Tip dana: Portugal – Nigerija: Ronaldo i društvo u generalnoj probi za Ganu protiv Nigerijaca!

U četvrtak je nešto zanimljivija ponuda za klađenje, za razliku od prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali prijateljski meč između Portugala i Nigerije koji će biti odigran u Lisabonu na stadionu “Žoze Alvalade”.
Početak susreta je zakazan za 19 časova i 45 minuta.

Portugal: Koliko može ova selekcija na Mundijalu?

Očekivali smo da će Portugalci kao nekadašnji vladar Evrope i pobednik prvog izdanja Lige nacija dosta lakše doći do plasmana na Mundijal, međutim, Kristijano Ronaldo i drugari su sami birali teži put ka najvećoj svetskoj smotri fudbala.
Naravno, mora se priznati da je još pri samom žrebu bilo jasno da su Portugalci najveći favoriti za plasman na prvo mesto u grupi na kraju kvalifikacija, što donosi odlazak na Mundijal.
Nije baš da je četa Fernanda Santoša blistala, ali se i pored toga šampion Evrope iz 2016. godine kolo pre kraja kvalifikacija nalazio na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija, ali uz bolju gol razliku u odnosu na “Orlove”.
Kada su svi očekivali pobedo Portugala, selekcija Srbija predvođena Draganom Stojkovićem – Piksijem, je odigrala svoj verovatno i najbolji meč u poslednjih desetak godina i u sred Lisabona slavila sa 1:2, a odlučujući gol postigao je Aleksandar Mitrović u poslednjim trenucima susreta.
Ipak, nakon toga su Portugalci pokazali karakter, i u baražu preko Turske i Severne Makedonije bez većih problema došli do plasmana na Mundijal, ali se mora priznati da im je veliku uslugu učinila upravo Severna Makedonija koja je u polufinalu doigravanja eliminisala aktuelnog šampiona Evrope – Italiju, što je bila prava senzacija.
Što se tiče prošlog izdanja Lige nacija, izabranici selektora Santoša su do samog kraja kontrolisali situaciju u svojoj grupi, pošto je ova selekcija veći deo grupne faze provela na prvom mestu na tabeli, ali onda je usledio meč poslednjeg kola i susret sa Špancima, koji u poslednje vreme dosta slabije igraju na strani nego na svom terenu, međutim, “furija” je na tom susretu možda i iznenađujuće slavila sa 0:1 u Bragi, a jedini gol na meču postigao je Alvaro Morata u 88. minutu, što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi i plasman na samu završnicu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.
Za kraj, ovaj meč sa Nigerijom će Portugalcima poslužiti kao najbolja moguća provera za start Mundijala, pošto se nekadašnji šampion Evrope u prvom kolu sastaje sa Ganom, koja gaji isti stil igre kao i Nigerija.

Nigerija: Ostaje žal zbog neodlaska u Katar, ali Nigerija ima sjajnu generaciju!

Generalno, utisak je da je ovo jedna izuzetno loša godina za selekciju Nigerije, koja se nije proslavila na Afričkom Kupu Nacija, ali, nažalost, ova reprezentacija nije uspela da obezbedi ni plasman na Svetsko prvenstvo, što svakako jeste bio primarni cilj.
Krenimo redom. Kup Afričkih nacija nam je doneo nekoliko iznenađenja, a jedno od većih je svakako bila i eliminacija Nigerije već u osmini finala, koja je pritom slovila za jednog od glavnih kandidata za osvajanje turnira.
Ova selekcija je grupnu fazu završila na prvom mestu u grupi uz maksimalnih devet osvojenih bodova,a u grupi su redom padale selekcije Egipta, Sudana i Gvineje Bisau.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije Nigerijci su odigrali svoj najlošiji meč na turniru i doživeli poraz od Tunisa, kada je bilo 0:1, a poražavajuće zvuči podatak da je ova afrička reprezentacija na tom susretu uputila samo jedan udara ka golu Tunižana, koji su potpuno zasluženo došli do plasmana u četvrtfinale.
Nakon toga se Nigerija okrenula ka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto je upravo odlazak na Mundijal bio primarni cilj za ovu godinu, ali ni tu se ova selekcija nije proslavila.
Naime, u finalu baraža su snage odmerili Gana i Nigerija. Prvi meč između ove dve selekcije na kom je Gana bila domaćin je završen rezultatom 0:0, dok je revanš u Nigeriji završen rezultatom 1:1, pa su Ganjani zbog gola u gostima uspeli da dođu do plasmana na Mundijal.
Vezista gostiju i Arsenala Tomas Parti je već u 10. minutu postigao gol i doneo ogromnu prednost svom timu. To je značilo da domaćin mora da postigne dva kako bi se plasirao na Mundijal, a odgovor je stigao već u 22. minutu kada je Vilijam Trast Ekong izjednačio.
Međutim, nisu mogli i do drugog gola. Tačnije, isti im je poništen kada je Viktor Osimen bio strelac zbog ofsajda u razvoju akcije. Imao je napadač Napolija priliku i u nastavku kada je njegov udarac prošao blizu leve stative, ali to je sve što smo videli od Nigerije, koja će tako propustiti svoj prvi Mundijal posle čak šesnaest godina.
Što se tiče međusobnih okršaja sa Portugalom, veoma je zanimljivo da se ove dve selekcije do sada nisu sastajale, a poslednji zvanični meč afrička selekcija je odigrala pre nekoliko dana, kada je Kostarika slavila sa 2:0.

Naš predlog

Utisak je da će nam ovaj meč doneti dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.70.

Mišljenja smo da je i igra na gol manje zadovoljavajuća, pošto je za nju kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.

Za kraj, Nigerija se sasvim sigurno neće opredeliti za defanzivni stil fudbala, pa bi ova afrička selekcija vrlo lako mogla do gola na ovom susretu, uz konstataciju da je Portugal veliki favorit, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 1&GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.