Derbi dana: Vels – Engleska: Bitka za Britaniju na Bliskom istoku!

Od utorka nas očekuju mečevi poslednjeg kola grupne faze u grupama A i B, a derbi dana se po našem mišljenju igra na stadionu “Al Rajan” gde će snage odmeriti selekcije Velsa i Engleske.
Vels se nakon dva odigrana kola nalazi na poslednjem mestu u grupi sa samo jednim osvojenim bodom i ima male šanse da se nađe u nokaut fazi, dok Englezi drže sve u svojim rukama, i ukoliko opravdaju ulogu favorita na ovom susretu doći će do prvog mesta u grupi.
Početak ovog u najavi veoma zanimljivog susreta je zakazan za 20 časova
.

Vels: Mogu li Garet Bejl i drugari do čuda?

Na početku, treba biti realan pa priznati da je veliki uspeh za Vels i sam plasman na Svetsko prvenstvo, međutim, kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da je to sve što ćemo videti od ove selekcije na Mundijalu u Kataru.
Naime, Garet Bejl i drugari se nakon dva odigrana kola nalaze na poslednjem mestu na tabeli grupe B uz samo jedan osvojen bod, što je za dva boda manje u odnosu na drugoplasirani Iran, ali i čak tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Englesku koja će uostalom i odmeriti snage sa Velsom u meču poslednjeg kola.
Za početak, da se osvrnemo na kalkulacije. Pošto je poznato da u slučaju istog broja bodova, prvi parametar koji se uzima u obir je gol razlika, jasno je da Velšani ni sa eventualnim trijumf nad Engleskom neće osigurati plasman u nokaut fazu, pošto u ovom trenutku Gordi Albion ima fantastičnu gol razliku 6:2, dok je Vels na 1:3, pa ukoliko ovoj selekciji ne odgovara rezultat sa drugog susreta iz ove grupe u kom će snage odmeriti Iran i Sjedinjene Američke Države, dolazimo do zaključka da im za plasman u nokaut fazu treba pobeda od čak tri i više gola razlike nad Engleskom, što priznaćete u ovom trenutku nije nimalo realno.
U prvom kolu su izabranici Roberta Pejdža odigrali jedan solidan meč protiv Sjedinjenih Američkih Država u kom su u finišu susreta uspeli da dođu do boda.
Ipak, kada se očekivala pobeda na meču protiv Irana koji je doživeo pravu katastrofu u prvom kolu protiv Engleza (6:2), popularni Zmajevi su podbacili i doživeli prvi poraz na Mundijalu.
Taj duel je završen rezultatom 0:2, a ono što je veoma zanimljivo je da su Mehdi Taremi i drugari do oba gola došli u dubokoj nadoknadi (90+8, 90+11).
Ono što će biti veliki problem za selektora Pejdža je da zbog crvenog kartona dobijenog u susretu sa Iranom za ovaj meč sa Gordim Albionom neće moći da računa na golmana Henesija, koji je sada ostavio dosta dobar utisak na Mundijalu.
Za kraj, ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između Velsa i Engleske, na dvanaest odigranih mečeva do sada Velšani nijednom nisu uspeli da pobede svoje susede, pa je teško očekivati da se to desi i sada u meču koji Gordi Albion ne sme da izgubi.

Engleska: Gordi Albion drži sve u svojim rukama!

Nakon nekoliko sušnih godina, Englezi su konačno vezali dva izuzetno dobra rezultata na velikim takmičenjima.
Naime, selekcija koju sa klupe predvodi Garet Sautgejt je kao što se svi dobro sećamo na prošlom Svetskom prvenstvu došla do polufinala, gde je Gordi Albion eliminisan od Hrvatske, koji su kasnije izgubili u velikom finalu od Francuza.
Dosta dobre partije ove selekcije su bile viđene i na poslednjem Evropskom prvenstvu, ali su nažalost Hari Kejn i drugari poraženi u velikom finalu od Italijana, i to nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Pred početak Mundijala se na Ostrvu vodila polemika oko toga šta bi zadovoljilo navijače ove selekcije, i svi su nekako bili složni u tome da je polufinale primarni cilj, iako je utisak da su svima nekako naglo porasli apetiti nakon fantastične partije u prvom kolu.
Naime, na startu Mundijala izabranici selektora Sautgejta su odigrali jedan fantastičan meč i bez većih problema savladali Iran, a taj duel je završen rezultatom 6:2.
Nakon prvih desetak minuta koji su bili relativno mirni, Gordi Albion je već do poluvremena uspeo da postigne tri pogotka, i praktično već tada reši pitanje pobednika.
U drugom delu igre su Iranci pokazali zube i uspeli da postignu dva gola, ali i da prime još tri, što je do sada ostao meč sa najviše postignutih pogodaka na ovom turniru.
Ipak, kada su svi očekivali trijumf nad Sjedinjenim Američkim Državama koji bi polufinalisti sa prošlog Svetskog prvenstva praktično već posle dva kola doneo plasman u nokaut fazu, ove dve selekcije su odigrale jedan izuzetno loš meč, možda i najslabiji i dosadašnjem toku Mundijala, koji je završen bez pogodaka.
Nije bilo previše šansi, a utisak je da je na kraju i jedna i druga reprezentacija bila zadovoljna sa jednim osvojenim bodom iz tog susreta, što je ruku na srce i razumljivo, pošto to garantuje i Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama da same odlučuju o svojoj sudbini.
Za kraj, što se izostanaka tiče, neće biti Ben Vajta, koji ruku na srce i da nema problema sa povredom, gotovo sigurno ne bi započeo ovaj meč, pa je sigurno da se njegovo odsustvo neće previše osetiti na igru jednog od glavnih favorita za osvajanje Svetskog prvenstva.

Naš predlog

Vels će učiniti sve da iznenadi daleko kvalitetniju selekciju Engleske, ali smo mišljenja da je za to potreban još neki raspoložen fudbaler osim Gareta Bejla.
Sa druge strane Gordi Albion drži sve u svojim rukama, i mišljenja smo da će ovaj meč trećeg kola Englezi dobiti dosta lakše nego što svi to očekuju pa vam savetujemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.16.


Za one koji ne žele da rizikuju sa prelazom (u koji smo mi poprilično ubeđeni) zadovoljavajuća varijanta je i čista dvojka koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.

Za kraj, ne treba apsolutno nikoga da iznenadi ako nam ovaj duel na stadionu “Al Rajan” donese baš dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.