Tiket dana (četvrtak, 17.11.2022)

Tiket dana

Dok čekamo start Mundijala snalazimo se sa onim što imamo u ponudi. Danas se igra dosta prijateljskih utakmica pošto i selekcije koje ne idu u Katar koriste priliku da odigraju neki meč. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Rumunija – Slovenija – 1 @ 2.10 u MaxBet

Ni Rumuni ni Slovenci nisu uspeli da odu na najveću svetsku fudbalsku smotru, pa će morati da sačekaju neku novu priliku. Rumuni su barem igrali na EURU, dok ”Janezi” nisu bili na veliko takmičenju od Brazila. U grupi sa Nemačkom, Severnom Makedonijom, Jermenijom, Islandom i Lihtenštajnom, Rumuni su bili tek treći. Nemci su direktno otišli u Katar, a Makedonci su bili blizu, eliminisali su Italiju ali ne i Portugaliju. Još gores u Rumuni prošli u grupi Lige nacija s obzirom da su bili poslednji u konkurenciji Bosne i Hercegovine, Finske i Crne Gpre, pa su iz B divizije ispali u C. Ovo je novi početak za Rumuniju a prvi rival im je Slovenija. Ni Slovenci nisu bili preterano uspešni ali su remijem u Švedskoj uspeli da ostanu u B diviziji. Srbija i Norveška su bile bolje, ali i treće mesto je zadovoljavajuće. U kvalifikacijama za Mundijal bili su četvrti, a u grupi su ubedljivi bili Hrvati i Rusi. Ne verujemo da će timovi biti kompletni, igraće više fudbalera iz domaćeg prvenstva a rumunsko je ipak jače. Tipujemo pobedu domaćina u Klužu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.10.

Luksemburg – Mađarska – GG @ 2.00 u MaxBet

Odavno su prošla vremena kada je Luksemburg služio za popravljanje gol razlike. Sada je ovo ozbiljna evropska selekcija, koja još uvek ne uspeva da se plasira na neko veliko takmičenje, ali retko ko može da računa na sigurne bodove protiv njih. U Ligi nacija su u C diviziji, mogli su i u B, ali im je žreb u grupu ubacio Tursku, pa su na kraju bili drugi. Nisu bili blizu ni odlaska u Katar, Srbija je bila najbolja u toj grupi a Portugalija je bila druga. Liga navcija je najvažnija za Luksemburžane jer ako odu na neko takmičenje biće to upravo preko ovog novoformiranog. Prvi meč u novom ciklusu igraju protiv Mađara, jedne od selekcija u velikom uspeonu. Dugo su bili u senci, stariji ljubitelji fudbala, ao ih još ima među živima, sećaju se ”Lake konjice”, a tek u poslednjih par godina Mađarska ponovo ima čime da se podiči. Igraju u A diviziji Lige nacija, malo je nedostajalo da osvoje prvo mesto u konkurenciji Nemačke, Italije i Engleske, ali ih je poraz od ”Azura” u poslednjem kolu spustio na drugu poziciju. Ipak, ostaće zabeleženo da su pobedili Englesku i Nemaku na strani, Engleze sa čak 4:0 na Vembliju. Mnogo lošiji su bili u kvalifikacijama za Mundijal, Engleska je trijumfovala u grupi, Poljska je bila druga, a čak je i Slovačka bila ispred Mađarske. Očekujemo otvoren meč, neki reprezentativci biće pošteđeni pa i Luksemburg ima svoje šanse. Naš predlog je igra gol-gol, a kvota za GG u kladionici MaxBet iznosi 2.00.

Jong AZ – Jong Ajaks – GG4+ @ 2.15 u MaxBet

U utakmici 16. kola holandske Erstedivizije sastaju se mladi timovi AZ-a i Ajaksa. Radi se o timovima kojima je jedini cilj opstanak u drugoligaškom društvu s obzirom da ne mogu da napreduju do elite zbog toga što se u njoj takmiče najbolji timovi ovih klubova. Zato su njihovi mečevi izuzetno efikasni. Fudbaleri pokušavaju da skrenu pažnju na sebe, a posebno će to sada biti slučaj kada se ne igra Eredivizija zbog Mundijala u Kataru. Treneri prih timova posećuju mečeve svog rezervnog sastava pa su utakmice uglavnom na programu ponedeljkom. Jong Ajaksa je u ponedeljak igrao protiv Den Boša a meč je okončan festivalom golova uz rezultat 4:4. Samo jedan gol manje pao je desetak dana ranije kada je Jong Ajaks pobedio u Dordrehtu sa 4:3. I u utakmicama mladog tima iz Alkmara uvek bude golova. Oni su čak i nešto bolje plasirani na tabeli od vršnjaka iz Amsterdama, pa zauzimaju 6. mesto sa 23 boda, tri više od Ajaksa koji je 10. I prvi tim AZ-a igra odlično pa ga i mladići prate u stopu. Gol-gol je izvesna igra, a verujemo da će pogodata biti barem četiri ukupno. Za GG4+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 9.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.