Tip dana: Granada – Albasete: Može li domaćin do ekspresnog povratka u La Ligu?

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni duel šesnaestog kola španske Segunde u kom će Granada na svom terenu ugostiti ekipu Albaseta.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21h.

Granada: Očekivali smo dosta više!

Malo ko je mogao da pretpostavi da će fudbaleri Granade prošle sezone, i to pogotovu što je samo godinu pre toga ovaj tim obezbedio istorijski plasman u Ligu Evrope, gde je ovaj tim čak stigao do četvrtfinala, ispasti iz najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Naime, na kraju je ova ekipa zauzela osamnaesto mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedamnaestoplasirani Kadiz, koji se pobedom u poslednjem kolu na gostovanju kod Alavesa spasao ispadanja.
Granada je imala sve u svojim rukama kod kuće protiv Espanjola, ali nije uspela da pobedi, pa je sa tih 0:0 ispala iz Primere jer su njihovi glavni rivali Majorka i Kadiz slavili, kao što smo već i napomenuli.
Zanimljivo je da su su domaćini imali i penal u 72. minutu susreta, ali je iskusni Molina pao pod pritiskom i nije uspeo da penal pretvori u pogodak, koji bi verovatno Granadi i doneo opstanak u društvu najboljih.
Nema previše dileme, upravo povratak u najkvalitetniji rang španskog fudbala će biti primarni cilj Granade kada je ova sezona u pitanju, a utisak je da to neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, prošlosezonski prvoligaš se u ovom trenutku nalazi na osmom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Alaves, koji je bez ikakve sumnje tim koji je do sada najviše pokazao u Segundi.
Ipak, ne treba zaboraviti da će na kraju prvenstva timovi od trećeg do šestog mesta igrati u doigravanju, a ako stvari posmatramo sa tog aspekta, trenutno Granada ima samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani tim na tabeli.
U prošlom kolu je ekipa koju sa klupe predvodi Aitor Karanka odigrala jedan slab meč na gostovanju kod Ovijeda, koji je domaćin rešio u svoju korist rezultatom 1:0.
Do sada je tim koji je ne tako davno igrao u četvrtfinalu Liga Evrope odigrao petnaest mečeva u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala i ostvario šest trijumfa, četiri remija i pet poraza.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je četa trenera Karanke odigrala sedam mečeva na svom stadionu i ostvarila pet trijumfa, uz dva remija, bez poraza.

Albasete: Koji su krajnji dometi Albasetea?

Albasete je za razliku od Granade koji je ispao u niži rang, u prošloj sezoni došao do povratka u Segundu, pa se samim tim i šampionat mora proglasiti uspešnim, bez obzira što ovom timu svakako i jeste mesto u drugom po kvalitetu rangu u španskom fudbalu.
Na kraju je ova ekipa završila na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Andoru, pa je morala u doigravanje.
Prva prepreka je bio Rajo Majadahonda koji je savladan rezultatom 2:1, a u velikom finalu Albasete je odmerio snage sa Deportivom iz La Korunje.
Regularni deo tog susreta na legendarnom “Riazoru” je završen rezultatom 1:1, uz podatak da su gosti do izjednačenja stigli u 82. minutu susreta nakon gola Himeneza.
Da ne dođe do jedanaesteraca u 112. minutu susreta se pobrinuo Sančez, a kako do kraja drugog produžetka nije bilo promene rezultata, bio je to povod za veliko slavlje svih navijača Albasetea koji su dočekali da svoj tim ponovo gledaju u Segundi.
Primarni cilj će naravno biti opstanak u ligi, pa ako na taj način posmatramo stvari onda slobodno možemo konstatovati da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Rubena Albesa nalaze na devetom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Granada, kod koje između ostalog povratnik u Segundu i dolazi u goste u ovom kolu, pa će to biti lepa prilika da preteknu jednog od glavnih kandidata za ulazak u društvo najboljih.
Do sada je Albasete odigrao petnaest mečeva u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala i ostvario pet trijumfa, čak sedam remija uz tri poraza.
U prošlom kolu je četa trenera Albesa u jednom susretu koji nam je doneo pregršt uzbuđenja, na svom terenu doživela poraz od Levantea, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Bio je to četvrti vezani susret na kom Albasete nije uspeo da ostvari trijumf, a poslednju pobedu u Segundi je devetoplasirani tim na tabeli ostvario sredinom oktobra na svom terenu protiv Ovijeda, kada je bilo 1:0.
Za kraj, što se tiče mečeva na gostovanjima, utisak je da je do sada ovaj tim ostavio dosta dobar utisak, pošto je na sedam mečeva van svog terena Albasete ostvario tri trijumfa, tri remija uz samo jedan poraz i to u gostima kod Kartahine.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Granada igra fantastično na domaćem terenu što je i glavni razlog zbog kog ovom timu dajemo veliku prednost na ovom susretu i preporučujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Granada je na domaćem terenu do sada primila samo jedan pogodak, i mišljenja smo da će izabranici Aitora Karanke na ovom susretu uspeti da sačuvaju svoju mrežu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom NG za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.81.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da domaćin ovog susreta postigne dva ili više golova, pa vam savetujemo da odigrate igru D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.