko godina i doživeli poraz (2:0), pa im sada ni dve pobede iz isto toliko meča do kraja ne garantuju plasman u osminu finala, što se u prethodnih nekoliko godina nije dovodilo u pitanje, iako je Juve retko dolazio do završnice.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Alegri za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na nekolicinu standardnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Di Mariju, Bremera, Kjezu, Pogbu, Paredesa, De Šilja, a pored njih neće biti ni Žorža, Akea i Petersa.

Naš predlog

Iako Benfika igra fenomenalno ove sezone, smatramo da će Juve uspeti da izbegne poraz na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.

Pošto je ulog zaista ogroma ne treba u Lisabonu očekivati ni previše golova, zbog čega toplo preporučujemo igru 0-2 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom na “Staru damu” iz Torina, za šta je Meridianbet pripremio fenomenalan koeficijent 3.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.