Derbi dana: Lajpcig – Real Madrid: Kralj sa crvenom maramom pred Bikovima!

U utorak nas očekuje fenomenalna ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi petog kola Lige šampiona, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na “Red Bul Areni” gde će fudbaleri Lajpciga ugostiti Real Madrid.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Lajpcig: “Bikovi” drže sve u svojim rukama!

Prošla sezona će svakako svim navijačima Lajpciga ostati dugo u sećanju pošto je ovaj tim uspeo da dođe do svog prvog trofeja u istoriji, i to pošto je “Red Bul” osvajač Kupa Nemačke, nakon trijumfa u velikom finalu nad Frajburgom.
U Bundesligi je ostvaren primarni cilj, pošto je klub koji je osnovan 2009. godine došao do novog plasmana u Ligu šampiona, i to nakon velike drame u poslednjem kolu, ali se na kraju ipak sve dobro završilo za tim sa “Red Bul Arene”.
Iako je Domeniko Tedesko bio najzaslužniji čovek za odlične partije Lajpciga iz prošle sezone, ovaj stručnjak je nakon serije loših rezultata dobio otkaz a na njegovo mesto je seo bivši trener Dortmunda i Lajpciga, Marko Roze koji je za kratko vreme uspeo da preporodi “Bikove”.
Ono što je veoma zanimlijivo je da je Roze na svom debiju demolirao svoj bivši klub – Dortmund, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Kako sada stvari stoje Roze je bez ikakve sumnje položio ispit, a trenutno je situacija takva da se Lajpcig nalazi na osmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, a upravo to četvrto mesto jeste nešto što svi navijači ovog kluba žarko žele, pošto je to poslednja pozicija koja garantuje učešće u Ligi šampiona.
U prošlom kolu je “Red Bul” u jednom spektakularnom susretu remizirao na gostovanju kod Augsburga, a ono što treba napomenuti je da je domaći tim na tom susretu vodio sa 3:1 sve do 89. minuta, kada je Lajpcig za samo dva minuta postigao dva gola i došao do veoma važnog boda u borbi za plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet susreta “Bikovi” su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, i to na gostovanju kod Menhengladbaha kada je bilo čak 3:0.
Što se Lige šampiona tiče, nakon jako lošeg starta elitnog takmičenja, “Red Bul” je zbio redove i na poslednja dva meča ostvario dva trijumfa, čime je zaseo na drugo mesto na tabeli iza neprikosnovenog Reala, koji gostuje večeras.
U prošlom kolu su izabranici Marka Rozea odigrali sjajan meč na gostovanju kod Seltika, a taj duel na “Old Firmu” je završen rezultatom 0:2.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Lajpciga za ovaj veoma važan duel sa Realom iz Madrida neće moći da računa na Laimera, Klostermana i Gulasćija, dok je Halstenberg pod velikim znakom pitanja.

Real Madrid: Da li će Ančeloti malo promešati karte?

Nakon prošle sezone u kojoj su Madriađani došli do nove titule šampiona Španije, ali i do trofeja u Ligi šampionaa, start ovog šampionata takođe poprilično obećava.
Naime, izabranici Karla Ančelotija se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige, uz tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, koju su između ostalog savladali pre dve nedelje u jednom sjajnom susretu na “Santjago Bernabeu” koji je završen pobedom kraljevskog kluba od 3:1, pa je na taj način Real još jednom pokazao ko će voditi glavnu reč kada je u pitanji naslov prvaka Španije.
Inače, u prošlom kolu je četa legendarnog Karla Ančelotija igrala još jedan derbi i to na svom terenu protov Sevilje, a na kraju je domaćim tim bez većih problema slavio rezltatom 3:1.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, Madriđani su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Osasune, što je za sada jedini susret u ovogodišnjem izdanju La Lige koji Real nije uspeo da reši u svoju korist, pošto je na kraju bilo 1:1.
Što se tiče Lige šampiona, Real se nakon četiri odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli i već je obezbedio plasman u nokaut fazu, a do sada su Madriđani ostvarili tri trijumfa i jedan remi i to u prošlom kolu na gostovanju kod Šahtjora, do kog je španski velikan došao nakon gola Ridigera u poslednjim trenucima susreta.
U prva tri kola aktuelni šampion Evrope je ostvario isto toliko trijumfa, a sve je krenulo od pobede na nimalo lakom gostovanju kod Seltika kada je bilo 0:3.
Nakon toga su izabranici Karla Ančelotija na svom stadionu odigrali jedan sjajan meč i savladali Lajpcig sa 2:0, da bi nakon toga na “Santjago Bernabeu” savladan i Šahtjor, i to dosta teže što se očekivalo pošto je na kraju bilo 2:1 za španskog predstavnika.
U prošlom kolu je Šahtjor samo još jednom potvrdio da je ekipa koja je u dosadašnjem toku Lige šampiona najviše namučila Madriđane, ali je kraljevski klub ipak uspeo da se sa tog gostovanja vrati sa bodom u džepu, nakon sjajne reakcije Ridigera, koji je nakon tog pogotka doživeo neugodnu povredu glave, ali je na kraju na sreću sve bilo u redu.
Što se tiče partija na strani, kraljevski klub je do sada odigrao osam mečeva u svim takmičenjima van svog terena i ostavio zaista fenomenalan utisak pošto je Real u tom periodu ostvario čak sedam trijumfa uz samo jedan remi i to na tom pomenutom susretu sa Šahtjorom.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Karlo Ančeloti ovog puta neće moći da računa na Benzemu, Modrića, Valverdea, Sebaljosa i Diaza.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret, a poznato je da u mečevima između nemačkih i španskih predstavnika u evropskim takmičenjima uglavnom ima dosta golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.

Pobeda na ovom susretu bi kraljevskom klubu i definitivno donela kolo pre kraja prvo mesto na tabeli, što je svakako dosta važno pošto će prvoplasirane ekipe igrati protiv drugoplasiranih, pa samim tim bi aktuelni šampion Evrope mogao da dobije nešto slabijeg rivala. Iako se očekuje da Karlo Ančeloti izvede nešto izmenjen tim, mišljenja smo da Madriđani neće doživeti poraz na ovom susretu pa vam zato savetujemo da probate sa kombinacijom igara X2&2+ za šta je Meridianbet odredio koeficijent 1.79.

Za kraj, od kako je Rose seo na klupu Lajpciga vidljiv je evidentan pomak u igri, a kruna sjajnih partija bi svakako bio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što neće biti nimalo lak zadatak. Kada se sve sabere i oduzme možda je i najbolja kombinacija za ovaj meč igra GG&3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.