Derbi dana: Engleska – SAD: Anglosaksonski obračun na Bliskom istoku!

U petak nas očekuju nova četiri meča na Mundijalu, a po našem mišljenju, derbi dana se igra na stadionu “Al Bajt” gde će snage odmeriti selekcije Engleske i Sjedinjenih Američkih Država.
Duel između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova.

Engleska: Fenomenalna partija Gordog Albiona u prvom kolu!

Englezi po nepisanom pravilu uvek slove za jedne od glavnih favorita za osvajanje Mundijala, a do sada je u svojoj istoriji “Gordi Albion” jednom došao do trona i to 1966. godine na prvenstvu koje je održano upravo u Engleskoj.
Pored toga, još dva puta je ova selekcija stizala do polufinala, a poslednji put se to desilo na prošlom Mundijalu u Rusiji, međutim, četa selektora Sautgejta je stala na korak od velikog finala, pošto je poražena od Hrvatske rezultatom 2:1, i to posle produžetaka.
Sa sjajnim partijama na velikim takmičenjima Englezi su nastavili i na Evropskom prvenstvu koje je održano prošle godine, kada je ova reprezentacija stigla do velikog finala, a tamo doživela poraz od Italije, i to nakon slabije izvođenja jedanaesteraca.
I ovog puta “Gordi Albion” ima najviše moguće ciljeve, a ako se po jutru dan poznaje moglo bi ovo da bude jedno veoma lepo prvenstvo za sve navijače ove selekcije.
Naime, na startu Mundijala su izabranici Gareta Sautgejta bez većih problema slavili protiv selekcije Irana, a taj duel je završen rezultatom 6:2, što je meč koji nam je do sada doneo najviše golova na Svetskom prvenstvu.
Pitanje pobednika susreta se ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje, a do poluvremena je polufinalista sa prošlog Mundijala imao prednost od 3:0.
I u drugom delu igre su Hari Kejn i drugari pružili blistavu partiju, uspeli da postignu još tri gola, ali pored toga i da prime dva.
Strelci za Engleze bili su Saka, koji je postigao dva pogotka, Belingem, Sterling, Griliš i Rašford, a vrlo lako se moglo dogoditi da “Gordi Albion” ostvari i ubedljiviju pobedu.
Zanimljivo je da su se do sada Engleska i Sjedinjene Američke Države dva puta sastajale na Mundijalima, a na ta dva meča Englezi ne znaju za trijumf, pošto je SAD jednom slavila rezultatom 1:0 i to na prvenstvu koje je održano 1950. godine, dok je na Mundijalu održanom 2010. godine u Južnoj Africi bilo nerešeno, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.

SAD: Mogu li Jenkiji do plasmana u nokaut fazu?

Sjedinjene Američke Države su do sada propustile čak deset Mundijala, a posebno je zanilmljivo da ovu reprezentaciju nismo imali prilike da gledamo na Svetskom prvenstvu u periodu od 1950. do 1990. godine i Italije, gde SAD nisu uspele da prođu grupu.
Nakon toga je usledilo Svetsko prvenstvo koje je održano u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je Amerika prvi put uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
To je ovoj selekciji ponovo pošlo za rukom i 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, i to je bio i najbolji rezultat Jenkija na velikim takmičenjima, pošto su mimo svih očekivanja stigli do četvrtfinala.
oU ovom veku je SAD još dva puta uspela da dođe do plasmana u doigravanje na Svetskom prvenstvi i to na Mundijalu koji je održan 2010. godine u Južnoj Africi, ali i na onom četiri godine kasnije koji je odigran u Brazilu.
Na prošlom Svetskom prvenstvu nismo imali prilike da posmatramo Jenkije koji se mimo svih očekivanja nisu ni kvalifikovali, ali će to moći da isprave već na ovom, a ne treba ni pominjati da Sjedinjene Američke Države imaju ogromne ambicije.
U prvom kolu ova selekcija je odigrala jedan sjajan meč protiv Velsa, koji je na kraju završen rezulatom 1:1, pa se u ovom trenutku Amerika nalazi na deobi drugog mesta na tabeli sa upravo Velsom, koji u ovom kolu igra protiv Irana, pa se stiče utisak da će Sjedinjene Američke Države učiniti sve da izbegnu poraz protiv Engleza, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
Kada je sam tok susreta prvog kola u pitanju, nakon sjajnog starta utakmice SAD su došle do vođstva sredinom prvog poluvremena, nakon gola koji je postigao Vea, međutim, Velšani su u drugom delu igre zaigrali dosta bolje i potpuno zasluženo došli do boda.
Ne treba pominjati da Amerika ima jednu sjajnu generaciju predvođenu Pulišićem, Mekenijem i Destom, a sva je prilika da će za sve te igrače prava prilika da iskažu sav svoj potencijal biti naredni Mundijal, koji se kao što smo već napomenuli održava upravo u Sjedinjenim Američkim Državama.
Ako se prisetimo kvalifikacija, treba napomenuti da je ekipa koju sa klupe predvodi selektor Belhalter bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije, i na kraju su Amerikanci došli do pozicije broj tri uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Kostarika, koja je sreću morala da potraži u kvalifikacijama.

Naš predlog

Iako Amerikanci imaju jednu zaista kvalitetnu generaciju, prednost na ovom duelu ipak dajemo Engleskoj koja se po svemu sudeći nalazi u fantastičnoj formi, i zbog svega toga vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Vrlo je moguće da nam duel na stadionu “Al Bajt” donese baš dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.83.

Izuzetno dobra kombinacija kada je ovaj meč u pitanju je bez ikakve sumnje i igra 1X&3+, a sve to Meridianbet ceni sa kvotom 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.