Tiket dana (utorak, 22.11.2022)

Tiket dana

Danas je pun program na Mundijalu, igraju se po dve utakmice prvog kola u grupama C i D. Uglavnom je to i ono jedino važno u današnjoj ponudi. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Argentina – Saudijska Arabija – 1/1,NG @ 2.30 u MaxBet

”Gaučosi” su u Katar stigli sa oreolom šampiona Južne Amerike. U kvalifikacijama za Mundijal su završili iza Brazila ali su svakako jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja. Ovaj pehar nedostaje Lionelu Mesiju i ako ga ne osvoji nikad neće biti u rangu Dijega Maradone. Problem za Mesija je to što je ovo najverovatnije njegov poslednji Mundijal, mada neće biti čudo ako zaigra i na narednom kada će imati 39 godina, makar bio sa manjom ulogom. Njegov imenja Skaloni preuzeo je selekciju od Sampaolija i sa njim kreću uspesi. Nije samo Mesi njegov adut, tu je u napadu sjajni Lautaro Martinez ali i iskusni Di Marija. Odbrana je ponovo granitna sa Otamendijem, Romerom, Akunjom i Molinom, a tu su i Taljafiko i Fojt. Možda su Argentinci najtanji na sredini, mada imaju De Pola, Paredesa, Rodrigeza i Fernandesa. Njihov prvi rival trebalo bi da posluži za zagrevanje. Od Saudijske Arabije se ne očekuje mnogo mada su igrali izvanredno u kvalifikacijama i dožieli samo jedan poraz u konkurenciji Japana, Australije, Omana, Kine i Vijetnama. Selektor je iskusni Francuz Erve Renar koji je osvajao Afrički kup nacija sa selekcijama Obale Slonovače i Zambije. Malo je poznatih fudbalera, barem širokom auditorijumu, u ovoj selekciji, s obzirom da svi reprezentativci dolaze iz domaćih timova. Najviše ih ima iz Al Hilala iz koga je i Salem Al Davsari , odlični vezista i najveća ”zvezda” tima. Argentina će pobediti na startu, sve drugo bila bi senzacija, a Saudijci će pokušati protiv Poljske i Meksika da urade nešto više. Naš predlog je kombinacija prelaza i igre Saudijska Arabija ne daje gol. Za 1/1,NG kvota je 2.30 u kladionici MaxBet.

Danska – Tunis – 1x,0-2 @ 1.83 u MaxBet

Cela Skandinavija će navijati za Dansku u Kataru. Na SP nisu otišli ni Norvežani ni Šveđani ni Finci, pa je Danska jedina uzdanica. Radi se o odličnoj selekciji koja je bila ubedljiva u kvalifikacijama. Kristijan Eriksen je glavna zvezda tima koji predvodi selektor Kasper Hjulman, i to ne samo zbog fudbalskih kvaliteta već i svega što mu se dogodilo na prethodnom EURU i nakon njega, da se ne podsećamo tih teških scena. Napadač Sevilje Kasper Dolberg je najbolji strelac posle Eriksena, ali tu je i iskusniji Jusuf Poulsen iz Lajpciga. Važni u igri su i Dilejni i Hejbjerg na sredini, Kjer i Mele, uz dvojicu Kristensena, poslednji su bedem pred golmanom Kasperom Šmajhelom. ”Vikinzi” će prvo na megdan Tunisu, a ”Orlovi Kartagine” su u baražu bili uspešniji od selekcije Malija, u tom dvomeču pao je samo jedan gol a kompletni tragičar bio je fudbaler Malija Musa Sisako, koji je postigao autogol u prvom meču a zatim je i isključen. Selektor Tunisa je Džalel Kadri koji je zategao tim u defanzivi. Najpoznatiji Tunižani igraju u Evropi, Vahbi Kazri je član Monpeljea, u Danskoj igraju Žebali i Ben Sliman, a odbranu drže Ali Abdi iz Kaena, Dilan Bron iz SalernitaneTalbi koji igra za Lorijan i član Lucerna Dreger. Goman je Ajmen Damen koji brani za domaći Sfaskijen. Danska je veliki favorit ali bi Tunis mogao da pokuša da sačuva mrežu. Zato je naš predlog dupla šansa na ”Vikinge” uz mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Francuska – Australija – 1,2-4 @ 1.90 u MaxBet

Dan završava još jedan duel gde imamo izrazitog favorita. Aktuelni svetski šampioni odbranu trofeja započinju duelom sa Australijom. ”Kenguri” imaju jednu smenu generacija i dosta su se mučili da dođu do Katara, pa su to uspeli tek posle dva baraža, prvo protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata a onda i u finalu protiv Perua, pobedivši na penale. Selektor Grem Arnold bio je pomoćnik kada su Sokerosi igrali u Nemačkoj 2006. godine, a sada će po prvi put samostalno predvoditi nacionalni tim. Vezista Seltika Eron Moj je duša tima, u Škotskoj igra i Martin Bojl, dok su u napadu Ajdin Hrustić iz Verone i napadač domaćeg Melburna Džejmi Meklaren. Da je Škotska postala Meka za ”Ozije” pokazuju i trojica glavnih defanzivaca Rauls i Etkinson iz Hartsa i Aziz Behič iz Dandi Junajteda. O Francuzima se nema šta mnogo reći, to je neverovatan spisak kvalitetnih igrača a selektor je Didije Dešan, jedan od trojice ljudi koji su bili svetski prvaci i kao fudbaleri i kao treneri. Uz njega su to još samo Franc Bekenbauer i Brazilac Zagalo. Dešan je dođživeo težak udarac pre par dana kada se povredio Karim Benzema i koga neće biti na Mundijalu. Nešto ranije se povredio i napadač Lajpciga Nkunku, pa će u špicu teret pasti na Kilijana Mbapea, Antoana Grizmana i iskusnog Olivijea Žirua. Šta bi dale ostale sekecije da imaju samo ovu trojicu na raspolaganju, a tu su još i Dembele, Koman i Tiram. U sredini su Genduzi, Čuameni, Rabio, Veretu, a u odbrani Varan, Kunde, Pavar, Ernandez, Upamekano, Konate… Na golu će biti iskusni Loris, ali šansu čekajuMandanda i Areola. Teško da će nešto pomoći Australijancima na početku Mundijala i naš predlog je pobeda ”Trikolora” u ovom meču, a golova bi moglo da bude, recimo, 2-4. Za kombinaciju 1,2-4 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi tačno 8.00.

1 Trackback / Pingback

  1. Tiket dana (utorak, 22.11.2022) - Tiket Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.