Tip dana: Argentina – Meksiko: Gaučosi hvataju Meksikance na sijesti!

U subotu su na programu nova četiri meča drugog kola Svetskog prvenstva, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Lusail” u kom će selekcija Argentine ugostiti Meksiko u jednom od potencijalno najzanimljivijih mečeva drugog kola Mundijala.
Početak susreta je zakazan za 20 časova.

Argentina: Bolan poraz od Saudijske Arabije!

Argentina je dva puta osvajala Mundijal, i to 1978. u svojoj domovini, ali i 1986. u Meksiku, dok je ova selekcija pored toga igrala čak još tri finala, ali je nažalost sva tri izgubila.
Naravno, Gaučosi uvek slove za jedne od glavnih favorita za osvajanje turnira, a treba podsetiti da je ovo poslednji Mundijal na kom će nastupiti Lionel Mesi, koji od reprezentativnih trofeja sa Argentinom ima samo jedan osvojen “Kopa Amerika”, što je premalo za igrača takvog kalibra.
Do plasmana na Mundijal u Kataru, izabranici Lionela Skalonija su došli bez većih problema i to pošto je ova selekcija na kraju završila na drugom mestu u grupi uz šest bodova manjka u odnosu na proplasirani Brazil.
U južno-američkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Gaučosi su odigrali sedamnaest mečeva i nisu doživeli niti jedan poraz, uz čak jedanaest trijumfa, ali i šest remija.
Utisak javnosti je bio i više nego dobar, a svi oni su sa nestrpljenjem čekali početak meča, gde je makar na papiru Argentina u prvom kolu imala lak posao protiv Saudijske Arabije.
Međutim, mimo svih očekivanja je jedan od glavnih pretendenata za najviši mogući plasman na Mundijalu poražen već u prvm kolu i to od Saudijske Arabije (1:2).
Sve je išlo u smeru da će Argentinci slaviti u ovom duelu grupe C, poveli su već u 10. minutu nakon odlično izvedenog penala Lionela Mesija, poništeno im je tri gola posle reakcije VAR-a, a onda je stiglo drugo poluvreme koje je donelo ogroman šok.
Naime, za samo pet minuta Saudijci su uspeli da postignu dva gola, dođu do prednosti koju su uspeli da sačuvaju do samog kraja, a bila je to prva velika senzacija na Mundijalu, a u međuvremenu je bilo još nekoliko neočekivanih rezultata.
Računica je već jasna, a to je da će Lionelu Mesiju i drugarima za prolazak u nokaut fazu biti potrebna dva trijumfa, pa je zasigurno da će svi fudbaleri Argentine na najozbiljniji način ući u ovaj meč sa Meksikom, koji im kao reprezentaacija i te kako leži.-
Za kraj, što se tiče izostanaka, Lionel Skaloni nema nikakvih problema oko sastavljanja tima za ovaj duel sa Mekikom, pa se od samog starta susreta očekuje ofanzivna igra Gaučosa kojima je pobeda iz ovog susreta moranje.

Meksiko: Koliko mogu “sombrerosi” na ovom Mundijalu?

Meksiko je redovan učesnik Svetskih šampionata, a do sada je ova selekcija učestvovala čak na šesnaest Mundijala.
Posebno zanimljiv podatak je da Sombrerosi od Svetskog prvenstva u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine svaki put dolaze do osmine finala, a to će naravno biti primarni cilj i ovog puta, iako sve to neće biti nimalo lak zadatak.
Ova reprezentacija je završila na drugom mestu KONKAKAF kvalifikacija iza Kanade, a ispred Sjedinjenih Američkih Država, i utisak je zaista da se plasman ove reprezentacije na Mundijal nijednog trenutka nije doveo u pitanje.
Na kraju su Sombrerosi imali isti broj bodova kao i Kanada, koja je odigrala nekoliko blistavih partija u pohodu na Katar, dok su Meksikanci na četrnaest susreta ostvarili osam trijumfa, četiri remija i samo dva poraza.
Kada je to bilo najpotrebnijie, Meksiko je odigrao dva zaista sjajna susreta i zabeležio dve veoma važne pobede, koje su ovoj selekciji na kraju i donele plasman na Svetsko prvenstvo.
Prva pobeda ostvarena je u gostima kod nimalo naivne selekcije Hondurasa kada je bilo 0:1, a druga, na domaćem terenu protiv Salvadora što je ujedno bio i poslednji meč u kvalifikacijama, koji su izabranici Giljerma Martina lagano rešili u svoju korist rezultatom 2:0.
U prvom kolu Mundijala u Kataru Sombrerosi su u jednom ne preterano zanimljivom susretu remizirali protiv Poljske, a taj meč je završen bez golova.
Meksiko je bio mnogo bolji protivnik. Poljaci, po ko zna koji put, nisu pokazali ništa na premijernom meču nekog velikog takmičenja, a njihov predvodnik Levandovski se, osim penala koji je iznudio i šutirao, i na kraju promašio, bio nevidljiv na susretu.
Meksikanci su od samog starta meča bili agilniji, napadali su i vršili pritisak na sporu defanzivnu liniju protivnika, ali nikako nisu uspevali da totalno prelome i postignu pogodak.
Možda je na kraju nerešen ishod i realan rezultat, ali su zbog toga značajno smanjene šanse Sombrerosima da dođu do plasmana u nokaut fazu pošto im predstoje dva veoma teška duela.

Naš predlog

Leo Mesi i drugari nemaju previše izbora, već ukoliko žele da dođu do plasmana u nokaut fazu moraju da idu na trijumf na ovom susretu protiv Meksika.
Ako neka reprezentacija leži Argentincima onda je to bez ikakve sumnje Meksiko koji na deset poslednjih međusobnih susreta ne zna za pobedu u međusobnim duelima, pa vam zbog svega toga savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.


Za očekivati je da će četa selektora Skalonija postići dva ili više golova na ovom susretu na stadionu “Lusail” pa vam predlažemo da probate sa igrom H2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Za kraj, Argentina će po svemu sudeći zbog moranja kada je ovaj meč u pitanju od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Meksikaca, pa vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.22.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Argentina – Meksiko: Gaučosi hvataju Meksikance na sijesti! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.