Tip dana: Ekvador – Senegal: Ko dobija kartu za raj?

Od utorka nas očekuju mečevi trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Kalifa” u Dohi, gde će selekcija Ekvadora odmeriti snage sa Senegalom.
U ovom trenutku se Ekvadorci nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na trećeplasirani Senegal, pa nema sumnje da nas očekuje jedan sjajan meč koji će nam dati konačan odgovor koja od ove dve selekcije će doći do plasmana u osminu finala.
Početak susreta je zakazan za 16 časova.

Ekvador: I bod je dovoljan za nokaut fazu!

Od samog starta je bilo jasno da će reprezentacija koja u kvalifijacijama za Svetsko prvenstvo završi ispred Kolumbije i Čilea, a iza Brazila, Argentine i Urugvaja i te kako imati šta da poruči na Mundijalu u Kataru.
Ono što su svi priželjkivali se i obistinilo. Selekcija Ekvadora će o svojoj sudbini odlučivati sama u poslednjem kolu, i za plasman u narednu fazu Mundijala ovoj reprezentaciji iz Južne Amerike će biti dovoljan i bod iz meča sa Senegalom.
Već na startu Mundijala se videlo da Ekvador ima ambiciju da se domogne osmine finala, pošto je ova ekipa u prvom kolu bez većih problema savladala Katar, i to na otvaranju turnira, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ruku na srce, možda Katar nije pravi parametar, pošto je utisak da je domaćin ubedljivo najslabija reprezentacija na ovom turniru.
Ipak, ako je ta pobeda u prvom kolu Svetskog prvenstva bila slučajnost, onda ne treba zaboraviti da je selekcija koju sa klupe predvodi Gustavo Alfaro odigrala sjajan meč i protiv favorizovane Holandije, a taj duel prošlog kola je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
Izabranici Luja Van Gala su odlično ušli u meč i pripalo im je prvo poluvreme, ali je južnoamerička selekcija bila daleko opasnija u nastavku i može se reći da je upravo ona nezadovoljnija ovim bodom.
Lale su već u šestom minutu došle do vođstva golom odličnog Gakpa, ali je neverovatni Ener Valensija u 49. minutu susreta postigao svoj treći gol na Mundijalu, i doneo poravnanje svojoj selekciji.
Treba napomenuti i da je nekoliko minuta posle toga četa Gustava Alfara pogodila prečku, a do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, pa je sveukupni utisak da je selekcija iz Južne Amerike bila bliža trijumfu.
Nažalost, u samom finišu tog susreta se Ener Valensija povredio, i njegov nastup u ključnom duelu grupne faze je upitan, ali medicinski tim čini sve kako bi najboljeg fudbalera Ekvadora osposobio za ovaj duel sa Senegalom.
Ono što je sigurno, ovaj duel će propustiti fudbaler Los Anđelesa Mendez, koji je na meču protiv Holandije dobio drugi žuti karton na ovom turniru.

Senegal: Šampion Afrike mora da ide na trijumf!

Senegal je na ovaj turnir došao sa statusom prvaka Afrike, ali ono što je šokiralo sve u ovoj zemlji koja poslednjih godina živi za fudbal, je informacija da će fudbaler Bajerna i ubedljivo najbolji igrač ove selekcije, Sadio Mane, zbog povrede propustiti Mundijal.
Odmah nakon te informacije su makar u ovoj grupi u prvi plan ispale selekcije Holandije i Ekvadora kao favoriti za plasman u nokaut fazu, a mnogi poznavaoci fudbalske igre su čak dosta više očekivali i od Katara, pa se afričkoj reprezentaciji prognoziralo poslednje mesto u grupi.
Ipak, odavno nismo bili svedoci jednog meča na kom je jedna selekcija odigrala znatno bolje od svog protivnika, a doživela poraz.
To je nažalost svih navijača senegalske reprezentacije bio slučaj u meču prvog kola protiv Holandije, kada su Kalidu Kulibali i drugari stvarali šanse, napadali, u jednom momentu se sa dosta uspeha i branili, ali na kraju uspeli da prime dva gola i porazom započnu Mundijal u Kataru.
Sve do 84. minuta nije bilo golova, ali su onda Holanđani prvo preko Gakpa došli do vođstva, da bi pobedu popularnih Lala potvrdio Klasen u poslednjim trenucima susreta.
Usledio je meč sa Katarom, na kom aktuelni šampion Afrike nije imao pravo na kiks, pošto bi poraz značio i eliminaciju sa turnira.
Kada je to bilo najpotrebnije, Senegal je odigrao jedan fantastičan meč i bez većih problema slavio rezultatom 3:1.
Golove za ovu selekciju su postigli Bulaj Dia, Famara Dejđu i Bamba Dieng, dok je prvi gol za Katar u istoriji Mundijala postigao Mohamed Muntari, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama.
Vrlo lako se moglo desiti da afrička reprezentacija dođe i do ubedljivijeg trijumfa, ali se mora priznati da je i domaćin turnira imao svojih šansi, ali se na golu Senegala istakao sjajni Mendi.
Što se tiče sastava tima za ovaj duel sa Ekvadorom, selektor Aliju Sise sigurno neće moći da računa na fudbalera Milana Balo Turea, dok je pod velikim znakom pitanja i Kujate koji je odigrao sjajan meč protiv Holandije u prvom kolu, i utisak je da je upravo nakon izlaska ovog fudbalera, ova selekcija i te kako pala u igri, što se nažalost odrazilo i na konačan rezultat.

Naš predlog

Oba tima su do sada odigrala ovo Svetsko prvenstvo na visokom nivou, a ovog puta će odlučiti nijanse. Ulog je ogroman, pa ne treba očekivati da nam ovaj susret donose dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.56.

Senegalci moraju da idu na sva tri boda na ovom poslednjem meču grupne faze, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Za kraj, idealno je da spojiet duplu šansu an Senegal i igru na mali broj golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom X2&0-3, a kvota u Meridianu za ovu igru je 1.81.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Ekvador – Senegal: Ko dobija kartu za raj? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.