Derbi dana: Meksiko – Poljska: Hoće li Levandovski nakriviti sombrero?

U utorak nas po prvi put očekuju četiri meča na Svetskom prvenstvu, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Meksika i Poljske koji će biti odigran na stadionu “974” u Dohi.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 17 časova.

Meksiko: Primarni cilj je prolazak u narednu fazu!

Do sada su Meksikanci dva puta organizovali Svetsko prvenstvo i zanimljivo je da su “sombrerosi” oba puta dogurali do četvrtfinale, a zanimljivo je da će se i sledeći Mundijal između ostalog održati u ovoj zemlji, pored Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, pa deluje da bi vrlo lako Meksikanci ponovo za četiri godine mogli da naprave veliki iskorak.
Ipak, sigurno je i da ova reprezentacija ima ogroman motiv da se jednom dokaže i na prvenstvu na kom nije domaćin.
Ova selekcija je završila na drugom mestu KONKAKAF kvalifikacija iza Kanade, a ispred Sjedinjenih Američkih Država, i utisak je zaista da se plasman ove reprezentacije na Mundijal nijednog trenutka nije doveo u pitanje.
Na kraju su “sombrerosi” imali isti broj bodova kao i Kanada, a u kvalifikacijama su izabranici selektora Martina odigrali četrnaest susreta i ostvarili osam trijumfa, četiri remija i samo dva poraza.
Kada je to bilo najpotrebnijie, Meksiko je odigrao dva odlična meča i upisao dve veoma važne pobede, koje su ovoj selekciji na kraju i donele plasman na Mundijal.
Prva bitna pobeda ostvarena je u gostima kod selekcije Hondurasa kada je bilo 0:1, a druga, na domaćem terenu protiv Salvadora što je ujedno bio i poslednji meč u kvalifikacijama, koji su izabranici Tata Martina lagano rešili u svoju korist rezultatom 2:0.
U pripremnom periodu bili smo svedoci nekoliko veoma loših partija ove selekcije, a u poslednjoj pripremnoj utakmici pred start Mundijala i duela sa nimalo naivnom selekcijom Poljske, Meksikanci su poraženi od Švedske, a taj deul je završen rezultatom 1:2.
Što se samog sastava za Svetsko prvenstvo tiče, selekcija Meksika je spoj igrača koji nastupaju za evropske klubove, ali i za timove iz nacionalnog šampionata, a prve zvezde tima su bez ikakve sumnje Lozano, Raul Himenez, Gvadrado i Očoa.
Kada je tradicija u pitanju, Poljska i Meksiko su do sada odigrali četiri susreta i treba napomenuti da su jednom slavili Poljaci, još davne 1978. na Svetskom prvenstvu, dva puta je bilo nerešeno, dok su jednom slavili Meksikanci i to na poslednjem međusobnom susretu između ove dve reprezentacije koji je odigran pre pet godina kada je bilo 1:0 za Poljsku, a jedini gol na tom susretu delo je Raula Himeneza, od koga se i ovog puta baš dosta očekuje.

Poljska: Kada imate Levandovskog u timu, sve je moguće!

Nije floskula, međutim, kada u timu imate igrača kao što je Robert Levandovski, onda je samo nebo granica, međutim, i ovog puta će mu za nešto više od učešća u grupnoj fazi turnira biti potrebna dobrana pomoć svojih drugara iz reprezentacije.
Krenimo redom. Fudbaleri Poljske savladali su Šveđane posle šest uzastopnih poraza u međusobnim duelima, prvi put od avgusta 1991. golovima Levandovskog iz penala u 49. i Zjelinskog u 72. minutu.
Zanimljivo je da će ovo biti deveto učešće za Poljake na Mundijalu, na kom se ova selekcija do sada ruku na srce nije preterano isticala i uglavnom je takmičenje završavala u grupnoj fazi.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Poljska imala dosta sreće u baražu, pošto je za razliku od svih selekcija ova reprezentacija odigrala meč manje, pošto je u međuvremenu Rusija zbog dobro poznate situacije disvalifikovana.
Glavne uzdanice tima su naravno Robert Levandovski i Pjotr Zelinski, a dosta se i ovog puta očekuje od golmana Ščesnog, kao i od nešto iskusnijih Glika i Krihovjaka.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, Robert Levandovski i drugari su na kraju zauzeli treće mesto u svojoj grupi i ono što je bez ikakve sumnje najvažnije je da je sačuvano učešće u A diviziji, a na kraju je četa Česlava Mihnijeviča osvojila sedam bodova, pa slobodno možemo konstatovati da se Poljaci nimalo nisu obrukali u jednoj zaista paklenoj konkurenciji, pošto su u grupi sa njima bili još i timovi poput Holandije, Belgije i Velsa.
U pripremnom periodu “belo-crveni orlovi” su odigrali samo jedan meč i to protiv Čilea, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Jedini strelac na tom susretu bio je Pjontek, koji ovog puta šansu traži sa klupe, i ne očekuje se da bivši fudbaler Milana i Đenove ima preveliku minutažu na ovom Svetskom prvenstvu.
Sigurno je da je ta pobeda bez primljenog gola nad Čileancima izuzetno obradovala selektora Mihnijeviča, pošto je poznato da je Poljska u poslednje vreme retko kada uspela da sačuva svoju mrežu, i svakako da je upravo defanziva glavni problem za Roberta Levandovskog i drugare.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan veoma neizvetan meč, koji po našem mišljenju ne bi trebalo da donese previše golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.

Teško je prognozirati duel između dve po kvalitetu slične reprezentacije, ali podsećanja radi, Meksiko po tradiciji igra odlično u grupnoj fazi svakog Svetskog šampionata, i mišljenja smo da će to slučaj biti i ovog puta, pa vam savetujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da se ovaj meč u Dohi završi bez pobednika, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da odigrate na nerešeni ishod koji se u kladionici Meridianbet ceni sa koeficijentom 3.05.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.