Tiket dana Evroliga (četvrtak, 17.11.2022)

Evroliga će, uz Mundijal, biti u fokusu kladilaca širom sveta. Pred nama je 8. kolo elitnog evropskog košarkaškog takmičenja. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Anadolu Efes – Barselona – UP – (granica 158,5) @ 1.85 u Meridianbet

Početak sezone za dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope nije bio po očekivanju. Efes je pobedio samo dva puta u sedam kola i vreme je da Atamanova četa krene sa pobedama da ne bi zaostala u nastojanju da dođe do još jednog četvrtfinala. U Evroligi su vezali tri poraza, prvo sa Fenerom u gradskom derbiju a onda na dva gostovanja, kod Bajerna u Minhenu i Reala u Madridu. Duel sa Kataloncima izuzetno je važan pa Ataman, kako on kaže, zbog njega nije dozvolio Vasiliju Miciću da igra za reprezentaciju Srbije protiv, gle slučajnosti, selekcije Turske koju sa klupe predvodi, još jedna slučajnost, upravo Ergin Ataman. Barsa je izgubila samo dva puta, a računajući i ACB ligu Jasikevičijusov tim je u seriji od šest uzastopnih pobeda. Poslednji poraz doživljen je u Kaunasu od Žalgirisa, a navijače Barse obradovala je vest o skorom vraćanju na parket najboljeg igrača Nikole Mirotića. Kod Barse samo Nikolas Laprovitola ima dvocefren prosek poena, čak 13,7, a daleko iza njega je Jan Veseli sa 8,7. Kod Efesa Micić i Klajburn imaju skoro identičam učinak, Srbin 19,4 a pojačanje iz CSKA 19,3 poena po meču u Evroligi. Očekuje se velika borba, i mada se radi o efikasnim timovima, ne verujemo da će biti preskočena granica od 158,5 ukupno. Za (-) poena ukupno kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Bajern – Olimpijakos – 1 @ 2.31 u Meridianbet

Posle užasnog starta sezone i pet vezanih poraza Bajern je došao do vazduha i pobedio na dva prethodna meča. Prvo su slavili protiv Efesa u Minhenu a onda i u nemačkom derbiju protiv Albe u Berlinu. U tim se vratio Otelo Hanter pa je sada jedino Žan-Maro Šiško van protokola. Trinkijeri hvata zalet i sigurni smo da Pirejcima neće biti prijatno u glavnom gradu Bavarske. Protiv Albe niko nije bio posebno efikasan, ali je iznenadio Obst sa 14 poena, koliko je imao i Rubit. Dvocifreni su bili još samo Volden i povratnik Hanter. Olimpijakos igra iznad očekivanja, nalaze se na drugom mestu sa skorom 5-2, a ostvarili su nekoliko sjajnih pobeda na strani, pre svega u Španiji gde su pobedili Real, Barsu i Baskoniju. U prošlom kolu su lako izašli na kraj sa oslabljenim Partizanom i u Nemačku idu po nov pobedu u gostima. Od starta sezone Pirejci su dobili sve utakmice na strani, kako u domaćem prvenstvu tako i u Evroligi. Saša Vezenkov je prva haubica Olimpijakosa sa 20 poena u proseku, prati ga iskusni Slukas sa 13,4 i Larencakis sa 9,4. Kod Bajerna od početka sezone najviše je pokazao novajlija Kasijus Vilson sa 11,6 poena, a on je i jedini dvocifreni košarkaš prosečno u prvih sedam kola. Bivši igrač Vašingtona biće najveća uzdanica i protiv Olimpijakosa, ali mu se moraju pridružiti i ostali, pre svih dvojac iz Srbije, Jaramaz i Lučić. Smatramo da su Bavarci u naletu i da će vezati i treću špobedu i pored činjenice da su gosti favoriti. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija kvota 2.31.

Virtus – Valensija – 2 @ 2.46 u Meridianbet

Sigurno da je pobeda nad Olimpijom donela veliku dozu samopouzdanja za tim iz Bolonje i da od njih tek treba očekivati odlična izdanja. Imali su ih i u prvih sedam kola, poput onog u Madridu, ali su isto tako i razočarali ne jednom. Sada su na tri pobede i 4 poraza, dok njihov rival Valensija ima obrnut skor, četiri trijumfa i tri neuspeha. U prošlom kolu su i Španci ostvarili veliki trijumf, na svom parketu bili su bolji od odličnog Monaka, a sjajan meč odigrao je plejmejker Kris Džons sa 27 ubačenih koševa. Upravo je ovaj košarkaš najefikasniji utimu, uz Kubanca Rivera koji se oporavlja od povrede. Možda će biti spreman za Bolonju, ali su van stroja i dalje Hermanson i Van Rosom. Virtus nema nekog ko se posebno istakao u prvih sedam kola, Ife Lundberg je jedini dvocifren prosečno, a tom učinku se približio i Miloš Teodosić. Veliki plus za Skariolovu ekipu je povratak Tornike Šengelije, koji je imao sasvim solidan učinak na dva meča koliko je odigrao. Virtus je samo jednom pobedio na tri meča u Bolonji, salvili su protiv Bajerna a izgubili od Monaka i Asvela. Valensija je na strani izgubila od Fenera a pobedila Efes i Olimpijakos. Ta tri meča završena su ukupnom razlikom od 4 koša, dakle bilo je više nego neizvesno. Valensija igra odlično u gostima i mogla bi do trijumfa u Bolonji. Kvota za dvojku je odlična i iznosi 2.46 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 10.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.