Tip dana: Lans – Tuluz: Domaćin želi da pokaže da drugo mesto na tabeli nije slučajnost!

U petak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lansa i Tuluza, što će ujedno biti i premijerni duel trinaestog kola najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Lans: Briljantne partije na domaćem terenu!

Pre svega, treba istaći da je Lans i prošle sezone ostavio sjajan utisak, pošto je ova ekipa šampionat završila na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Nicu, a poznato je da je to peto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, konkretno, peta pozicija donosi Ligu konferencija.
Treba napomenuti da je Lans golom u poslednjim sekundama meča poslednjeg kola sa Monakom, ostavio tim iz Kneževine bez direktnog plasmana u Ligu šampiona, a samim tim je ovaj tim i doneo direktno učešće Marseju u elitnom takmičenju.
Utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Lansa pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, trenutno se ova ekipa mimo svih očekivanja nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
Do sada su izabranici Franka Hejza koji radi sjajan posao na klupi ovog tima odigrali dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili čak osam trijumfa, tri remija, uz samo jedan poraz i to pre tri kola na gostovanju kod Lila, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan sjajan meč i slavio na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Marseja, a taj duel na “Velodromu” završen je rezultatom 0:1.
Bila je to ujedno i druga pobeda Lansa na gostovanjima, ali ono što i te kako treba napomenuti uoči večerašnjeg susreta sa Tuluzom je bez ikakve sumnje podatak da je Lans trenutno najuspešniji domaćin u ligi.
Naime, na šest odigranih sureta izabranici trenera Hejza su ostvarili isto toliko trijumfa uz postignutih trinaest, a primljenih pet golova.
Nisu protivnici na tih šest mečeva bili nimalo naivni, pošto je drugoplasirani tim na tabeli u tom periodu slavio i protiv rivala poput Liona, Rena i Monpeljea.
Zbog svega toga fudbaleri Lansa u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel sa Tuluzom, a trener domaćina za ovaj susret neće moći da računa na Farineza, Gradita i Medinu, dok je Kabo pod velikim znakom pitanja.

Tuluz: Stvari za sada idu po planu!

Poput Lansa i fudbaleri Tuluza su prošle sezone igrali zaista sjajno, a sve to je ovom timu i donelo direktan plasman u najviši rang francuskog fudbala.
Naime, na kraju prošlogodišnjeg izdanja Lige 2, Tuluz je zauzeo prvo mesto na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Ažaksio, a svakako da bi ta bodovna razlika bila i znatno veća da ova ekipa u poslednja četiri kola nije doživela dva poraza, međutim, ono što se pamti je da je primarni cilj ispunjen, a on se bez ikakve sumnje odnosio na ekspresan povratak ovog tima u društvo najboljih.
Uprava Tuluza je u letnjem prelaznom roku odradila veliki posao pošto je sačuvana okosnica tima koji je došao do direktnog plasmana u Ligu 1, a sve to polako ali sigurno dolazi na naplatu pošto se u ovom trenutku povratnik u najkvalitetniji rang francuskog fudbala nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu na tabeli, uz lak sedam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, a treba napomenuti da za razliku od prethodnih nekoliko sezona, ovog puta iz Lige 1 ispadaju čak četiri tima, pošto se liga smanjuje sa dvadeset na osamnaest klubova.
Izabranici Filipa Montanijera su do sada odigrali dvanaest mečeva u društvu najboljih, i zanimljivo je da ovaj tim u ovom trenutku ima skor od po četiri trijumfa, remija i poraza.
U prošlom kolu je Tuluz odigrao još jedan dosta dobar meč na svom terenu u kom su bodovi podeljeni sa ekipom Strabzura, a bio je to jedan sjajan duel na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Na poslednjih pet mečeva četa trenera Montanijera je ostvarila dva trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Lila, kada je bilo 2:1
Što se tiče partija na strani, do sada je Tuluz odigrao pet mečeva na strani i ostvario jedan trijumf, jedan remi i tri poraza, ali je zapravo sigurno da će povratnik u Ligu 1 bodove tražiti na svom terenu.
Do sada je desetoplasirani tim na tabeli na svom stadionu odigrao sedam mečeva i ima sjajan skor od tri trijumfa, tri remija i samo jednog poraza, i to od PSŽ-a što je svakako nešto što se i očekivalo.
Poslednji međusobni susret Lans i Tuluz su odigrali još sada već davne 2015. godine, a na tom duelu je Lans slavio rezultatom 1:0.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Filip Montanijer za kako sada stvari stoje najteže gostovanje u ligi neće moći da računa na danskog internacionalca Nikolaisena koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, a zbog povreda neće biti Hilija i Recesa.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, fudbaleri Lansa igraju fenomenalno na domaćem terenu gde ova ekipa na šest odigranih susreta ima isto toliko trijumfa, a mišljenja smo da će drugoplasirani tim na tabeli slaviti i na ovom duelu protiv Tuluza, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.60.

Na poslednja tri susreta koja je Lans odigrao na domaćem terenu nije bilo previše golova, preciznije sva tri puta je bilo 1:0, a smatramo da nas ovog puta očekuje nešto drugačije susret, pošto Tuluz na ovo gostovanje nakon serije dobrih rezultata dolazi rasterećeno, pa se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel donese dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.

Za kraj, očekujemo da domaćin slomi rivala još u prvom poluvremenu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.