Najava i analiza: La Liga, 14. kolo: Težak ispit za Barsu u Pamploni, lak posao za kraljevski klub, najzanimljivije na “Sančez Pichuanu”!

Španska Primera

Od utorka su na programu mečevi vanrednog četrnaestog kola španske La Lige. Ovog puta neće biti nekog većeg derbija. Real Madrid će nakon velikog kiksa na gostovanju kod Rajo Valjekana na svom terenu ugostiti Kadiz, dok Barselonu očekuje težak zadatak na gostovanju kod Osasune koja igra fantastično i ove sezone.
Trećeplasirani Atletiko Madrid putuje na teško gostovanje kod Majorke, dok četvrtoplasirani Betis nakon remija u derbiju Andaluzije protiv Sevilje, gostuje kod Valensije.
Dosta uzbuđenja nas bez ikakve sumnje očekuje i na stadionu “Ramon Sančez Pichuan” gde će fudbaleri Sevilje koja ima ogromnih problema ove sezone ugostiti Real Sosijedad.
Od ostalih susreta izdvajamo duel između Elčea i Đirone i biće zaista zanimljivo videti hoće li domaćin nakon četrnaest odigranih kola zabeležiti prvi trijumf u šampionatu.
Takođe, veoma interesantan duel nas očekuje u Kataloniji gde će Espanjol ugostiti Viljareal koji ima dosta problema u poslednje vreme.

Elče – Đirona – 1 @ 3.00 u CircusBet

Prvi duel vanrednog četrnaestog kola španske La Lige se igra na stadionu “Manuel Martinez Valero” gde će fudbaleri Elčea ugostiti Đironu.
Poražavajuću zvuči podatak da Elče ni posle trinaest odigranih kola ne zna za trijumf u društvu najboljih, pa je logično što se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo četiri osvojena boda.
Nažalost i u prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz i to na gostovanju kod Valjadolida, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče Đirone, nakon boda koji je pre dva kola otkinula na gostovanju kod Reala, ova ekipa je u prošlom kolu odigrala još jedan sjajan meč i slavila na svom terenu protiv Atletik Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Na gostovanjima su do sada Katalonci bez trijumfa, pa će sve to biti lepa prilika za Elče da konačno ostvari prvi trijumf u sezoni, zbog čega vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica CircusBet pripremila fantastičnu kvotu 3.00.

Atletik Bilbao – Valjadolid – 1 @ 1.48 u Mozzartbet

Iako je Atletik Bilbao zaista sjajno startovao u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, tim iz Baskije u poslednje vreme ima baš dosta problema pa tako ova ekipa na pet poslednjih susreta ima samo jedan trijumf, uz čak tri poraza, ali i remi kod Hetafea, kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu je Bilbao doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Đirone, a taj duel u Kataloniji je završen rezultatom 2:1.
Trenutno se ponos Baskije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Sosijedad.
U goste im dolazi Valjadolid koji igra iznad svih očekivanja, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije, na desetoj poziciji.
U prošlom kolu je desetoplasirani tim na tabeli slavio na svom terenu protiv “fenjeraša” Elčea, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Mišljenja smo da je posle serije loših rezultata došlo vreme za jedan trijumf domaćeg tima na svom terenu pa vam asvetujemo da probate sa jedinicom za koju je Mozzartbet odredio koeficijent 1.48.

Osasuna – Barselona – GG @ 1.78 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva vanrednog četrnaestog kola španske La Lige se igra u Pamploni gde će Osasuna dočekati novog lidera na tabeli – ekipu Barselone.
Sigurno je da su fudbaleri Osasune najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pošto se u ovom trenutku tim iz Pamplone nalazi na odličnom petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je petoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan fantastičan meč na gostovanju kod Selte i slavio rezultatom 1:2, što je zanimljivo bio i rezultat već posle prvog dela igre.
U goste im ovog puta dolazi Barselona koja je iskoristila nešto lošije partije Reala u poslednje vreme i sa dva vezana trijumfa došla do pozicije broj jedan uz dva boda viška u odnosu na aktuelnog šampiona Španije.
U prošlom kolu su Katalonci bez većih problema slavili na svom terenu protiv Almerije kada je bilo 2:0, a pravo je čudo kako taj susret na “Kamp Nou” nije završen ubedljivijim rezultatom, uz napomenu da je Robert Levandovski u sedmom minutu propustio da iskoristi jedanaesterac.
Biće ovo težak posao za lidera na tabeli, pošto Osasuna igra sjajno u poslednje vreme, a utisak je da je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.78.

