Tiket dana (sreda, 23.11.2022)

Tiket dana

Na Mundijalu u Kataru došao je dan za prve utakmice u grupama E i F. U te dve grupe nalaze se i finalisti sa prethodnog Svetskog prvenstva u Rusiji, Francuska i Hrvatska, ali i tada trećeplasirana Belgija. Predložene kvote važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Nemačka – Japan – GG @ 1.85 u CircusBet

”Panceri” po prvi put stižu na naeki Mundijal kao favoriti iz senke, tačnije u njih nisu uperena sva svetla reflektora kada su očekivanja oko osvajnja trofeja u pitanju. Možda je tako i bolje za njih, igraće bez pritiska a kvalitet svakako poseduju. Na prethodnim velikim takmičenjima nisu imali mnogo uspeha, a to je posebno došlo do izražaja u Rusiji kada su se kući vratili već posle grupne faze, mada su bili važeći svetski prvaci iz Brazila. U međuvremenu nacionalni tim je od Joakima Leva preuzeo Fansi Flik, bivši trener Bajerna, a u tim su se vratili fudbaleri koji su ranije bili otpisani, poput Milera i Gecea. Snaga Nemaca je na sredini gde deluju odlični Kimih i Gorecka, dvojac iz Bajerna, ali i odlični Gundogan iz Sitija. U špicu nema povređenog Vernera ali su tu Sane, Gnabri, Haverc i dvojica ”junoša”, Džamal Musijala i Jusufa Mukoko, najmlađi učesnik Mundijala sa 18 godina. Na golu je legendarni Manuel Nojer, čovek koji uskoro puni 37 godina ali je i dalje neprikosnoven među stativama. Što se tiče Japana, čini se da nikad nisu imali kvalitetniji tim. Jeste se mnogo od njih očekivalo još 2002. kada su bili domaćini, a od 1998. godine konstantni su učesnici završnice Svetskih šampionata. Većina selekcije koju predvodi Hadžime Morijasu igra u Evropi, a najviše ih je baš u nemačkoj Bundesligi. Sedmorica ”zarađuju hleb” u Nemačkoj, a najpoznatiji su Kamada iz Ajntrahta, Jošida iz Šalkea, Doan iz Frajburga i bivši igrač Partizana Takuma Asano, sada napadač Bohuma. Prva zvezda je Takumi Minamino iz Monaka, ranije igrač Salcburga i Liverpula, koji je i najbolji strelac sadašnje generacije ”Samuraja”. Verujemo da ćemo videti bar gol na oe strane, pa predlažemo igru gol-gol sa koeficijentom 1.85 u kladionici CircusBet.

Španija – Kostarika – 1,0-3 @ 1.80 u CircusBet

Nisu ni španci što su nekad bili i za njih je prava sreća što na startu imaju rivala od koga su, realno, jači, pa mogu takmičenje započeti pobedom. ”Furija” je dominirala u Južnoj Africi kada su postali prvaci sveta, a tu titulu su sjedinili sa peharom sa dva EURA. Tada je došlo do smene generacija, ali se ona sa Ćavijem, Inijestom i ostalima nije ponovila. Ima sadašnji selektor Luis Enrike odličan tim na raspolaganju, ali ne bismo mogli da se zakunemo da su među glavnim favoritima u Kataru. Mladi Pedri postaje naveća zvezda Španije, ali ne smemo zaboraviti ni Moratu, Ferana Toresa, Busketsa, Kokea i Sarabiju. U defanzivnom elu tima izdvajaju se Laport i Tores, koji će sa bočnim igračima Albom i Aspilikuetom biti poslednji bedem pred golmanom Simonom. Njihov prvi rival, selekcija Kostarike, ponovo je autsajder, kao što je to bilo i u Rusiji. Tada su osvojili jedan bod u grupi, i verovatno bi i sada bili zadovoljni sličnim učinkom. Kostarikanci nemaju mnogo igrača na Starom kontinentu, pa su samim tim daleko od očiju ljubitelja fudbala. Najpoznatiji je i dalje golamn Kelor Navas, koji je daleko od najboljih dana, kao i napadač Džoel Kembel, sada član Leona. Svi su čuli i za Brajana Ruiza, ali najbolji strelac ove selekcije već ima 38 godina. Tek nešto mlađi je Selso Borhes, pa će Kostarika biti u velikim problemima kada je plasman na naredne Mundijale u Pitanju. Povoljna okolnost po njih je to što su domaćini narednog tri selekcije iz njihove KONKAKAF zone, SAD, Meksiko i Kanada, pa će konkurencija biti znatno slabija. Recimo još da je selektor Kolumbijac Luis Fernando Suarez, čovek koji je sa Ekvadorom 2006. godine prošao grupu na Mundijalu u Nemačkoj. Uz neizbežnu pobede Španije smatramo da neće pasti više od tri gola na meču. Za 1,0-3 kvota je 1.80 u kladionici CircusBet.

Belgija – Kanada – GG3+ @ 2.19 u CircusBet

Dolaskom Roberta Martineza na klupu ”Crvenih đavola” Belgijanci su postali strah i trepet , ne samo u Evropi. Prosto je neverovatno kako se ovakva generacija nije okitila nekim trofejom. U Rusiji su igrali sjajno, izbacili i Brazilce, ali su ih Francuzi sprečili da igraju u finalu, da bi kasnije završili na trećem mestu, što im je najveći uspeh u istoriji. Generacija De Brujnea, Lukakua, Azara, Mertensa, Vertongena, Kurtoe, Vitsela, Menijea i Alderverelda polako silazi sa scene. Neće svi napustiti reprezentaciju, ali većina neće igrati na severnoameričkom kontinentu kroz četiri godine, ako se Belgijanci plasiraju, a verujemo da hoće. Zato je Katar verovatno poslednja šansa da Belgija podigne neki pehar. Uvod u takmičenje nije bio najbolji, više nisu najbolja selekcija na FIFA listi, a u generalnoj probi pred ovaj meč poraženi su od Egipata koji neće ni igrati na Mundijalu. Prvi rival Belgije je Kanada, selekcija koja igra drugi put na Svetskom prvenstvu, a od debija je prošlo 36 godina. Jedini nastup imali su 1986. godine kada se nisu proslavili. Sada momci iz zemlje ”javorovog lista” imaju sasvim solidan kvalitet, mnogi igraju u Evropi, a najpoznatiji su Alfonso Dejvis iz Bajerna, Kajl Larin iz Klub Briža i Džonatan Dejvid napadač Lila. Ta trojica čine ofanzivni deo tima, dok su iza njih Hačinson iz Bešiktaša, Eustakio iz Porta i još jedan fudbaler belgijskog šampiona Klub Briža, Tejdžon Bjukenon. Pozadi su manje poznati Kornelijus, Viktorija, Adegugbe i Džonson, a svi oni pomažu Zvezdinom golmanu Milanu Borjanu u odbtrani mreže Kanade. Bili su izuzetno uspešni u kvalifikacijama, pa su prvi obezbedili plasman iz KONKAKAF zone. Domaćini su narednog Mundijala i ova selekcija, uz neke nove momke, trebalo bi tada da ima svoj zenit. Navijači se nadaju prvom bodu na Mundijalima, a ko zna, možda Kanada prijatno iznenadi i uradi nešto više. Protiv Belgije neće biti jednostavno za tim selektora Džona Herdmana, ali bi mogli da daju bar gol. Zato je predlog GG3+ sa koeficijentom 2.19 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici CircusBet iznosi 7.29.

1 Trackback / Pingback

  1. Tiket dana (sreda, 23.11.2022) - Tiket Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.