Tip dana: Šahtjor – Lajpcig: Lajpcig zatvara Ukrajincima koridor ka evropskom proleću!

Nakon dosta uzbuđenja koja smo videli na mečevima Lige šampiona sinoć, u utorak pada konačna odluka o učesnicima osmine finala. Jedna od grupa u kojoj se i dalje ne zna ko će proći dalje je i grupa F gde će Šahtjor na neutralnom terenu ugostiti Lajpcig.
Meč između ukrajinskog i nemakog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Šahtjor: Može li ukrajinski klub do plasmana u nokaut fazu?

Godinama unazad fudbaleri Šahtjora dominiraju ukrajinskim fudbalom, a to bi vrlo verovatno bio slučaj i prošle sezone da prvenstvo nije prekinuto zbog dobro poznatih razloga.
Ovog puta se i uprkos ratnom stanju na teritoriji ove države prvenstvo neometano igra, a u ovom trenutku se Šahtjor nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Dnjepar, koji igra odlično ove sezone.
Do sada su izabranici Igora Jovićevića koji je na tom mestu tokom leta nasledio Roberta De Zerbija, odigrali osam mečeva u najkvalitetnijem rangu ukrajinskog fudbala i ostvarili šest trijumfa uz dva remija.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli nažalost samo remizirao na svom terenu protiv četvrtoplasirane Oleksandrije, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, ukrajinska ekipa je na najbolji mogući način započela takmičenje pošto je mimo svih očekivanja u prvom kolu savladan Lajpcig na gostovanju, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 1:4.
Generalno, svakako je utisak da se nekadašnji četvrtfnalista ovog takmičenja i osvajač Liga Evrope nimalo nije obrukao, pošto je posle tog susreta, uspeo da čak tri puta remizira, uz jedan poraz i to na gostovanju kod Real Madrida, što svakako i jeste bilo očekivano.
Naravno, treba podsetiti da je ukrajinski predstavnik imao pobedu u džepu protiv istog protivnika na svom terenu, a da tako ne bude u sudijskoj nadoknadi se pobrinuo Ridiger, koji je poravnao rezultat na 1:1.
U prošlom kolu je višestruki šampion Ukrajine ponovo odigrao jedan sjajan meč i remizirao na gostovanju kod Seltika, a taj duel u Glazgovu je završen rezultatom 1:1.
Jedini pogodak na meču za domaćine postigao je Jakumas nakon odbitka u 34. minutu za 1:0. Na drugoj strani izjednačenje je doneo fantastični Mudrik koji je zaludeo čitavu Evropu, i po informacijama koje su se pre nekoliko dana pojavile u medijima, ukrajinski klub će za njegovu slobodu tražiti neverovatnih 100 miliona evra!
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, trener Šahtjora Igor Jovićević za ovaj duel neće moći da računa na Šveda i Kornienka, dok je Očeretko pod velikim znakom pitanja.

Lajpcig: “Red Bulu” odgovara i bod!

Prošla sezona je donela svim navijačima Lajpciga dosta radosti pošto je ovaj tim uspeo da dođe do svog prvog trofeja u istoriji, jer je “Red Bul” osvajač Kupa Nemačke, nakon trijumfa u velikom finalu nad Frajburgom.
U Bundesligi je ostvaren primarni cilj, pošto je klub koji je osnovan 2009. godine došao do novog plasmana u Ligu šampiona, i to nakon velike drame u poslednjem kolu, ali se na kraju ipak sve dobro završilo za tim sa “Red Bul Arene”.
Treba napomenuti da je prošla sezona bila prva posle odlaska trenera Nagelsmana koji je napravio zaista velike stvari sa ovim timom, a tu pre svega mislimo na polufinale Lige šampiona od pre dve godine.
Iako je Domeniko Tedesko bio verovatno i najzaslužniji čovek za izborenu Ligu šampiona, nakon serije loših rezultata ove sezone on je dobio otkaz a na njegovo mesto je seo Marko Roze koji je prošle sezone predvodio Dortmund, i upravo je bivši trener Salcburga i Menhengladbaha debitovao na klupi “Bikova” protiv svog bivšeg kluba i nije imao nimalo milosti, pošto je na tom duelu “Red Bul” slavio sa više nego ubedljivih 3:0.
U ovom trenutku se Lajpcig nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund, a upravo ta četvrta pozicija i biće primarni cilj kada je ovogodišnje izdanje Bundeslige u pitanju, pošto ono na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je četa Marka Rozea bez većih problema slavila na domaćem terenu protiv Bajer Leverkuzena, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Lige šampiona i pored katastrofalnog starta i poraza u prvom kolu od Šahtjora na domaćem terenu (1:4), Lajpcig i dalje drži sve stvari u svojim rukama, a za prolazak u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja biće im potreban i bod na gostovanju kod Šahtjora, koji podsećamo mečeve ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona igra na neutralnom terenu u Poljskoj.
U prošlom kolu je “Red Bul” odigrao jedan sjajan meč pred svojim navijačima i slavio protiv aktuelnog šampiona Evrope – Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Marko Roze za ovo gostovanje kod ukrajinskog predstavnika neće moći da računa na Laimera, Klostermana i Gulačija, dok je Blasvič pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Šahtjor je u prvom meču između ova dva tima odigrao svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, ali je veliko pitanje da li ukrajinski predstavnik može dva puta zaredom da ponovi takvu partiju, pogotovu što se od tada desilo dosta promena u timu Lajpciga, koji u poslednje vreme igra zaista sjajno.
Zbog svega toga vam i savetujemo da probate sa 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.


Naravno, i domaćin će dati sve od sebe da prođe dalje, pa je za očekivati da oba tima postignu makar po jedan gol na ovom susretu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.70.

Možda i idealna kombinacija za ovaj susret između Šahtjora i Lajpciga je igra X2&3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.