Tiket dana: Poeni igrača

Još četiri utakmice večeras i biće spuštena zavesa na 8 kolo Evrolige. Sinoć su, možda po prvi put, došli očekivani rezultati, tačnije nije bilo iznenađenja, a što se tiče učinka košarkaša, to je uvek realativna stvar. Ovo i nije igra za sigurne dobitne već više za zabavu. Pa da se zabavimo. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Rolands Smits (Žalgiris) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.90 u MaxBet

Letonski centar odigrao je najslabiji meč ove sezone pre sedam dana u Vilerbanu. I pored njegovog slabog učinka Žalgiris je pobedio u Francuskoj i sada imaju 4 pobede i tri poraza. Inače Smits je jedan od najboljih u ”Zelenoj šumi”, sa 10,7 poena prosečno treći je strelac, iza Evansa i Brazdejkisa, dok je drugi skakač tima sa 5,3 uhvaćenih lopti po meču. Najbolje partije pruža pred svojim navijačima, 15 poena ubacio je Barseloni a 14 Albi. Verujemo da će i večeras biti efikasan protiv Olimpije i da će prebaciti granicu od 9,5 poena. Za (+) koševe na Smitsa koeficijent je 1.90 u kladionici MaxBet.

Kevin Pengos (Olimpija) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.90 u MaxBet

Ekipa iz grada mode biće izuzetno oslabljena u Kaunasu. Po najavama u timu neće biti Šejvona Šildsa, Bilija Berona i Luiđija Datomea. Dakle, radi se o najboljim strelcima ekipe, košgeterima i igračima iz spoljne linije. Pod obručima će Olimpija biti jaka, ali će od bekova na raspolaganju Etoreu Mesini biti mali broj igrača. Pored Mitru-Longa i Devona Hola glavna uzdanica biće iskusni Kevin Pengos. Sjajni plejmejker je podbacio protiv Virtusa, kao i ostali u timu olipije, ali je zato ”uništio” Real u Madridu kada je ubacio 21 poen, što mu je ovosezonski rekord. Očekujemo da Pengos bude mnogo vremena na parketu i da će postići više od 13,5, mada je njegovo prosek nešto ispod 11 koševa po meču. Za (+) poene kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Matijas Lesor (Partizan) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u MaxBet

Francuski centar igra košarku života na početku nove sezone. Prosto je neverovatno sa kakvom energijom Lesor izlazi na parket, a posebno kada Partizan igra pred svojim navijačima. Kao da mu huk sa tribina ulije neku novu snagu i on dominira pod oba obruča. Trenutno je najbolji sakač cele Evrolige sa 8,6 uhvaćenih lopti prosečno, ali je i izuzetno efikasan sa 12,7 poena po meču. Moramo dodati i to da igra čak 34 minuta po utakmici i da je po minutaži rekorder u timu. Protiv Olimpijakosa ga je malo stigao umor, imao je 10 koševa i 6 skokova, ali je sada imao osam dana za odmor jer nije bilo utakmica u ABA ligi. Pošto je drugi centar Partizana Balša Koprivica van stroja zbog povrede koja će ga od parketa odvojiti na duže vreme, klub je reagovao dovođenjem Vladimira Brodžijanskog, ali slovački košarkaš je više krilni centar. Pitanje je da li će, i koliko, Slovak igrati protiv Makabija, pa će najveći teret pod koševima ponovo poneti Lesor. Očekujte opet da bude 30+ minuta u igri, a ako se to desi i broj poena trebalo bi da bude veći od ponuđene granice u kladionici MaxBet, a koja je na 11,5 koševa sa kvotom 1.90.

Lorenco Braun (Makabi) – Poeni + (granica 15,5) @ 1.90 u MaxBet

Makabi na početku sezone vuče dvojac Lorenco Braun – Vejd Boldvin. Dvojica novajlija ubedjljivo su najefikasniji pojedinci, Boldvin ubacuje 15 poena po utakmici u Evroligi, dok je španski reprezentativac Braun još bolji sa 16,6. Pored njih dvojice još samo Džoš Nibo ima dvocifren prosek od 10 poena po meču. Partizan će imati problema sa zaustavljanjem Lorenca Brauna, koji zna za atmosferu u Beogradu jer je već igrao za Crvenu zvezdu. Jedini potpuno spreman plejmejker je Jam Madar, a pitanje je da li će, i koliko, moći da pomogne Dante Egzum koji je povređen. Lorenco Braun igra više od 30 minuta po meču i glavni je organizator igre ”Ponosa Izraela”. Makabi je vezao dva poraza i meč u beogradskoj Areni veoma mu je važan. Što se tiče Brauna granica za poene je visoka, iznosi čak 15,5 u kladionici MaxBet ali pošto očekujemo efikasan duel verujemo i u to da je on može preskočiti. Za (+) poene na Brauna kvota je 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.