Derbi dana: Barselona – Bajern: Leva ruši svoj bivši klub za nadu Katalonaca!

U sredu nas očekuje pregršt zanimljivih mečeva u okviru petog kola Lige šampiona, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na “Kamp Nou” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Bajern iz Minhena.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Barselona: Ima li nade za Katalonce?

Uprava Barse je tokom leta odradila brutalan prelazni rok, pa slobodno možemo konstatovati da su Katalonci barem po imenima 50% jači nego što je to bio slučaj prošle sezone, koju je ovaj tim završio bez osvojenog trofeja.
Međutim, na samom startu šampiona, već u prvom kolu je Barselona na svom stadionu samo remizirala protiv Rajo Valjekana kada je bilo 0:0, čime je Real od samog starta stekao prednost.
Nakon toga je usledila brutalna serija Katalonaca koja je nažalost trajala sve do “El Klasika” koji je Real rešio u svoju korist, pošto je na kraju bilo 3:1.
Na sreću, izabranici Ćavija su se veoma brzo oporavili od tog poraza od najljućeg rivala, pošto su na dva meča posle toga ostvarili dva trijumfa, postigli sedam golova, a nisu primili nijedan, i trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na neprikosnoveni Real.
Što se tiče Lige šampiona, Barsa se trenutno nalazi u veoma nezavidnoj situaciji, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da ovaj klub drugu godinu zaredom ne vidimo u nokaut fazi.
Naime, trenutno se Robert Levandovski i drugari nalaze na trećem mestu grupe C uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Inter koji je u dvomeču pokazao da je u ovom trenutku bolji tim od Barselone.
Prvo su izabranici SImonea Inzagija slavili na svom terenu rezultatom 1:0, da bi u prošlom kolu ova dva tima odigrala jedan spektakularan meč na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Pored ta dva meča u kojima se nije proslavila, Barselona je do sada ostvarila samo jedan trijumf, i to na domaćem terenu protiv Plzena kada je bilo 5:1, ali i još jedan poraz i to na gostovanju kod Bajerna iz Minhena, kada je bilo 2:0.
Dobrano se tim iz Katalonije ispromašivao na tom duelu što je Bajern u drugom poluvremenu i te kako znao da kazni i na kraju dođe do potpuno zasluženog trijumfa, što bi u mnogome i moglo da odredi sudbinu Barse u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Te promašaje je mašinerija iz Minhena i te kako znala da kazni i potpuno zasluženo dođe do trijumfa u Minhenu, a treba istaći i to da je Bajern već obezbedio plasman u nokaut fazu, što bi moglo da znači ekipi Barselone, pošto se vrlo lako može desiti da se Nagelsman odluči za nešto izmenjen sastav, kako bi sačuvao tim za veoma važan meč u Bundesligi za vikend protiv Majnca koji igra sjajno u poslednje vreme.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Ćavi za ovaj duel neće moći da računa na Arauha i Roberta, dok su Kristensen, Depaj i Gavi pod velikim znakom pitanja.

Bajern Minhen: Da li će Nagelsman promešati karte?

Bajern je ovog leta ostao bez Roberta Levandovskog koji je godinama unazad slovio za najboljeg fudbalera ovog tima, pa je bilo za očekivati da će ovaj tim imati određenih problema na startu sezone, pošto nije dovedena adekvatna zamena u napadu.
Treba biti realan pa priznati da smo od Bavaraca očekivali daleko bolje partije u dosadašnjem toku Bundeslige, pošto je tim iz Minhena na jedanaest odigranih susreta ostvario šest trijumfa, čak četiri remija, ali i jedan poraz.
Trenutno se izabranici Julijena Nagelsmana nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Union Berlin koji se mimo svih očekivanja trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli.
Ruku na srce u poslednje vreme aktuelni šampion Nemačke pruža dosta bolje partije nego što je to bio slučaj na startu sezone, pa je tako ova ekipa na dva poslednja susreta ostvarila dva veoma ubedljiva trijumfa a poslednji se desio na nimalo prijatnom gostovanju kod Hofenhajma kada je bilo 0:2.
Za razliku od Bundeslige gde je do sada bilo baš dosta turbulencija, Bavarci igraju perfektno u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Naime, tim iz Minhena je do sada na četiri odigrana susreta ostvario isto toliko trijumfa i dva kola pre kraja je obezbedio plasman u nokaut fazu, pa se slobodno može očekivati da trener ove ekipe Julijen Nagelsman malo promeša karte za ovo gostovanje kod Barselone, pogotovu što njegove izabranike već za vikend očekuje duel sa Majncom koji igra sjajno u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči i trenutno šesto mesto na tabeli.
Zanimljivo je da je Bajern koji slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona, na četiri odigrana susreta postigao čak trinaest golova, a primio samo dva, i to veoma interesantno od Plzena, u poslednjem meču između dveju ekipa koji je završen rezultatom 2:4.
Ono što je veoma važno napomenuti je da će po svemu sudeći Bajernu u poslednjem kolu na svom stadionu protiv Intera odgovarati i bod za prvo mesto u grupi, pa je gotovo izvesno da će Bavarci na kraju tu i završiti, što će im verovatno doneti lakšeg rivala u osmini finala.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Nagelsman na ovom duelu neće moći da računa na Sanea, Ernandeza, Nojera i Sara, ali je kao što smo već napomenuli veliko pitanje da li će Bajern sa prvim timom izaći na megdan Barseloni, kojoj su bodovi preko potrebni.

Naš predlog

Barsa mora da ide na sve ili ništa na ovom susretu, zbog čega vam najviše i savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.35.

Za očekivati da ovaj susret na “Kamp Nou” donese i pregršt golova, a sva je prilika da će ih biti na obe strane, pa je idealno da probate sa kombinacijom GG&3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.60.

Za kraj, sigurno je da će Barsa od prvog minuta krenuti silovito ka golu Bajerna kako bi što pre došla u prednost, pa je hrabra, ali i izuzetno isplatljiva igra na prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.