Tip dana: Maroko – Hrvatska: Vatreni na afričkom testu na startu!

Svetsko prvenstvo u Kataru se polako ali sigurno zahuktava, a i sreda nam poput jučerašnjeg dana donosi čak četiri meča.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Al Bajt” gde će snage odmeriti selekcija Maroka i aktuelni vicešampion sveta, reprezentacija Hrvatske.
Duel između ove dve selekcije je zakazan za 11 časova.

Maroko: Mogu li Marokanci do plasmana u nokaut fazu?

Godinama unazad Marokanci važe za jednu od najboljih afričkih selekcija, međutim, nikako da to ova sjajna reprezentacija pokaže na nekom velikom takmičenju.
Najveći uspeh datira još iz 1986. godine i Mundijala u Meksiku kada je Maroko mimo svih očekivanja uspeo da dođe do osmine finala.
Primera radi, i na prošlom Mundijalu je ova afrička selekcija bila na pravom putu da napravi veliki uspeh i plasira se u nokaut fazu, međutim, za sve to je nedostajalo i malo sreće.
Prve zvezde tima su Hakimi i Zijeh, mada imaju Marokanci još dosta veoma kvalitetnih fudbalera, a pre svih tu mislimo na En Nesirija, Mazruija, Amrabata i Bufala.
Ono što je veoma zanimljivo je da je Maroko otpustio trenera Vahida Halihodžića koji im je doneo plasman na Svetsko prvenstvo, a sve to zbog neslaganja sa brojnim zvezdama ove selekcije, a tu pre svih mislimo na Hakema Zijeha, koga je bosanski stručnjak odstranio iz tima zbog nediscipline.
Novi selektor ove afričke reprezentacije je Valid Regragui, koji je ekspresno vratio sve zvezde u nacionalni tim i videćemo da li je to bila ispravna odluka, pošto je za vreme sada već bivšeg selektora Halihodžića Maroko igrao izuzetno odgovaran i disciplinovan fudbal.
Do plasmana na Svetsko prvenstvo ova selekcija je stigla nakon trijumfa nad Kongom. Prvi meč je završen bez golova, a na svom stadionu je Maroko bez većih problema savladao istu selekciju rezultatom 4:1, što je svakako veliki uspeh, pošto na tom meču zbog odluke Halihodžića nije bilo igrača poput Zijeha, Mazruija, Tarabta i Harita.
Na prethodnom afričkom Kupu Nacija “lavovi Atlasa” su stigli do četvrtfinala gde su nakon produžetaka eliminisani od Egipta, koji je kasnije stigao do finala, u kom su Salah i drugari doživeli poraz od Senegala.
U kvalifikacijama za predstojeće prvenstvo Afrike stvari za sada teku po planu, pošto se posle dva odigrana kola Marokanci nalaze na prvom mestu u svojoj grupi sa maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je savladana Južna Afrika, koja je sasvim sigurno i direktan rival za prvu poziciju, i to rezultatom 2:1, da bi nakon toga u prošlom kolu Zijeh i drugari bez većih problema slavili na gostovanju kod Liberije kada je bilo 0:2.
Za kraj, poslednji pripremni meč pred Mundijal, selekcija Maroka je odigrala pre samo nekoliko dana kada je četa selektora Regraguia bez većih problema demolirala Gruziju rezultatom 3:0, a strelci za ovu reprezentaciju bili su En Neziri, Zijeh i Bufal.

Hrvatska: “Vatreni” opet željni finala!

O uspehu Hrvata na prošlom Svetskom prvenstvu se i pored toga što je prošlo više od četiri godine i dalje priča, pošto je zaista malo ko mogao da pretpostavi da će “Vatreni” na kraju dođi do velikog finala, u kom je nažalost ova selekcija doživela ubedljiv poraz od Francuza.
Da će hrvatski nacionalni tim napraviti velike stvari na Mundijalu u Rusiji bilo je jasno već u grupnoj fazi nakon one fenomenalne partije protiv Argentinaca, kada je četa Zlatka Dalića slavila sa više nego ubedljivih 3:0.
“Vatreni” su u osmini finala eliminisali selekciju Danske, a potom i bili bolji od domaćina Rusije, dok su u polufinalu Luka Modrić i drugari savladali favorizovanu reprezentaciju Engleske rezultatom 2:1 i tako sebi zakazali spektakl i meč sa Trikolorima, koji su ipak bili prejaki za Hrvate i potpuno zasluženo slavili rezultatom 4:2.
Bilo kako bilo, nakon tog sjajnog rezultata na Mundijalu, Hrvatska se nije proslavila na Evropskom prvenstvu, gde je zaustavljena već u osmini finala od Španije, koja je kasnije došla do polufinala.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, “Vatreni” su takmičenje završili na prvom mestu u grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Dansku, i tako sebi overili plasman na završni turnir koji će biti odigran naredne godine.
Ako se prisetimo kvalifikacija za ovaj Mundijal, doći ćemo do zaključka da je aktuelni vicešampion sveta bez većih problema izborio vizu za Katar, pošto je u svojoj grupi zauzeo prvo mesto, ispred Rusije.
U toku kvalifikacija su Luka Modrić i drugari ostvarili sve trijumf uz samo dva remija, i to protiv Slovačke na svom terenu, ali i kod Rusije u gostima.
Iako je u poznim godinama, i dalje se nekako najviše u hrvatskom nacionalnom timu očekuje od Luke Modrića, Ivana Perišića, Marsela Brozovića, uz konstataciju da Hrvati imaju nešto slabiji tim nego na prošlom Mundijalu, pošto ovog puta neće biti Mandžukića i Subašića, koji su u mnogome bili zaslužni za titulu vicešampiona sveta
Za kraj, poslednji pripremni meč pred Svetsko prvenstvo, Hrvati su pre nekoliko dana odigrali protiv Saudijske Arabije i slavili sa 0:1, a upravo ova reprezentacija je do sada napravila najveće iznenađenje na Mundijalu, pošto je juče savladala Argentinu (1:2).

Naš predlog

Marokanci nikako nisu ekipa za potcenjivanje, međutim, ukoliko Hrvatska želi do novog dobrog rezultata na Mundijalu prosto mora da slavi u premijernom meču na prvenstvu, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.

Iako smo do sada dosta puta prognozirali igru na manje golova, i uglavnom bili u pravu, utisak je da će nam ovaj meč na “Al Bajtu” doneti baš dosta golova i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40.

Nekako najrealnije je da “Vatreni” postignu dva ili više golova na ovom meču, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 2.55.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Maroko – Hrvatska: Vatreni na afričkom testu na startu! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.