Almerija – Hetafe – 3+ @ 2.31 u Meridianbet

Almerija je prošle sezone konačno došla do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a utisak je da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, što kako sada stvari stoje ne bi trebalo da predstavlja veliki problem.
Naime, u ovom trenutku se prošosezonski drugoligaš nalazi na petnaestom mestu na tabeli a ono što odlikuje igru Almerije su fantastične partije na domaćem terenu u poslednje vreme, gde je ova ekipa vezala tri trijumfa.
Što se tiče Hetafea, dosta tvrdo igra ovaj tim i ove sezone, a trenutno se ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na trinaestom mestu na tabeli i na poslednjih pet susreta ova ekipa ne zna za poraz.
U prošlom kolu je Hetafe u meču u kom je bio favorit na svom terenu samo remizirao protiv Kadiza, a taj duel je završen bez golova, ali i bez previše prilika na obe strane.
Sa druge strane, mečevi Almerije na domaćem stadionu nam uglavnom donose dosta golova i mišljenja smo da nas nešto slično očekuje i ovog puta pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.31.

Sevilja – Real Sosijedad – 1 @ 2.60 u CircusBet

Ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Sevilje pružati ovako loše partije u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a trenutno je situacija takva da se Andalužani nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i timovi koji se nalaze u zoni ispadanja.
Ruku na srce, u prošlom kolu su izabranici Horhea Sampaolija odigrali jedan izuzetno dobar meč na gostovanju kod Betisa koji je završen bez pobednika, a vrlo lako se moglo desiti da “berberini” slave u velikom derbiju Andaluzije, ali je nedostajalo malo i sreće.
U goste im ovog puta dolazi Real Sosijedad koji trenutno drži šestu poziciju a tabeli, a treba napomenuti da tim sa “Anoete” u poslednje vreme ima baš dosta problema, pošto šestoplasirani tim na tabeli na tri poslednja susreta ne zna za trijumf.
U prošlom kolu je Sosijedad remizirao na svom terenu protiv Valensije, što i nije toliko loš rezultat, ako uzmemo u obzir da je domaći tim većim delom tog susreta imao igrača manje na terenu.
Mišljenja smo da će Sevilja iskoristiti nešto lošije partije Sosijedada u poslednje vreme i ostvariti veoma važan trijumf pa vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica CircusBet pripremila fantastičnu kvotu 2.60.

Espanjol – Viljareal – 3+ @ 1.97 u Meridianbet

Primarni cilj Espanjola će i ovog puta biti opstanak u društvu najboljih, a ruku na srce, treba biti realan pa priznati da se to nijednog sekunda ne bi smelo i dovesti u pitanje, pošto katalonski klub ima igrački kadar koji bi vrlo lako mogao da se uključi i u borbu za nešto više, iako je zbog lošeg starta šampionata za to prekasno.
Naime, u ovom trenutku se Espanjol nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, a u prošlom kolu su Katalonci remizirali na gostovanju kod Atletiko Madrida, što je svakako sjajan rezultat.
U goste im dolazi Viljareal, kome nije previše pomogao ni dolazak novog trenera, Kikea Setjena, pošto je u prošlom kolu popularna “žuta podmornica” poražena na svom terenu od Majorke, a taj duel na “El Madrigalu” je završen rezultatom 0:2, nakon čega se Viljareal nalazi tek na osmom mestu na tabeli i ima sve manje šanse da se uključi u borbu za plasman na poziciju koja donosi izlazak na evropsku scenu.
Pokušaće gosti da ovde dođu do trijumfa, a sigurnija varijanta su bez ikakve sumnje golovi i igra 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.97.

