Derbi dana: Belgija – Kanada: Borjan na meti De Brujnea i ostalih Đavola!

Svetsko prvenstvo se polako ali sigurno zahuktava, a sreda nam ponovo donosi četiri duela, i nema nikakve sumnje da nas očekuje baš dosta uzbuđenja.
Ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Al Rajan” gde će Belgija koja ponovo ima najviše moguće ciljeve odmeriti snage sa Kanadom koja se prvi put posle čak 36 godina plasirala na Mundijal.
Duel između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova.

Belgija: Poslednja prilika da ova generacija uradi nešto veliko!

Godinama unazad Belgija slovi za jednu od najkvalitetnijih selekcija na svetu, međutim, do sada osim onog polufinala Svetskog prvenstva od pre četiri godine nije bilo nekog značajnijeg rezultata, ako uzmemo u obzir na kakve fudbalere može da računa ova reprezentacija.
Po mišljenju mnogih, polufinale prošlog Mundijala u Rusiji u kom su snage odmerili Francuska i Belgija je bilo finale pre finala, a u njemu su se bolje snašli Trikolori koji su sa minimalnim rezultatom izborili plasman u veliko finale, a kasnije i osvojili turnir nakon trijumfa nad Hrvatskom.
Što se tiče Evropskog prvenstva, slobodno možemo konstatovati da smo i tu očekivali dosta više, pošto je ekipa koju sa klupe predvodi selektor Martinez nakon odličnih partija u grupnoj fazi ispala u četvrtfinalu od Italije, koja je kasnije i došla do evropske titule, pa je zanimljivo da su Belgijanci na dva poslednja velika takmičenja ispadali od reprezentacija koje su na kraju osvajale turnire.
Treba naravno napomenuti i da su De Brujne i drugari nastupali u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, gde je ova selekcija zauzela drugo mesto u grupi uz šest bodova manjka u odnosu na Holandiju koja će igrati na završnom turniru.
I ovog puta se naravno najviše očekuje od De Brujnea, koji je godinama unazad najbolji fudbaler ove selekcije, a ono što nije dobro je da na startu turnira neće biti Lukakua koji je obnovio povredu, i vrlo lako se može desiti da fudbaler Intera propusti čak i celu grupnu fazu, što bi mogao da bude veliki hendikep za selekciju koja slovi za jednog od favorita za najviši mogući plasman.
Roberto Martinez u svom timu ima nekoliko fenomenalnih fudbalera, a pored pomenutog dvojca treba izdvojiti i Kurtou koji brani na visokom nivou u poslednje vreme, a uz njega se dosta očekuje i od Karaska, Azara pa i Tilemansa, dok je odbrana ponovo slabiji deo tima.
Poslednji meč pred Mundijal, Belgija je odigrala pre nekoliko dana protiv Egipta i mimo svih očekivanja doživela poraz od “faraona” pošto je na kraju bilo 1:2.
Upravo na tom duelu se videlo da polufinalista sa prošlog Svetskog prvenstva ima dosta problema u zadnjoj liniji tima, a poražavajuće deluje i podatak da je Egipat imao dosta više šuteva u okvir gola na tom susretu, pa je sigurno da Belgijance ne očekuje nimalo lak posao protiv Kanade koja je izborila plasman na Mundijal posle čak 36 godina.

Kanada: Veliki uspeh je i sam plasman na Svetsko prvenstvo!

Odavno je bilo jasno da Kanada ima jednu zaista sjajnu generaciju, a kruna svega desila se ove godine, pošto je ova selekcija uspela da se plasira na Mundijal, što je bio povod za veliko slavlje u ovoj zemlji.
Inače, poslednji put Kanađani su na najvećoj smotri svetskog fudbala igrali na Mundijalu u Meksiku 1986. godine, a u grupi sa Francuskom, Mađarskom i tadašnjim Sovjetskim Savezom doživeli su tri poraza, bez datog gola.
Od prvog do poslednjeg kola su Milan Borjan i drugari dominirali u ovim kvalifikacijama, a na kraju je Kanada zauzela prvo mesto u grupi, ruku na srce uz isti broj bodova kao i Meksiko, ali je Kanada kolo pre kraja obezbedila plasman na Mundijal i to nakon pobede na domaćem terenu protiv Jamajke, kada je bilo više nego ubedljivih 4:0.
U poslednjem kolu je ekipa koju sa klupe predvodi Džon Herdman doživela poraz na gostovanju kod Paname kada je bilo 1:0, što sasvim sigurno nije previše zasmetalo svim navijačima kanadske selekcije koji su mogli da uživaju u partijama svog omiljenog tima u proteklom periodu.
U kvalifikacijama je ekipa koja je baš dugo čekala na svoj novi plasman na Mundijal odigrala četrnaest mečeva i ostvarila osam trijumfa, četiri remija i samo dva poraza, od kojih je ovaj jedan kao što smo napomenuli bio kada se već sve rešilo.
Blistali su David i Larin koji su zajedno postigli jedanaest golova, a ne treba zaboraviti ni fenomenalne partije na golu Milana Borjana koji je bez ikakve sumnje jedan od najzaslužnijih ljudi za ogroman uspeh Kanade.
Grupa za Mundijal naravno nije nimalo laka, a ono što Kanadu razlikuje od dosta selekcija na ovom Mundijalu, je svakako činjenica da četa Džona Herdmana neće imati rezultatski pritisak na ovom Svetskom prvenstvu, pošto je i sam plasman veliki uspeh.
Najviše se i ovog puta očekuje od tandema Larin – David, ali i od Dejvisa koji će nažalost po svemu sudeći propustiti stard Mundijala pošto se još uvek nije zalečio od povrede.
Za kraj, poslednji pripremni meč za ovaj turnir, Milan Borjan i drugari su odigrali pre nedelju dana kada su u prijateljskom susretu slaili protiv Japana, a taj meč je završen rezultatom 1:2.

Naš predlog

U prethodnom periodu smo mogli da se uverimo da Kanada nije nimalo naivna selekcija, međutim, ukoliko Belgijanci žele da idu do samog kraja na ovom turniru, a žele, morali bi zaista da pobeđuju na ovakvim mečevima, pa vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.18.

Sigurno je da se Kanađani neće opredeliti za defanzivnu varijantu, pošto Milan Borjan i drugari neće imati šta da izgube na ovom Mundijalu, pa je vrlo moguće da i jedna i druga selekcija na ovom meču koji će biti odigran na stadionu “Al Rajan” postigne makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.89.

Za kraj, pošto smo uvereni u pobedu Belgijanaca, ali i u dosta golova na ovom susretu, savetujemo vam da probate sa igrom 1&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.