Tip dana: Menhengladbah – Dortmund: Dve Borusije – jedna želja, tri boda pred raspust!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali susret između Menhengladbaha i Dortmunda.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Menhengladbah: “Ždrebci” žele osvetu za katastrofu u poslednjem međusobnom susretu!

Nažalost, iz sezone u sezonu navijači Menhengladbaha imaju sve veća očekivanja od njihove omiljene ekipe, a stiče se utisak da se iz godine u godinu sve više razočaravaju.
Naime, i pored prevelikih očekivanja fudbleri ove ekipe se u prošlom šamponatu nisu proslavili, a na kraju su popularni “ždrebci” sezonu završili na desetom mestu na tabeli, što znači da je ova ekipa ponovo ostala bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Na kraju je tim koji čak pet puta osvajao nemačko prvenstvo, ali i dva puta Ligu Evrope (tadašnji Kup UEFA), najkvalitetniji rang nemačkog fudbala završio sa čak trinaest poraza i devet remija, pa je nerealno bilo očekivati da se tim sa takvim skorom može ozbiljnije umešati u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Nova sezona – ciljevi isti. Naime, sigurno je da će popularni “ždrebci” učiniti sve da se konačno domognu makar Lige konferencija, međutim, kako sada stvari stoje, stiče se utisak da će i to biti izuzetno težak zadatak pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na devetom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Dortmund, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu, što će biti lepa prilika da se Menhengladbah približi timu koji se trenutno nalazi na poslednjoj poziciji koja na kraju sezone donosi plasman u evropska takmičenja na samo tri boda.
U prošlom kolu je Borusija doživela novi poraz na strani i to ovog puta od Bohuma, koji se u ovom trenutku nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova.
Nešto bolje partija devetoplasirani tim na tabeli pruža na svom terenu pošto je nekadašnji šampion Nemačke u dosadašnjem toku sezone na sedam odigranih mečeva na svom stadionu ostvario pet trijumfa i samo dva poraza.
Inače, ne treba zaboraviti da je poslednji međusobni susret između dve Borusije završen ubedljivom pobedom “Milionera” rezultatom 6:0, pa je sigurno da “ždrebci” ovog puta imaju ogroman motiv da se revanširaju timu sa “Signal Iduna Parka”.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, trener domaćina za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Zomera, Volfa, Pleu, Nejhausa i Itakaru.

Dortmund: Veliki problemi na gostovanjima za “Milonere”!

Godinama unazad je za Dortmund u nemačkom prvenstvu rezervisano to drugo mesto na tabeli a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone.
Zanimljivo je da se klub i pored toga zahvalio na saradnji treneru Rozeu, koji u poslednje vreme beleži fantastične rezultate sa Lajpcigom.
Novi-stari trener kluba je postao Edin Terzić, koji je odmah na startu imao težak zadatak a to je da nadomesti odlazak Halanda u Mančester Siti.
Utisak je da je u tom trenutku tim sa “Signal Iduna Parka” doveo najboljeg mogućeg dostupnog fudbalera, pošto je u klub stigao Ale iz Ajaksa, međutim, desilo se nešto što niko nije mogao ni da pretpostavi, pošto je sjajnom napadaču dijagnostikovan rak testisa i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da on propustio celu sezonu.
Ekspresno je vicešampion Nemačke reagovao, pošto je doveo najboljeg strelca Kelna iz prošle sezone Modesta, međutim, utisak je da se ovaj fudbaler za sada nije najbolje snašao u svom novom klubu.
Nakon četrnaest odigranih mečeva u Bundesligi, Borusija se nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Ajntraht, ali i šest bodova minusa u odnosu na prvoplasirani Bajern, koji se i pored očajnog starta šampionata, u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli nakon serije od nekoliko vezanih trijumfa.
U prošlom kolu su popularni “Miloneri” doživeli novi poraz i to na gostovanju kod Volfsburga, čime je ova ekipa samo potvrdila da pruža očajne partije na strani pošto je šestoplasirani tim na tabeli do sada odigrao sedam mečeva van svog terena i ostvario tri trijumfa uz čak četiri poraza, pa ako na taj način posmatramo stvari deluje da svi navijači ove ekipe mogu da budu prezadovoljni što njihov omiljeni tim nakon četiri poraza na strani ima samo šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani tim na tabeli.
Treba napomenuti da je Borusija igrala odlično u Ligi šampiona i potpuno zasluženo došla do plasmana u nokaut fazu gde će odmeriti snage sa Čelsijem.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Dortmunda za ovo veoma teško gostovanje neće moći da računa na Rojsa, Menijea, Alea, Dahuda, Gitensa, Bauzu, Rotea i Volfa.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Dortmund ima ogromnih problema na strani ove sezone, a na sve to ovaj tim će na ovom susretu nastupiti i bez nekoliko veoma važnih fudbalera, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.15.

Za one koji su pomalo skeptični kada je čista jedinica u pitanju, dosta dobra varijanta je i dupla šansa 1X za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.72.

Za kraj, utisak je da se golovi na ovom susretu ne bi smeli dovesti u pitanje, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.