Derbi dana: Francuska – Danska: Vikinška lađa na uzburkanoj vodi Persijskog zaliva!

Svetsko prvenstvo u Kataru se polako ali sigurno zahuktava, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva drugog kola, u kom će selekcija Francuske na stadionu “974” u Dohi odmeriti snage sa Danskom.
Meč između ove dve izuzetno kvalitetne reprezentacije je zakazan za 17 časova.

Francuska: Mogu li Trikolori do nove titule?

Francuzi su aktuelni svetski šampioni, i utisak je zaista da je ova selekcija uz Brazil ponovo glavni favorit za osvajanje Svetskog prvenstva, pošto su to makar na papiru dve najkvalitetnije selekcije.
Kada god se setimo Mundijala u Rusiji, dolazimo do zaključka da su Trikolori potpuno zasluženo došli do trofeja uz jednu neverovatnu dobru partiju u velikom finalu kada su slavili protiv Hrvatske rezultatom 4:2, a utisak je da je taj rezultat na kraju mogao da bude čak i ubedljiviji.
Nakon titule u Rusiji, svi su očekivali da izabranici Didijea Dešana isto ponove i na Evropskom prvenstvu koje je održano prošle godine, međutim, Trikolori su baš razočarali.
Naime, ova selekcija je zaustavljena već na prvoj prepreci u nokaut fazi i to od Švajcarske koja je slavila nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, a zanimljivo je da je na kraju tragičar bio Kilijan Mbape, koji je u ovom trenutku možda i najbolji fudbaler sveta.
Nisu se Francuzi proslavili ni u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je ova selekcija na kraju završila na trećem mestu na tabeli prve divizije uz samo bod viška u odnosu na Austriju koja je na kraju ispala u drugu diviziju.
Poražavajuće zvuči podatak da su aktuelni šampioni sveta na šest odigranih mečeva ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i čak tri poraza.
Posebno kobni za Francuze bili su Danci, koji su dva puta savladali ovu selekciju, a da to učine i treći vezani put imaće priliku već večeras na stadionu “974” u Dohi.
U prvom kolu Mundijala u Kataru Kilijan Mbape i drugari su bez većih problema savladali Australiju, a taj meč je završen rezultatom 4:1, iako su Kenguri prvi došli do susreta na tom meču.
Već do poluvremena su izabranici Didijea Dešana preko Rabioa i Žirua preokrenuli rezultat u svoju korist, a u drugom poluvremenu su ponovo Žiru, ali i Mbape samo potvrdili trijumf Trikolora, koji se nakon prvog odigranog kola nalaze na prvom mestu na tabeli.
Nažalost, na tom meču je povredu doživeo Lukas Ernandez i po svemu sudeći je za njega prvenstvo završeno, mada ga je ruku na srce dosta uspešno zamenio njegov brat Teo Ernandez, koji je uspeo da zabeleži i asistenciju.

Danska: Skandinavci podbacili u prvom kolu!

Do sada su Danci učestvovali samo na šest Mundijala, što je možda i veoma čudan podatak s obzirom da je ova skandinavska selekcija uvek imala izuzetno kvalitetan tim, ali je više uspeha nacionalni tim ove zemlje imao na Evropskim šampionatima, gde su Danci 1992. došli do titule, a pored toga su čak tri puta stigli do polufinala.
To je između ostalog bio slučaj i na prošlom Evropskom prvenstvu, gde je malo nedostajalo da Kristijan Eriksen i drugari dođu čak i do velikog finala, ali se na putu ka tome isprečila Engleska koja je u polufinalu koje je ova selecija praktično odigrala pred svojim navijačima slavila rezultatom 2:1, i to nakon veoma sumnjivog jedanaesterca u drugom produžetku, što je izazvalo veliko negodovanje danskih fudbalera, ali i veliki pritisak javnosti uoči velikog finala Gordog Albiona sa Italijanima, koje je četa Gareta Sautgejta izgubila, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Ako uzmemo u obzir da su Danci taj turnir započeli porazom od Islanda, a sve to nakon one stravične situacije sa Eriksenom koji je praktično bio klinički mrtav nekoliko minuta, na kraju se ipak sve na najbolji mogući način završilo za ovu i te kako kvalitetnu skandinavsku selekciju.
Sjajne partije su izabranici Kaspera Hjumlanda pružali i u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, gde je ova selekcija zauzela drugo mesto u grupi uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Hrvatsku, pa je tako Dancima za samo jedan bod izmakao plasman na završni turnir.
Kao što smo već napomenuli, Eriksen i drugari su slavili dva puta protiv Francuza, i na svom terenu, i na gostovanju, što ovoj reprezentaciji i te kako daje za pravo da se nada pozitivnom rezultatu na ovom susretu.
Nažalost, u prvom kolu su Danci samo remizirali u duelu protiv ne preterano kvalitetnog Tunisa, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez golova, iako je četa selektora Hjumlanda bila veoma bolji tim na terenu, ali je falila nešto bolja realizacija.
Prava drama je viđena u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je gledan VAR za penal, međutim sudija Cezar Arturo Ramos je pokazao da nema dovoljno elemanata za najstrožu kaznu, pa su Danci morali da se zadovolje samo sa jednim osvojenim bodom.

Naš predlog

Radi se kao što već napomenuli o dve izuzetno kvalitetne selekcije, i veoma teško je prognozirati konačan ishod ovog susreta.
Ipak, ne treba zaboraviti da su Danci čak dva puta u ovogodišnjem izdanju Lige nacija naneli poraz Trikolorima, pa je utisak da je došlo vreme za osvetu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80
.

Za očekivati je da nam ovaj susret na stadionu “974” donese i dosta golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.10.

Za kraj, sjajan predlog je i kombinacija igara 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.