Tiket dana Evroliga (utorak, 22.11.2022)

Nije samo Mundijal u ponudi ovih dana. U Evroligi se igraju dva kola ove sedmice. Večeras je na programu čak 6 utakmica 8. kola i uzbuđenja su zagarantovana. Kvote i granice mogu se menjati u nekom trenutku.

Makabi – Olimpijakos – UP – (granica 163,5) @ 1.91 u CircusBet.

Veoma zanimljiv meč igra se u Tel Avivu a oba rivala imaju ambiciju da odu na Fajnal-for. Za sada Pirejci stoje bolje, imaju 6 poena i samo dva poraza, dok je Makabi na 4-4. Tek je početak takmičenja i tek će biti velikih borbi. U prošlom kolu Olimpijakos je slavio na gostovanju u Minhenu i to im je već četvrti trijumf u gostima. Oni su bez greške kada napuste Atinu, pobedili su na svim utakmicama, kako u Evroligi tako i u grčkom šampionatu. Saša Vezenkov je i dalje najbolji igrač crveno-belih, daje tačno 20 poena po meču, a jedini je još dvocefren iskusni Kostas Slukas sa 13,5 koševa u proseku. I u Minhenu su ova dvojica bila najefikasnija, ali je sjajan bio i Mustafa Fal sa 14 poena. Makabi je izgubio u Beogradu i pored toga što su imali odlično šutersko veče. Briljirao je, bar u prve tri četvrtine, Vejd Boldvin koji je završio meč sa 23 poena, ali su odlični bili i Bonzi Kolson sa 17 odnosno Pojtres sa poenom manje. U tim se vratio i Darun Hilijard i pokazao je koliko će biti pojačanje, susret je okončao sa 14 poena, pogodivši 4 trojke iz 6 pokušaja. Boldvin i Lorenco Braun su najefikasniji igrači u timu, ali im se primiče i Kolson koji je od skoro dvocifren. Pirejci su pobedili četiri puta u poslednjih sedam godina u Tel Avivu, a čini se da nikad nisu bili ovako dobri kada gostuju. Ipak, i Makabiju je domaći teren adut, oni još nemaju pobedu u gostima i moraju da dobijaju sve rivale na svom parketu. Oba tima jesu efikasna, Makabi daje u proseku 82,5 poena, a Olimpijakos čak 85,5 koševa, ali smatramo da će ovog puta doći igra manje poena ukupno od ponuđene granice. Ona je u kladionici CircusBet na 163,5 poena, a za (-) kvota je 1.91.

Olimpija – Anadolu Efes – 2 @ 1.80 u CircusBet

Velike kadrovske probleme ima Etore Mesina, trener tima iz Milana. Od starta sezone ne može da računa na Luiđija Datomea, a njemu su se kasnije pridružila i dvojica najboljih strelaca Šejvon Šilds i Bili Beron. Od skoro ne igra ni Stefano Tonut, a jedino bi Beron, eventualno, mogao na parket u duelu sa aktuelnim šampionom Evrope. Sa skraćenom rotacijom Olimpija je vezala četiri neuspeha u Evroligi. Porai od Barselone i Reala možda bi se dogodili i sa kompletnim timom, ali su kasnije izgubili i od Virtusa u Milanu i Žalgirisa u Kaunasu. U Kaunasu su se istakla samo dvojica spoljnih igrača koja su ponela sav teret organizacije igre, Pangos je ubacio 11 a Mitru-Long 15 koševa. To je bilo nedovoljno za trijumf a biće nedovoljno i protiv Efesa ukoliko im se neko ne pridruži. Ni Efes ne može biti zadovoljan učinkom od 3 pobede i 5 poraza, koliko ima i Olimpija, pogotovo jer njima nedostaje samo Šejn Larkin, doduše od početka sezone. Vasilije Micić i Vil Klajburn vudu ”Pivare” u dosadašnjem delu takmičenja obojica imaju skoro 20 poena u proseku, a čeka se još neko od visokih igrača. Atamanov tim igra loše na strani, dođiveli su sva tri poraza, na gostovanju kod Monaka, Bajerna i Reala. Ovo je šansa za prvi gostujući trijumf i verujemo da je neće ispustiti. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.80.

Valensija – Real Madrid – UP + (granica 161,5) @ 1.89 u CircusBet

”Slepi miševi” su doživeli katastrofalan poraz na gostovanju u Bolonji od čak 30 poena razlike. I pored toga mogu biti zadovoljni učinkom od 4 pobede i isto toliko poraza na početku povratničke sezone u Evroligi. Taj poraz u Italiji malo je iznenadio s obzirom da su pre toga imali tri vezana trijumfa i to protiv Olimpijakosa na strani i Albe i Monaka na svom terenu. Protiv Reala očekuje ih težak posao ali barem dobro znaju rivala iz ACB lige u okviru koje su odigrali poslednjih šest međusobnih mečeva, od kojih su dobili polovinu. Kris Džons je, sa više od 15 poena prosečno, najbolji strelac tima, a za njim su Kubanac Rivero i Bojan Dubljević. Za pobedu nad Realom treba još po neki rapoloženi košarkaš. Kod Madriđana su predvodnici Džanan Musa sa 13, Gabrijel Dek sa 12,4 i Valter Tavares sa 10,5 poena prosečno. Trenutni skor ”kraljevskog kluba” je 5-3, a oni su važeći vicešampioni Evrope. Real je vezao tri pobede u Evroligi, prvo protiv Olimpije u Milanu a onda i protiv Efesa i Albe u Madridu. Real postiže 82,6 poena po meču dok Valensija ubacuje manje 79,3. Zajedno su negde oko 160 pa berujemo da će na meču pasti više poena od predložene granice koja je u kladionici CircusBet na 161,5 poena sa kvotom 1.89.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici CircusBet iznosi 6.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.