Derbi dana: Milan – Salcburg: Milanezi se okliznuli protiv torinskih Bikova, ne smeju i protiv Redbulovih iz Salcburga!

U sredu nas očekuje poslednjih osam mečeva grupne faze Lige šampiona za ovu sezonu, a za vas smo ovog puta u sklopu rubrike derbi dana analizirali meč na “San Siru” u kom će Milan ugostiti Salcburg.
Susret između italijanskog i austrijskog predstavnika je zakazan za 21h.

Milan: “Rosoneri” i sa bodom idu dalje!

Nakon prošlosezonskog Skudeta, sigurno je da su svima u klubu ambicije dobrano porasle, a primarni cilj makar u ovom delu sezone će svakako biti plasman u nokaut fazu Lige šampiona.
Krenimo redom. Najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje su “Rosoneri” započeli gostovanjem kod Salcburga, gde je šampion Italije svakako bio favorit, ali je nažalost taj susret završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
Nakon toga je usledio susret na “San Siru” protiv Dinama iz Zagreba, gde su ovog puta izabranici Stefana Piolija opravdali ulogu favorita i slavili bez većih problema rezultatom 3:1.
Ipak, mora se priznati da se od aktuelnog šampiona Italije dosta više očekivalo u dvomeču sa Čelsijem, pošto se na tim susretima višestruki šampion Evrope nije proslavio.
Prvi duel koji je odigran na “Stamford Bridžu” je završen ubedljivom pobedom “Plavaca” i to rezultatom 3:0, a na “San Siru” je engleski predstavnik slavio sa 2:0, nakon čega su svi u taboru “Rosonera” istakli zabrinutost u vezi prolaska u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Međutim, kada je to bilo najpotrebnije, izabranici Stefana Piolija su odigrali svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i bez većih problema slavili na gostovanju kod Dinama u Zagrebu, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 0:4, nakon čega se aktuelni šampion Italije nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na trećelaplasirani Salcburg, a ono što je svakako najbitnije, tim sa “San Sira” apsolutno sve drži u svojim rukama, i za prolazak u nokaut fazu biće im potreban i remi protiv austrijskog Salcburga.
Što se tiče Serije A, u ovom trenutku se “Rosoneri” nalaze na trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, a u prošlom kolu je aktuelni šampion Italije doživeo svoj drugi poraz u sezoni i to pomalo neočekivano na gostovanju kod Torina, kada je bilo 2:1.
Na taj način je prekinuta serija Milana od četiri vezana trijumfa, ali ako je za utehu, u Seriji A još uvek ima dosta vremena da se nadoknade izgubljene stvari, pa je zato trenutno fokus prebačen na poslednji meč grupne faze Lige šampiona.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Stefano Pioli za ovaj odlučujući duel kada je u pitanju plasman njegovog tima u nokaut fazu neće moći da računa na Ibrahimovića, Kalabriju, Florencija i Salemakersa, dok su golman Manjan i Dest pod velikim znakom pitanja.

Salcburg: Može li austrijski predstavnik ponovo do plasmana u nokaut fazu?

Godinama unazad fudbaleri Salcburga skoro da nemaju adekvatnu konkurenciju u austrijskom šampionatu, a to je između ostalog slučaj bio i prošle sezone.
Poslednjih nekoliko sezona šampion Austrije ima direktno mesto u Ligi šampiona, a za oni koji se ne sećaju, austrijski klub je prošle sezone uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, gde je na prvoj prepreci eliminisan od Bajerna iz Minhena.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje austrijskog šampionata, u ovom trenutku se Salcburg nalazi na prvom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Šturm iz Graca, pa je utisak da nas posle dosta vremena konačno u Austriji očekuje zanimljiva borba za naslov prvaka.
U prošlom kolu su izabranici Matijasa Jasle slavili na domaćem terenu protiv poslednjeplasiranog Hartberga, a taj duel je završen sa samo 1:0, iako su svi očekivali daleko ubedljiviji trijumf trenutnog lidera na tabeli.
Do sada je Salcburg odigrao četrnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu austrijskog fudbala i ostvario deset trijumfa, tri remija uz samo jedan poraz.
Što se tiče Lige šampiona, u ovom trenutku se, kolo pre kraja austrijski predstavnik nalazi na trećem mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova, i za prolazak u narednu fazu im treba pobeda na gostovanju kod Milana koji trenutno zauzima drugu poziciju uz bod viška u odnosu na Salcburg, pa je jasno da “Rosonerima” i bod igra ulogu.
Odlično je četa trenera Jaslea krenula u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je u prvom kolu ovaj tim remizirao na svom terenu protiv Milana, da bi u drugom kolu Salcburg odigrao verovatno i svoj najbolji meč u evropskim takmičenjima u poslednje vreme, pošto je aktuelni šampion Austrije remizirao na gostovanju kod Čelsija kada je bilo 1:1.
Usledila je prva pobeda i to na domaćem terenu protiv Dinama iz Zagreba, da bi nakon toga Salcburg kod istog tima remizirao na gostovanju, a taj meč u Zagrebu je završen rezultatom 1:1.
U prošlom kolu je austrijski predstavnik doživeo svoj prvi poraz i to na domaćem terenu od Čelsija kada je bilo 1:2, a bez obzira kako se učešće Salcburga u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona završi, stiče se utisak da ova ekipa ponovo nije razočarala svoje najvernije navijače.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener gostiju za ovaj duel neće moći da računa na Kapalda, Fernanda, Okoa i Tijanija, dok su pod velikim znakom pitanja Sole, Adamu, Koita i Omoregi.

Naš predlog

Iako Milanu odgovara i bod na ovom susretu, mišljenja smo da se “Rosoneri” neće previše kockati i da će slaviti pred svojim navijačima, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da će nam duel na “San Siru” doneti dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.68.

Za kraj, deluje da bi četa Stefana Piolija mogla da postigne dva ili više golova na ovom poslednjem meču grupne faze, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.