Derbi dana: Marsej – Totenhem: Konte pod baražnom vatrom na Velodromu, dalje može samo jedan!

U utorak je na programu osam mečeva poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a po našem mišljenju derbi dana se igra na “Velodromu” gde će Marsej i Totenhem odmeriti snage u meču koji će nam dati odgovor na pitanje koji od ova dva tima će doći do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Marsej: Francuskom predstavniku odgovara samo pobedu!

Pre svega, mora se priznati da su fudbaleri Marseja imali dosta sreće što su uopšte došli do direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Za učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju tim sa “Velodroma” pre svih treba da se zahvali Monaku, koji je na gostovanju kod Lansa u poslednjem kolu prošlosezonkog izdanja Lige 1 samo remizirao na gostovanju kod Lansa, i to pošto je domaća ekipa do gola došla u poslednjim sekundama sudijske nadoknade.
Taj poklon tima iz “kneževine” je i te kako umeo da iskoristi Marsej koji je na svom terenu demolirao Strazbur sa 4:0, nakon čega je žurka na jednom od najlepših stadiona u Francuskoj mogla da počne.
Ipak, nakon što su izostala pojačanja u letnjem prelaznom roku, klupu Olimpika je napustio Horhe Sampaoli, a na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor koji je prošle sezone bio verovatno i najzaslužniji čovek za fenomenalne partije Verone u Seriji A.
Po njegovom dolasku u klub je stigao i Aleksis Sančez, pa se čini da će Marsej i ovog puta voditi glavnu reč o francuskoj Ligi 1 kada je u pitanju pozicija koja donosi plasman u Ligu šampiona.
Ipak, u ovom trenutku se francuski velikan nalazi na petom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Lans koji igra sjajno u poslednje vreme.
Pominjemo tu drugu poziciju iz razloga što je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, dok trećeplasirani tim na kraju sezone igra u kvalifikacijama, gde se primera radi Monako ovog leta nije proslavio i morao je da se zadovolji sa učešćem u Ligi Evrope.
Na poslednja četiri susreta petoplasirani tim na tabeli ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je Marsej remizirao na gostovanju kod Strazbura, kada je bilo 2:2, i pored toga što je gostujuća ekipa na odmor otišla sa dva gola prednosti.
Nažalost, golom Gameira u drugom minutu sudijske nadoknade Marsej je ostao bez već upisana tri boda, zbog čega je ovaj tim i pao na petu poziciju na tabeli.
Što se Lige šampiona tiče, u prva dva kola je francuski predstavnik doživeo dva lagana poraza, ali je nakon toga dva puta savladan Sporting, zbog čega Olimpik i dalje ima šanse da dođe do plasmana u nokaut fazu.
U prošlom kolu je u jednom zaista dobrom meču ova ekipa poražena na gostovanju kod Ajntrahta, a taj duel u Frankfurtu je završen rezultatom 2:1.
Ukoliko pobedi na ovom susretu protiv Totenhema, Marsej će sigurno doći do plasmana u nokaut fazu, međutim, ne treba ni pominjati koliko je to težak zadatak.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Igor Tudor za ovaj odlučujući meč protiv “Pevaca” neće moći da računa na Bailija i Ruiza.

Totenhem: “Pevci” drže sve u svojim rukama!

Totenhem je prošle sezone ostvario svoj primarni cilj pošto je ova ekipa stigla do plasmana u Ligu šampiona, i to dosta teže nego što su svi očekivali.
Naime, utisak je da se ključni detalj dogodio na tri kroja pre kraja šampionata kada su popularni “Pevci” savladali u tom trenutku četvrtoplasirani Arsenal, koji je čitavim tokom šampionata držao tu četvrtu poziciju, a odmah nakon tog susreta četa Mikela Artete je doživela poraz i od Njukasla u gostima, pa je tim iz Londona na kraju uz dva trijumfa u preostala dva kola bez većih problema stigao do plasmana u elitno takmičenje.
Na prvi pogled Totenhem je dobio izuzetno dobru grupu u kojoj su “Spursi” ekspresno proglašeni za prvog favorita, a to nam donekle pokazuje i tabela na kolo pre kraja, pošto se Totenhem u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Sporting i Anjtraht koji dele drugo mesto, ali i dva boda viška od četvrtoplasiranog Marseja, kod koga tim iz Londona i gostuje u poslednjem kolu grupne faze.
Kako se Sporting i Ajntraht u Lisabonu sastaju međusobno, računica je i više nego jasna, a to je da je engleskom predstavniku za plasman u nokaut fazu dovoljan i bod na ovom gostovanju kod Marseja.
U prošlom kolu Lige šampiona smo prisustvovali pravoj drami, pošto je Totenhem vrlo lako već tada mogao da obezbedi plasman u nokaut fazu.
Naime, snage se u Londonu odmerili Totenhem i Sporting, sredinom prvog poluvremena je portugalski predstavnik stigao do prednosti, a na desetak minuta pred istek regularnog toka “Pevci” su preko Bentankura izjednačili.
U poslednjim sekundama utakmice Hari Kejn je postigao pogodak koji bi domaćoj ekipi doneo plasman u nokaut fazu, međutim, on je poništen nakon intervencije VAR-a, nakon čega je Antonio Konte dobio crveni karton.
Što se tiče Premijer lige, trenutno se “Spursi” nalaze na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na vodeći Arsenal, a u prošlom kolu je ova ekipa napravila neverovatan prekret na gostovanju kod Bornmuta i slavila sa 2:3.
Domaća ekipa je sve do 57. minuta imala dva gola prednosti, ali onda je Totenhem ubacio u petu i na dvadesetak minuta pre isteka regularnog toka poravnao rezultat, a veliku pobedu londonskoj ekipi doneo je Bentankur golom u drugom minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel u Ligi šampiona sa Marsejom, Antonio Konte neće moći da računa na Rišarlisona i Kuluševskog koji su povređeni.

Naš predlog

Za razliku od Marseja kome samo pobeda donosi plasman u nokaut fazu, Totenhem će i sa bodom sigurno proći među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
Očekujemo da se Antonio Konte opredeli za nešto defanzivniju varijantu, pa ne treba očekivati previše golova na “Velodromu” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.96.


Isto tako, smatramo da popularni “Pevci” neće doživeti poraz na ovom gostovanju, i savetujemo vam da se opredelite za duplu šansu X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.43.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj duel na “Velodromu” ne donese pobednika, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom na nerešeni ishod, a sve to u Meridianu se ceni sa fantastičnom kvotom 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.