Derbi dana: Španija – Nemačka: Panceri ne žele da iskoriste povratne karte već sada!

U nedelju je veoma bogata ponuda za klađenje, a i ovog puta nas na Svetskom prvenstvu u Kataru očekuju četiri veoma interesantna susreta.
Nema preterano velike dileme koja utakmica je proglašena derbijem dana, pošto će na stadionu “Al Bajt” snage odmeriti selekcije Španije i Nemačke, što je bez ikakve sumnje i najzvučniji meč u dosadašnjem toku Mundijala.
Susret između ove dve izuzetno kvalitetne selekcije je zakazan za 20 časova.

Španija: Furija furiozno na startu šampionata!

Deluje da fudbalska javnost odavno nije ovoliko potcenila selekciju Španije kao što je to bio slučaj uoči ovog Svetskog prvenstva.
Isti slučaj je podsećamo bio i pred Evropsko prvenstvo koje je održano prošle godine, pa su Španci pružili nekoliko fenomenalnih partija i stigli čak do polufinala, gde su nažalost eliminisani od Italije i to nakon lošeg izvođenja jedanaesteraca.
Dosta dobre partije su izabranici Luisa Enrikea koji radi sjajan posao na klupi Furije pružali i u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, i to pošto je Španija na kraju zauzela prvo mesto u grupi i izborila plasman na završni turnir trećeg po važnosti takmičenja reprezentacija.
U poslednjem kolu je u gostima pobeđen Portugal rezultatom 0:1, iako je selekcija koju sa klupe predvodi selektor Santoš imala sve u svojim rukama, i za odlazak na završni turnir Lige nacija im je bio potreban čak i bod, ali je Furija kada je to bilo najpotrebnije odigrala svoj najbolji meč i potpuno zasluženo došla do odlaska na završni turnir.
Ponovo je Luis Enrike iznenadio sve sa spiskom, a da po svemu sudeći ni ovog puta nije pogrešio pokazalo se već u prvom kolu Mundijala, pošto je Španija na stadionu “Al Tumama” u Dohi demolirala Kostariku i to sa više nego ubedljivih 7:0.
Strelci za nekadašnjeg svetskog i evropskog šampiona bili su Feran Tores koji je postigao dva pogotka, dok su se po jednom u strelce upisali Gavi, Olmo, Morata, Asensio i Soler.
Nećemo preterati ako kažemo da je ta pobeda Furije mogla da bude još i ubedljivija, a po onome što smo do sad imali prilike da vidimo, Kostarika je uz Katar ubedljivo najslabija reprezentacija na ovom Mundijalu.
Luis Enrike nije krio zadovoljstvo posle premijere njegovih izabranika na Svetskom prvenstvu, kazavši, da se od Španije očekuju još bolje partije u nastavku turnira.
Takođe, da stvari budu još bolje, zdravstveni bilten u ekipi je sjajan, nema povređenih ni odsutnih fudbalera, pa je sigurno da će Španci učiniti sve da već nakon drugog odigranog kola pošalju Nemačku kući.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Španije i Nemačke je odigran u prvom izdanju Lige nacija, 2020. godine u Sevilji, kada je Furija demolirala Pancere, i to rezultatom 6:0, a šire posmatrano, na sedam poslednjih međusobnih susreta, Španija je doživela samo jedan poraz od Nemačke, i to u prijateljskom duelu 2014. godine kada je bilo 0:1.

Nemačka: Panceri bez prava na kiks!

Do sada je Nemačka čak četiri puta osvojala Mundijal, a poslednji put se to desilo 2014. godine, kada je u finalu savladana Argentina.
Na prošlom Mundijalu se Panceri nisu proslavili, pošto su eliminisani već u grupnoj fazi i to nakon šokantnog poraza od Južne Koreje.
Da stvari budu još gore, iako su Nemci bili smatrani za jednog od najvećih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, koje je održano prošle godine, izabranici Hansija Flika su i te kako razočarali na tom takmičenju.
Naime, nakon ne baš najboljih partija u grupnoj fazi, Panceri su eliminisani već u osmini finala, i to od Engleza koji su na kraju došli do velikog finala, u kom su kao što je opšte poznato poraženi od Italijana, nakon slabijeg izvođenja jedanesteraca.
Nakon bolne eliminacije sa prvenstva startog kontintenta, Nemačka je ipak uspela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo da mirno privede kraju i bez većih problema dođe do plasmana na Mundijal.
Ono što posebno treba naglasiti je da je ova selekcija na tri poslednja meča u kvalifikacijama postigla čak sedamnaest golova, što nam daje prosek od skoro šest golova po meču, što je svakako fenomenalna stvar.
U Ligi nacija ova selekcija je odigrala nekoliko veoma zanimljivih mečeva, ali Panceri što je netipično za njih nisu bili konstantni, i na kraju su morali da se zadovolje sa pozicijom broj tri.
Pri objavljivanju spiska Hansija Flika, do izražaja je došao sav kvalitet Nemaca, pa su očekivanja od ovog Mundijala bila najviša moguća.
Nažalost, u prvom kolu Svetskog prvenstva Panceri su mimo svih očekivanja poraženi od Japana, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Nemci su sredinom prvog poluvremena došli do pogotka, ali su onda Japanci u drugom delu igre zaigrali dosta bolje i preko Doana i Asana došli do zasluženog trijumfa, pa se svetski šampion iz 2014. godine već uoči drugog kola nalazi u situaciji da mora da pobedi, i to nimalo naivnu selekciju Španije.
Poput Luisa Enrikea, i Hansi Flik može da računa na sve raspoložive fudbalere za ovaj meč biti ili ne biti, ali je sigurno da se nakon očajne partije protiv Japanaca očekuju brojne promene u prvih jedanaest.

Naš predlog

Već nakon prvog odigranog kola su Nemci u situaciji da prosto moraju da trijumfuju na ovom susretu kako bi zadržali šanse da dođu do plasmana u nokaut fazu, a i pored blistave partije Španaca u prvom meču ove grupe kada je demolirana selekcija Kostarike, mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.90.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret na stadionu “Al Bajt” donese veliki broj golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa koeficijentom 1.69.

Za kraj, treba očekivati izuzetno ofanzivan pristup izabranika Hansija Flika, pa se zbog toga očekuju golovi u mreži “crvene furije”, a veoma zanimljiva igra kada je ovaj meč u pitanju je i ta da će Panceri postići dva ili više pogotka, za šta je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.