Tiket dana Evroliga (petak, 18.11.2022)

Još četiri utakmice i kompletiraće se 8. kolo najjačeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Monako – Baskonija – 1,UP- (granica 166,5) @ 2.39 u CircusBet

Odmah da kažemo da očekujemo pobedu domaće ekipe. Monako je već istakao kandidaturu za plasman u četvrtfinale, a verovatno i za Fajnal for. Saša Obradović ima odličan tim i jedini problem je što u nekom momentu igračima njegove ekipe treba više od jedne lopte. Posle sedam kola imaju 5 pobeda i dva poraza, a drugi su doživeli prošle sedmice na gostovanju u Valensiji. I prvi poraz su doživeli na strani, bilo je to u Tel Avivu protiv Makabija. Imali su Kneževi i pobede na strani, dva puta su slavili u Atini a jednom u Bolonji. Baskonija je prijatno iznenađenje, pobedili su već četiri puta ali su u prošlom kolu ubedljivo izgubili od Panatinaikosa u atinskoj OAKA areni. Oni mnogo bolje igraju u svojoj Vitoriji, tri pobede imaju na svom parketu a samo jednu na strani. Ta pobeda se desila još na startu takmičenja kada su pobedili u Valensiji. Radi se o dva tima koji prosečno postižu veliki broj poena, Baskonija čak 89,7 dok je Monako na 83 po meču. Zato je i granica za ukupan broj koševa toliko velika i iznosi 166,5. Sumnjamo da će biti preskočena pogotovo jer je Baskonija uglavnom efikasnost popravila na svom parketu, dok je u Vilerbanu, na primer, ubacila samo 61 poen. Uz jedinicu dodajemo i manji broj koševa ukupno, a za predlog 1,UP- koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.39.

Žalgiris – Olimpija – 1 @ 2.07 u CircusBet

U 8. kolo Evrolige Litvanci ulaze sa pobedom više od Olimpije. To jeste malo iznenađenje pošto je italijanski tim u takmičenje ušao sa velikim ambicijama. Žalgiris je neprikosnoven na svom parketu, pobedio je na svim utakmicama, ne samo u Evroligi već i u domaćem prvenstvu. U Kaunasu su pali Virtus, Barselona i Alba, a jedan trijumf, jedini do sada, ”Zelena šuma” je ostvarila na gostovanju u Vilerbanu prošle sedmice. Ta pobeda bila je baš ubedljiva i sigurno je donela novi elan u ekipu. Olimpija je, bar nam se čini, podbacila u prvih sedam kola. Imaju samo tri pobede, a zanimljiov je da su sve tri ostvarili u gostima. Sada su u seriji od tri vezana poraza, gubili su u Barseloni i na svom parketu od Reala i Virtusa. Neverovatan način je na koji su poraženi i italijanskom derbiju u Milanu, imali su dvocifrenu prednost još u prvoj četvrtini, a meč su završili sa samo 59 ubačenih poena. Opravdanje se mora tražiti u izostanku nekolicine bitnih igrača, takoreći najboljih strelaca, Šejvona Šildsa, Luiđija Datomea i Bilija Berona. Na njih, najverovatnije, Etore Mesina neće moći da računa ni u Kaunasu, dok domaćin na raspolaganj nema samo Gidraitisa. Verujemo zato u pobedu Žalgirisa i predlažemo jedinicu za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 2.07.

Partizan – Makabi – UP + (granica 165,5) @ 1.86 u CircusBet

Lepe uspomene vežu navijače Partizana za duele sa Makabijem iz 2010. godine kada se beogradski tim baš preko Izraelaca domogao svog poslednjeg učešća na Fajnal foru. U Parizu su crno-beli bili četvrti, ali je malo nedostajalo da budu u velikom finalu. Povratak u Evroligu nije bio lak na početku, Partizan je vezao tri poraza na startu, u Berlinu i Vitoriji, kao i rotiv Olimpije na svom parketu. Navijači,a li ni košarkaši nisu klonuli duhom pa je Partizan onda vezao tri pobede, padali su Virtus, Žalgiris i Panatinaikos u Atini. Prošle sedmice crno-beli su poraženi u Pireju od Olimpijakosa i sa skorom 3-4 dočekuju ”Ponos Izraela”. Makabi je u potpunosti renovirao tim u letnjoj pauzi rešen da se prbije u samu završnicu Evrolige. Za sada igraju promenjivo, pobedili su četiri puta i izgubili tri meča. U dva prethodna kola izgubili su katastrofalno od baskonije u Vitoriji i Barselone na svom parketu pa se može reći da su u maloj krizi. Partizan bi mogao da produbi tu krizu ali treba reći da Željko Obradović ima velikih problema sa sastavom. Od ranije povređenima Smailagiću i Avramoviću pridružili su se Koprivica i Egzum, mada poslednje informacije govore da bi se australijski plejmejker mgao vratiti u tim za ovaj meč. U pauzi između dva kola stiglo je još jedno pojačanje, debi u crno-belom trebalo bi da ima slovački krilni centar Vladimir Brodžijanski. Šanse su, po nama, podjednake, pa odigrajte na veći broj poena od ponuđene granice. U kladionici CircusBet granica za ukupan broj koševa iznosi 165,5 a za (+) koeficijent je 1.86.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici CircusBet iznosi 9.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.