Tip dana: Lajpcig – Frajburg: Frajburg je na Red Bulu ove sezone, igraju kao da imaju krila!

U sredu se nastavljaju mečevi vanrednog četrnaestog kola nemačke Bundeslige, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Red Bul Areni” gde će Lajpcig ugostiti drugoplasirani Frajburg.
Meč između dva tima koja igraju fantastično u poslednje vreme je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Lajpcig: “Bikovi” blistaju u poslednje vreme!

Iza Lajpciga je jedna zaista sjajna sezona pošto je klub koji je osnovan 2009. godine uspeo da dođe do svog prvog trofeja, pošto su “Bikovi” došli do trofeja u nemačkom Kupu, nakon trijumfa nad Frajburgom, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Pored toga, Red Bul je sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli što je ovom timu donelo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Iako je Domeniko Tedesko bio verovatno i najzaslužniji čovek za izborenu Ligu šampiona, nakon serije loših rezultata ove sezone on je dobio otkaz a na njegovo mesto je seo Marko Roze koji je prošle sezone predvodio Dortmund, i upravo je bivši trener Salcburga i Menhengladbaha debitovao na klupi “Bikova” protiv svog bivšeg kluba i nije imao nimalo milosti, pošto je na tom duelu “Red Bul” slavio sa više nego ubedljivih 3:0.
Nema nikakve sumnje da je sjajni Roze preporodio Lajpcig, koji ne samo da je po njegovom preuzimanju vezao nekoliko mečeva bez poraza u Bundesligi, već je ova ekipa uspela da dođe i do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto su u poslednja dva kola grupne faze pobeđeni Real Madrid na domaćem terenu kada je bilo 3:2, ali i Šahtjor u gostima, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Pre toga je nemački predstavnik u dvomeču bio bolji i od Seltika, a ne treba zaboraviti da je Red Bul grupnu fazu započeo sa dva poraza, i u tom trenutku su Lajpcigu davane male šanse za prolazak dalje.
Kada je u pitanju Bundesliga, u ovom trenutku se osvajač nemačkog Kupa nalazi na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, a poznato je da je upravo to četvrto mesto primarni cilj “Bikova” pošto ono na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Marka Rozea odigrali još jedan fantastičan meč, ovog puta na gostovanju kod Hofenhajma, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel sa Frajburgom, trener Roze ovog puta neće moći da računa na Vernera koji će nažalost propustiti i predstojeći Mundijal, a pored njega za ovaj meč neće biti dostupni ni Klosterman, Laimer i Gulači.

Frajburg: Odlične partije Frajburga više nisu nikakva slučajnost!

Prošla sezona je bila i te kako uspešna za Frajburg koji je na kraju završio na šestom mestu na tabeli, ali ostaće žal zbog poraza u finalu Kupa od Lajpciga.
Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Frajbrug i Lajpcig odigrali su nerešeno 1:1, ali je posle produžetaka i izvođenja penala na kraju slavio Lajpcig sa 4:2. Imali su igrači Frajburga praktično sve u svojim rukama, vodili su od 19. minuta golom Maksimilijana Egštajna, na sve to i igrača više, pošto je u 57. minutu isključen Marsel Helstenberg.
Međutim, Red Bul je sve to uspeo da neutrališe i preko Kristijana Nkunkua u 76. minutu izbori 1:1 i produžetke.
Tu nije bilo golova, iako je Frajburg imao svoje šanse, pa je pobednika odlučila penal serija u kojoj su igrači Lajpciga bili koncentrisaniji.
Kristijan Ginter i Ermedin Demirović nisu iskoristili penale za Frajburg dok su Nils Petersen i Kevin Šloterbek bili precizni, što je bilo dovoljno za prvi trofej u istoriji Lajpciga.
Ako se vratimo na prošlu sezonu Bundeslige, videćemo da je za plasman Frajburga u Ligu šampiona ovom timu bio potreban jedan trijumf i jedan remi u poslednja dva kola, ali je nažalost ovaj klub oba meča izgubio i morao da se zadovolji sa plasmanom u Ligu Evrope, gde je nemački predstavnik bez većih problema uspeo da dođe do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Izabranici Kristijana Štrajha koji radi fantastičan posao u Frajburgu, se nakon trinaest odigranih kola ovogodišnjeg izdanja nemačke Bundeslige nalaze na odličnom drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern iz Minhena.
Drugoplasirani tim na tabeli igra fenomenalno u poslednje vreme, a najbolji pokazatelj za to su i tri vezana trijumfa u prvenstvu, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je četa Kristijana Štrajha slavila na svom terenu protiv Kelna, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa Lajpcigom, trener gostiju ovog puta neće moći da računa na Šmida, Guldea i Ezekvema.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret, u kom će po našem mišljenju biti dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.65.

Oba tima kao što smo već napomenuli igraju sjajno ove sezone, a prednost ovog puta ipak dajemo domaćem timu koji se preporodio nakon dolaska Marka Rozea, i od kako je on trener ovog kluba, Red Bul je na četiri odigrana meča na domaćem terenu ostvario isto toliko trijumfa, i utisak je da nas isto očekuje i ovog puta, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.80.

Za kraj, “Bikovi” će vrlo verovatno na ovom duelu protiv Frajburga postići dva ili više golova, za šta je Meridianbet pripremio kvotu 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.