Derbi dana: Flamengo – Atletiko Paranense: Treće uzastopno finale klubova iz zemlje sambe u Kopa Libertadores!

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a između ostalog ovaj dan nam donosi i veliko finale Kopa Libertadores u kom će snage odmeriti dva brazilska velikana – Flamengo i Atletiko Paranense.
Duel između ova dva tima je zakazan za 22h.

Flamengo: Da li će “Mengao” opravdati ulogu favorita?

Ako govorimo samo o brazilskoj Seriji A, mora se priznati da smo dosta više očekivali od Flamenga, koji je primera radi prošle sezone bio najveći konkurent Atletiko Mineiru.
Međutim, na četiri kola pre kraja, tim sa “Marakane” se nalazi tek na trećem mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Palmeiras koji je na pragu titule, ali i tri boda manje od drugoplasiranog Internasionala koji je u prošlom kolu i definitivno obezbedio plasman u Kopa Libertadores, što je kako je sezona odmicala postao primarni cilj Flamenga.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala “Mengao” je ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan remi, pa je utisak da izabranici trenera Dorivala Žuniora u sjajnoj formi dočekuju ovo finale Kopa Libertadores protiv Atletiko Paranensea.
Na četiri poslednja susreta je Flamengo ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je trećeplasirani tim na tabeli u velikom derbiju brazilskog fudbala na svom stadionu savladao Santos, rezultatom 3:2.
Što se tiče najkvalitetnijeg klupskog takmičenja Južne Amerike, do velikog finala je brazilski predstavnik stigao posle dvomeča sa Velezom.
U Argenitini je četa Dorivala Žuniora koji je bez ikakve sumnje preporodio brazilskog velikana slavila sa više nego ubedljivih 0:4, pa je praktično pitanje pobednika bilo rešeno već u prvom susretu između dveju ekipa.
U revanšu je ipak Velez prvi došao do vođstva, ali je to bilo sve što je argentinski predstavnik uspeo da uradi u ovom dvomeču, pošto je i taj duel “Mengao” rešio u svoju koristi, jer je kranji rezultat na “Marakani” bio 2:1.
Pre toga je u četvrtfinalu Flamengo takođe bez većih problema eliminisao Korintijans, koji je možda pomalo i neočekivano u osmini finala eliminisao favorizovanu Boku Juniors.
Za kraj, poslednji međuosobni susret između Flamenga i Atletiko Paranensea je odigran u okviru brazilskog Kupa sredinom avgusta, kada je “Mengao” slavio na gostovanju kod Paranensea, a taj duel je završen rezultatom 0:1.

Atletiko Paranense: Može li Paranense do iznenađenja?

Prošla sezona je bila i više nego uspešna za Atletiko Paranense, koji je uspeo da dođe do titule u Kopa Sudamerikana, i to nakon trijumfa u velikom finalu nad Bragantinom, kada je bilo 1:0.
Bio je to inače drugi trofej u ovom takmičenju za ovu ekipu, koja je pre toga došla do naslova prvaka i 2018. godine, kada je savladan kolumbijski Junior.
Od ostalih trofeja, vredi napomenuti da je Atletiko Paranense 2001. godine mimo svih očekivanja došao do titule šampiona Brazila.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje brazilske Serije A, u ovom trenutku se popularni “Furakao” nalazi na šestom mestu na tabeli koje inače na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Kopa Libertadores, međutim, utisak je da je dvostruki osvajač Kopa Sudamerikane u najgorem mogućem trenutku zapao u krizu.
Naime, na poslednja dva susreta u Seriji A, Atletiko je doživeo dva ubedljiva poraza, i to prvo na gostovanju kod Bragantina kada je bilo 4:2, a potom i na domaćem terenu u prošlom kolu protiv lidera na tabeli Palmeirasa, kada je bilo 1:3, što nam govori da je četa legendarnog Skolarija na dva poslednja susreta primila čak sedam pogodaka, što je zaista previše.
Malo ko je očekivao da “Furakao” igrati ovoliko dobro u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do plasmana u veliko finale.
Na putu do njega, Atletiko Paranense je prvo eliminisao Libertad, a potom je usledio dvomeč sa argentinskim Estudijantesom.
Prvi duel između brazilskog i argenitnskog predstavnika je završen bez golova, da bi na gostovanju Paranense slavio sa 0:1 i tako sebi zakazao duel sa dvostrukim uzastopnim osvajačem Kopa Libertadores – Palmeirasom.
Prvi duel između ove dve ekipe je završen pomalo i iznenađujućom pobedom Paranensea, a da to nije bila slučajnost najbolje se videlo u revanšu koji je završen bez pobednika (2:2), što je bio povod za veliko slavlje fudbalera Atletika koji su tako došli do svog prvog finala u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Južne Amerike.
Za kraj, na tri poslednja međusobna susreta protiv Flamengo, “Furakao” ne samo da nije pobedio već nje uspeo da postigne ni gol, pa je sigurno da izabranike Felipe Skolarija očekuje veoma težak posao večeras.

Naš predlog

Kada sagledamo sve, utisak je ipak da je Flamengo veliki favorit na ovom finalnom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.51.

Ulog je ogroman, pa ne treba ovde zaista očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa grom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.79.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da četa Felipe Skolarija ne postigne gol na ovom finalnom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru NG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.