Derbi dana: Mančester Siti – Čelsi: Ko se oprašta od prvog trofeja u sezoni?

U sredu je sjajna ponuda za klađenje, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Etihadu gde će u okviru engleskog Liga Kupa snage odmeriti Mančester Siti i Čelsi.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Mančester Siti: “Građani” jure sve trofeje!

Prošle sezone je Siti odbranio naslov prvaka u Premijer ligi, i to u neverovatnom poslednjem kolu, pošto je četa Pepa Gvardiole uspela da preokrene veliku prednost Aston Vile na Etihadu, i u kratkom vremenskom intervalu postigne čak tri gola, što je na kraju bilo dovoljno za novu titulu šampiona Engleske.
Naravno, naslov prvaka će i ovog puta biti primarni cilj “Građana” koji će učiniti sve i da se konačno domognu trofeja u Ligi šampiona, koji im je i prošle sezone izmakao na jedan neverovatan način, pošto je Siti bio nadomak plasmanu u veliko finale, ali je onda Real u revanš meču u periodu od 90. do 92. minuta postigao dva gola, odveo meč u produžetak, gde je Karim Benzema sa penala doneo kraljevskom klubu novo učešće u velikom finalu, a kasnije, ispostaviće se i novu titulu šampiona Evrope.
Kada je ovogodišnje izdanje Liga šampiona u pitanju, “Građani” su bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u jednoj nimalo naivnoj grupi, a engleski predstavnik će za plasman u četvrtifnale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja snage odmeriti sa Lajpcigom, koji igra fantastično od kako je na klupu ovog tima seo Marko Roze, pa je utisak da klub sa Etihada očekuje veoma težak zadatak.
Što se tiče Premijer lige, u poslednjih nekoliko sezona smo navikli da Siti u ovom delu prvenstva već ima značajnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce, međutim, ovog puta je situacija takva da se izabranici Pepa Gvardiole nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Arsenal, koji se mimo svih očekivanja od početka šampionata nalazi na prvoj poziciji.
Do sada su “Građani” odigrali trinaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarili deset trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod najljućeg rivala Liverpula, pošto je taj susret na “Enfildu” završen rezultatom 1:0.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli uz dosta muke slavio na svom terenu protiv Fulama i to nakon gola Halanda iz penala u sudijskoj nadoknadi, a valja podsetiti da je od 26. minuta domaćin igrao bez Kansela koji je dobio crveni karton, pa dolazimo do zaključka da je aktuelni šampion Engleske još jednom pokazao karakter kada je to bilo najpotrebnije.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Pep Gvardiola za ovaj derbi meč sa Čelsijem u okviru Liga Kupa neće moći da računa na Kansela, Vokera i duže suspendovanog Mendija.

Čelsi: “Plavci” imaju dosta problema u poslednje vreme!

I pored neverovatnih ulaganja u letnjem prelaznom roku. Čelsi nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, a cenu loših rezultata platio je Tomas Tuhel koji je smenjen posle samo mesec dana od početka sezone, što je svakako bilo iznenađenje za sve.
Za novog menadžera imenovan je Grejem Poter koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha vodo ekipu Brajtona.
Utisak je da je ovaj stručnjak za kratko vreme uspeo da probudi “Plavce”, uspeo ovom klubu da donese plasman u nokaut fazu Lige šampiona sa prvog mesta na tabeli, međutim, deluje da šampion Evrope iz 2021. godine u poslednje vreme ima baš dosta problema u Premijer ligi.
Naime, trenutno se klub sa “Stamford Bridža” nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji je između ostalog bio bolji od Čelsija u meču poslednjeg kola Premijer lige, pošto je taj duel završen pobedom “tobdžija” od 0:1, čime se tim iz Londona dodatno učvrstio na prvom mestu na tabeli.
Ni pre toga se izabranici Grejema Potera nisu proslavili pošto su doživeli težak poraz na gostovanju kod Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Između ova dva susreta londonski klub je u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona savladao Dinamo na svom terenu i tako se ovoj ekipi revanširao za poraz u prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a ono što je posebno zanimljivo je da je upravo taj poraz u Zagrebu presudio Tomasu Tuhelu koji je nakon toga dobio otkaz.
Za protivnika u osmini finala Čelsi je dobio Borusiju iz Dortmunda, pa se stiče utisak da su “Plavci” mogli i dosta bolje da prođu.
Na poslednjih pet mečeva u engleskoj Premijer ligi izabranici Grejema Potera su ostvarili samo jedan trijumf i to na gostovanju kod Aston Vile, da bi nakon toga tim sa “Stamford Bridža” vezao dva remija protiv Brentforda u gostima i Mančester Junajteda na svom stadionu, a nakon toga je ova ekipa kao što smo već napomenuli vezala dva poraza, protiv Brajtona i Arsenala u prošlom kolu, pa će fudbaleri Čelsija učiniti sve da u engleskom Liga Kupu prođu Mančester Siti kako bi se donekle iskupili svojim navijačima za očajne partije u poslednje vreme.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Poter za ovaj duel neće moći da računa na Kantea, Džejmsa, Fofanu, Arizabalagu, Čilvela i Čukvumeku.

Naš predlog

Veliko je pitanje sa kojim timovima će na teren izaći i jedan i drugi trener, ali bez obzira na to prednost u ovom duelu dajemo domaćem timu i toplo vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.48.

Ako se osvrnemo na poslednjih pet mečeva između ova dva tima u svim takmičenjima, doći ćemo do zaključka da je samo jednom bilo više od tri golova, a utisak je da nas i ove večeri na Etihadu očekuje jedan ne preterano efikasan duel zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.29.

Za kraj, mišljenja smo da je odlična kombinacija za ovaj duel između dva engleska velikana igra 1X&0-3 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.