Tip dana: Sporting – Ajntraht Frankfurt: Lisabonski Lavovi stavljaju tačku na uspešnu evropsku jesen!

Od utorka su na programu mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Sportinga i Ajntrahta, koji će nam dati odgovor na pitanje ko od ova dva tima će doći do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Početak duela u Lisabonu je zakazan za 21h.

Sporting: U nekim kombinacijama Sportingu je dovoljan i remi!

Prošla sezona nije bila toliko dobra kao ona pre toga, kada je tim iz Lisabona došao do titule šampiona Portugala, ali je svakako i drugo mesto na tabeli odličan rezultat, pošto ono donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Ako sa tog aspekta posmatramo stvari, treba biti realan pa priznati da smo od popularnih “Lavova” daleko više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Primeire.
Naime, u ovom trenutku se Sporting nalazi tek na petom mestu na tabeli uz čak četiri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Porto, pa slobodno treba konstatovati da izabranicima Rubena Amorima visi plasman u najkvalitetnije evrospko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je tim iz prestonice Portugala odigrao još jedan izuzetno slab meč i to na gostovanju kod Aruke, koji je završen pobedom domaćeg tima od 1:0.
Na poslednjih pet susreta “Lavovi” su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, a ukupno, na jedanaest odigranih susreta Sporting je zabeležio šest trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza, što je zaista previše za tim koji je pre početka šampionata smatran za jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka.
Što se tiče Lige šampiona, lisabonski klub je u situaciji da kolo pre kraja sam odlučuje o svojoj sudbini, a za plasman u narednu fazu mu kako sada stvari stoje treba pobeda protiv nemačkog Ajntrahta, mada se vrlo lako može desiiti i da bod bude dovoljan ukoliko Marsej ne pobedi Totenhem na “Velodromu” što se ruku na srce očekuje.
Trenutno se izabranici Rubena Amorima nalaze na drugom mestu na tabeli, uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, ali i isti broj bodova kao trećeplasirani Ajntraht od koga će Sporting vrlo verovatno na kraju imati bolji međusobni skor, pošto je prvi duel u Frankfurtu završen ubedljivom pobedom gostujuće ekipe (0:3).
U prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja Sporting je odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Totenhema, i uspeo da odoli favorizovanim “Pevcima” a na kraju je bilo 1:1, uz podatak da je četi Antonija Kontea nakon interverncije VAR-a poništen pogodak u poslednjim trenucima susreta.
Do sada je tim iz Lisabona na pet odigranih mečeva u elitnom takmičenju ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, i utisak je da “Lavovi” ove sezone igraju daleko bolje u Ligi šampiona u odnosu na portugalsku Primeiru, gde ovaj tim ima ogromnih problema.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa nemačkim predstavnikom, Amorim ovog puta neće moći da računa na Paulinja, Neta, Bragancu i Moritu, dok je Lamba pod velikim znakom pitanja.

Ajntraht Frankfurt: Pobeda donosi plasman u nokaut fazu!

Poznato je da je Ajntraht prošle sezone posle čak 42 godine došao do evropskog trofeja i to pošto je ova ekipa u finalu Liga Evrope bila bolja od škotskog Rendžersa, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Ruku na srce, Bundesligu je ovaj tim završio na sredini tabele, ali su sjajni nastupi u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju nagrađeni sa direktnim plasmanom u Ligu šampiona.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Bundeslige u ovom trenutku se popularni “Orlovi” nalaze na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund.
Upravo Borusija je u prošlom kolu i nanela poraz Ajntrahtu na svom terenu, u meču koji je završen rezultatom 1:2, a treba napomenuti da je domaćin od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka bio bolji tim na terenu, i prava šteta što to nije bilo dovoljno makar za bod, kojim bi se tim iz Frankfurta učvrstio na četvrtom mestu na tabeli, koje je držao pre tog kola.
Na poslednjih pet susreta izabranici trenera Glasnera su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, a primarni cilj će i ovog puta biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što se u ovom trenutku čini i te kako realnom ambicijom.
Malo ko je očekivao da će Ajntraht o plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona odlučivati u poslednjem kolu grupne faze, pogotovu što je u prvom meču upravo Sporting na gostovanju demolirao tim iz Frankfurta, i to rezultatom 0:3.
Naime, posle pet odigranih kola izabranici Olivera Glasnera koji radi sjajan posao u ovom klubu se nalaze na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Sporting, a za prolaz dalje će nemačkom predstavniku biti potrebna pobeda na gostovanju u Lisabonu večeras, što neće biti nimalo lak zadatak, pošto je poznato koliko dobro portugalski timovi igraju na domaćem terenu u evropskim takmičenjima.
U prošlom kolu Lige šampiona je Ajntraht odigrao jedan sjajan meč pred svojim navijačima i savladao francuski Marsej, a taj duel je završen rezultatom 2:1, a ono što je veoma zanimljivo je da je taj rezultat stojao na semaforu posle samo 27. minuta igre.
Bila je to druga pobeda za nemačkog predstavnika u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je pre toga savladan i Marsej u gostima, kada je bilo 0:1.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Oliver Glasner za ovaj odlučujući meč u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, neće moći da računa na Hasebea, Butu i Lenca dok je Knauf pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Iako je domaćinu u nekim kombinacijama i ako mu se poklopi rezultat sa drugog meča u grupi dovoljan i bod na ovom susretu, mišljenja smo da će i jedni i drugi ići na sva tri, a to nam potencijalno može doneti golove na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.87.

Deluje da tim iz Lisabona ipak ima nešto više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Za kraj, odlično deluje i kombinacija igara 1X&GG za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajan koeficijent 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.