Majorka – Atletiko Madrid – 2 @ 2.15 u Mozzartbet

Majorka u poslednje vreme pruža odlične partije, pogotovu na strani, pošto je ova simpatična ekipa posle trijumfa na gostovanju kod Valensije kada je bilo 1:2, u prošlom kolu mimo svih očekivanja uspela da slavi i na “El Madrigalu” protiv favorizovanog Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U ovom trenutku se Majorka nalazi na dvanaestom mestu na tabeli i ako se po jutru dan poznaje deluje da bi ova ekipa bez većih problema mogla da obezbedi opstanak u društvu najboljih.
U goste im dolazi Atletiko Madrid koji ima baš dosta problema u poslednje vreme, a to se nekako najbolje videlo i u prošlom kolu kada su Madriđani na svom terenu samo remizirali protiv Espanjola, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Podsećamo vas da je pre toga nekadašnji šampion Španije izgubio i na gostovanju kod Kadiza kada je bilo 3:2, pa se stiče utisak da je ovog puta pobeda na gostovanju kod Majorke imperativ, što neće biti nimalo lak zadatak, pošto dvanaestoplasriani tim na tabeli igra sjajno u poslednje vreme.
Ipak, mišljenja smo da će “jorgandžije” biti pravi kada je to najpotrebnije, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.15.

Rajo Valjekano – Selta – 3+ @ 2.23 u Meridianbet

Rajo Valjekano pruža fantastične partije u poslednje vreme, a utisak je da je pravi šlag na tortu bio trijumf u prošlom kolu na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Reala, a taj duel u Valjekasu je završen rezultatom 3:2.
Trenutno se Falkao i drugari nalaze na sjajnom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda u odnosu na timove koji se nalaze na poziciji koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, i sigurno je da treba očekivati u narednim kolima ozbiljan napad Valjekana na šestu poziciju.
Što se tiče Selte, tim iz Viga igra jako loše u poslednje vreme, a to nam najbolje pokazuje i osamnaesto mesto na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Selta poražena na svom terenu od Osasune, a taj duel u Vigu je završen pobedom tima iz Pamplone rezultatom 1:2, što je zanimljivo bio i rezultat posle prvog dela igre.
Gosti moraju da idu na trijumf na ovom duelu, ali će to biti pakleno težak zadatak pošto Rajo Valjekano igra fantastično u poslednje vreme i vrlo lako se može desiti da ova ekipa slavi i na ovom duelu, ali vam ipak pre toga savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.23.

Valensija – Betis – GG @ 1.90 u Maxbet

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona, Valensija je ovog puta od samog starta krenula odlično, međutim, kako vreme prolazi stiče se utisak da izabranici Đenara Gatuza pružaju sve slabije partije.
Naime, na tri poslednja susreta “slepi miševi” ne znaju za trijumf, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Sosijedada kada je bilo 1:1, i pored činjenice da domaća ekipa veći deo tog susreta igrala sa igračem manje.
Što se Betisa tiče, Andalužani su u prošlom kolu remizirali na svom terenu protiv Sevilje u gradskom derbiju, a taj duel je završen rezultatom 1:1, i kada se podvuče crta utisak je da “Zeleni” mogu da budu i zadovoljni sa tim bodom, pošto je Sevilja u finišu susreta preko Nemanje Gudelja vrlo lako mogla i do sva tri boda.
U ovom trenutku se Betis nalazi na četvrtom mestu na tabeli, ali se ozbijno približila Osasuna koja trenutno ima samo bod manje.
I jedna i druga ekipa će dati sve od sebe da slavi na ovom duelu, što nam potencijalno može doneti golove na obe strane, a sve to kladionica Maxbet plaća sa sjajnom kvotom 1.90.

Real Madrid – Kadiz – 3+ @ 1.42 u Meridianbet

Poslednji duel vanrednog četrnaestog kola španske La Lige se igra na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Kadiz.
Nakon sjajnog starta šampionata, utisak je da su Madriđani ušli u krizu, iz koje ovaj tim mora što pre da izaše ukoliko želi da odbrani naslov prvaka.
Naime, Real je prvo remizirao na svom terenu protiv Đirone, a u prošlom kolu je kraljevski klub doživeo prvi poraz u sezoni i to na gostovanju kod Rajo Valjekana kada je bilo 3:2.
Što se tiče Kadiza, ova ekipa je prošle sezone nekako uspela da opstane u društvu najboljih, ali je veliko pitanje da li će to biti slučaj i ovog puta pošto se u ovom trenutku Kadiz nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa dobrano namučila Hetafe u predgrađu Madrida, a taj duel je završen bez golova, što je bio drugi vezani susret na kom Kadiz nije doživeo poraz nakon velike pobede na domaćem terenu protiv Atletiko Madrida.
Sve osim pobede Reala bi bila prava senzacija, a mišljenja smo da će nam ovaj duel na “Santjago Bernabeu” doneti dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.