Tip dana: Holandija – Ekvador: Lale ne cvetaju na velikim nadmorskim visinama!

U petak je pored mečeva na Svetskom prvenstvu na programu nekoliko veoma interesantnih mečeva, a naravno, i ovog puta ćemo za vas analizirali duel sa Mundijala, u ovom slučaju susret između Holandije i Ekvadora, koji će biti odigran na stadionu “Kalifa” u Dohi.
Početak susreta između dve selekcije koje se nakon prvog kola nalaze na deobi prvog mesta na tabeli je zakazan za 17 časova.

Holandija: “Lale” uz dosta muke do prvog trijumfa na Mundijalu!

Posle propuštenog Evropskog prvenstva 2016. godine, ali i Mundijala 2018. godine, konačno imamo priliku da gledamo Holandiju na Svetskom prvenstvu, gde im je bez ikakve sumnje i mesto.
Poznato je da su popularne “Lale” do sada čak tri puta igrale u finalima Mundijala, ali nažalost, ova selekcija nijednom nije došla do titule svetskog šampiona.
Poslednji put je Holandija u finalu igrala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, kada je Španija golom Inieste u produžecima došla do titule, pošto je regularni tok susreta završen bez golova.
Bila je to jedna zaista sjajna generacija “Lala” koju su predvodili Snajder i Roben, ali nažalost i treći pokušaj da Holandija dođe do titule svetskog prvaka je propao.
Do plasmana na Svetsko prvenstvo, izabranici legendarnog Luj Van Gala su došli prvi put još od Mundijala u Brazilu, gde je Holandija zauzela treće mesto, i to pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz dva boda Iako je u kvalifikacijama bilo nekoliko poprilično loših mečeva poput onog na gostovanju kod Crne Gore kada je bilo 2:2, ali se na kraju pamti to prvo mesto uz učinak od sedam trijumfa, dva remija i jednog poraza.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, “lale” su igrale zaista fenomenalan fudbal što je na kraju rezultiralo i prvim mestom u grupi i plasmanom na završni turnir trećeg po kvalitetu takmičenja reprezentacija.
Na šest odigranih mečeva “paklena pomorandža” je ostvarila čak pet trijumfa, uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Poljaka, kada je bilo 2:2.
U prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, Holanđani su prikazali jednu poprilčno slabu partiju, ali su na sreću ipak došli do trijumfa protiv Senegala.
Afrički šampion je kontrolisao situaciju na terenu, međutim, trenutak nepažnje iskoristio je Gakpo i sjajnim skokom doneo prednost “Lalama” u 84. minutu susreta, a pobedu je u poslednjim sekundama susreta potvrdio rezervista Klasen.
Ono što je dobra stvar što je u drugom delu igre na tom meču zaigrao i Memfis Depaj, koji se prethodnih nekoliko nedelja oporavljao od povrede, i biće spreman za meč drugog kola protiv Ekvadora.

Ekvador: Sjajna partija u prvom kolu protiv domaćina!

Iako je dolaskom selektora Gustava Alfara započet proces podmlađivanja nacionalnog tima, gde je primarni cilj bio odlazak na Svetsko prvenstvo 2026. godine koje će zajednički organizovaiti Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Kanada, Ekvador je briljirao u kvalifikacijama, što je ovoj selekciji donelo plasman na Svetsko prvenstvo.
Na kraju je ova reprezentacija završila na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na šestoplasiranu Kolumbiju, ali i bod viška u odnosu na petoplasirani Peru, koji u dodatnim kvalifikacijama nije uspeo da dođe do plasmana na Svetsko prvenstvo.
Ispred Ekvadora su završili, Urugvaj, Argentina i kao prvoplasirani Brazil, a na sam pomen ovih selekcija vidimo najbolje kakva je zapravo konkurencija u kvalifikacijama u Južnoj Americi, pošto reprezentacije poput Kolumbije i Čilea nisu uspele da izbore plasman na Mundijal.
Ekvadorci su imali tu čast da zajedno sa Katarom otvore Svetsko prvenstvo, a na tom meču protiv domaćina turnira, izabranici Gustava Alfara su bez većih problema slavili rezultatom 0:2.
Od samog starta Ekvador je nametnuo ritam, a nakon poništenog gola nakon intervencije VAR-a, do prvog pogotka selekcija iz Južne Amerike je stigla pogotkom Valensije, nakon opravdano dosuđenog jedanesterca.
Mnogo je problema pravio Valensija odbrani Katara u tom prvom delu i već u 31. minutu postigao je i drugi gol na utakmici.
Anhelo Presijado je uputio sjajan centaršut sa desne strane, a Valensije je iz teške pozicije, glavom uspeo da pošalje loptu u donji desni ugao za 0:2, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat susreta, pa se Ekvador nalazi u veoma lepoj situaciji, pošto se ova selekcija nakon prvog odigranog kola nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Holandija, sa kojom će odmeriti snage večeras.
Ove dve selekcije su do sada odigrale dva međusobna meča, i to oba puta prijateljska. Jednom su slavili Holanđani rezultatom 1:0, a poslednji međusobni susret je odigran pre osam godina kada je bilo nerešeno, 1:1.
Za kraj, selektor Alfaro koji je bez ikakve sumnje preporodio selekciju Ekvadora, moći će da računa na sve fudbalere za meč sa najvećim favoritom u ovoj grupi.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan susret u kome ipak prednost dajemo Holanđanima, koji bi sve brige oko prolaska u narednu fazu mogli da reše već u ovom kolu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.83.

Ulog jeste veliki, pošto će pobednik ovog meča vrlo verovatno i obezbediti plasman u nokaut fazu, pa ne treba očekivati previše golova, ali po našem mišljenju će ih biti makar dva, ali ne više od tri, pa je idealno da probate sa igrom 2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Za kraj, nije isključeno da vidimo makar jedan gol u prvom poluvremenu, i makar jedan u drugom delu igre, pa predlažemo igru I1+&II1+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.79.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Holandija – Ekvador: Lale ne cvetaju na velikim nadmorskim visinama! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.