Tip dana: Verona – Juventus: “Stara dama” se probudila, domaćin tone sve dublje!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na “Bentegodiju” gde će fudbaleri Verone koji se nalaze u ogromnim problemima i preti im selidba u niži rang dočekati Juventus, koji se polako ali sigurno budi.
Početak duela u gradu ljubavi je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Verona: Može li ovaj tim do opstanka?

Prošla sezona je bila zaista sjajna za Veronu, a kako vreme prolazi, veliko je pitanje šta bi bilo sa ovim klubom da na klupi nije sedeo Igor Tudor koji je po svemu sudeći izvlačio maksimum iz ovog igračkog kadra.
Sjajni hrvatski stručnjak je na kraju sezone preuzeo Marsej, njega je na klupi nasledio Gabrijele Ćofi, koji je nakon serije loših rezultata dobio otkaz pre tri sedmice, a na njegovo mesto je seo Salvatore Boketi, pred kojim će bez ikakve sumnje biti veoma težak zadatak da izvuče klub iz zone ispadanja.
Sigurno je da smo svi očekivali dosta više od tima sa “Bentegodija” a trenutno je situacija takva da se Verona nalazi na katastrofalnom poslednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.
Poražavajuće izgleda podatak da je tim iz grada ljubavi na trinaest odigranih mečeva zabeležio samo jedan trijumf, dva remija i čak deset poraza, pa otuda i ne sme da čudi poslednje mesto na tabeli.
Utisak je da je četa Salvatorea Boketija najozbiljniji kandidat za selidbu u niži rang, a ono što nikako nije dobro je podatak da trenutno prva bezbedna ekipa na tabeli ima četiri boda viška u odnosu na Veronu, što se kada uzmemo u obzir kako ova ekipa igra u ovogodišnjem izdanju Serije A, čini veoma ozbiljnom bodovnom razlikom.
Na poslednjih pet mečeva je “fenjeraš” doživeo isto toliko poraza, a u prošlom kolu je Verona poražena na gostovanju kod Monce, kada je bilo 2:0.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada su Ivan Ilić i drugari odigrali šest mečeva na “Bentegodiju” i upisali samo jedan trijumf i to protiv Sampdorije, uz čak pet poraza, od kojih se poslednji desio od Rome, kada je bilo 1:3, iako je bilo nerešeno sve do dva minuta pred istek regularnog toka.
Zanimljivo je da je Verona jedan od retkih klubova u Seriji A koja ima pozitivan skor sa Juventusom, pošto je na pet poslednjih međusobnih mečeva između ova dva tima, tim iz grada ljubavi ostvario dva trijumfa, dva puta je bilo nerešeno, a jednom je pobedio Juve, i to na poslednjem međusobnom okršaju između dveju ekipa.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Salvatore Boketi neće moći ovog puta da računa na Hrustića, dok su pod velikim znakom pitanja Ilić, Kopola, Pikoli i Sortinovis.

Juventus: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Italijanska javnost je bila oduševljenja nakon prelaznog roka Juventusa, koji je izgledao perfektno, i pre početka šampionata su svi davali najveće šanse upravo klubu iz Torina da se nakon dve godine posta ponovo umeša u borbu za Skudeto.
Međutim, početak šampionata je bio kataastrofalan, a utisak je da Masimilijanu Alegriju na ruku nije išlo ni to što je italijanski stručnjak bio lišen pomoći nekoliko najvažnijih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Pogbu i Kjezu.
Situacija je trenutno takva da se “stara dama” nakon trinaest odigranih kola nalazi na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, pa je utisak da će se jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova do kraja šampionata boriti za tu četvrtu poziciju, koja na kraju kao što je dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona.
Ono što može da obraduje sve navijače Juventusa je to da njihova omiljena ekipa u poslednje vreme igra sjajno u Seriji A, a to će nam najbolje pokazati i podatak da je ova ekipa na četiri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa i to bez primljenog gola.
Pobeda koja je posebno obradovala sve navijače “Bjankonera” je svakako ona u prošlom kolu kada su izabranici Masimilijana Alegrija bez većih problema savladali na svom terenu Inter, a taj duel u Torinu je završen pobedom domaćeg tima od 2:0.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1.
“Stara dama” će morati da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, a utisak je da je Juventus dosta dobro prošao na žrebu pošto je za protivnika dobio francuski Nant i nema nikakve sumnje da je italijanski predstavnik veliki favorit na tom dvomeču.
Što se tiče partija na strani u Seriji A, do sada je nekadašnji višestruki uzastopni šampion Italije odigrao šest mečeva na strani i ostvario dva trijumfa, dva remija i dva poraza.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Masimilijano Alegri i dalje ima ogromnih problema pri sastavljanju tima pa popularni “Maks” za ovaj duel neće moći da računa na Pogbu, Vlahovića, De Šilja, Akea, Ilinga, Žorža i Pitersa.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Juve u poslednje vreme igra sjajno u Seriji A i pored silnih izostanaka, i mišljenja smo da će četa Masimilijana Alegrija slaviti i na ovom gostovanju, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Takođe, za očekivati je da “stara dama” postigne makar dva gola na “Bentegodiju” a sve to Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da gosti iz Torina od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Verone, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.