Tip dana: Australija – Danska: Vikinzi moraju da osvoje Novi svet ako žele u nokaut fazu!

U sredu se nastavljaju mečevi poslednjeg kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, a i ovaj dan nam donosi četiri izuzetno zanimljiva duela.
Ovog puta smo za vas analizirali meč koji će biti odigran na stadionu “Al Vakra” gde će snage odmeriti selekcije Australije i Danske.
Uoči poslednjeg kola, Francuska se nalazi na prvom mestu u ovoj grupi sa maksimalnih šest osvojenih bodova, dok se na drugoj poziciji mimo svih očekivanja nalazi Australija, kojoj će po svemu sudeći i bod iz ovog susreta biti dovoljan za prolazak u narednu fazu, pošto trećeplasirana Danska ima čak dva boda manje, koliko ima i četvrtoplasirani Tunis.
Početak ovog susreta je zakazan za 16 časova.

Australija: Mogu li Kenguri do plasmana u nokaut fazu?

Godinama unazad Australija dolazi bez većih problema do plasmana na Mundijal, a to je između ostalog bio slučaj i ovog puta.
Do petog uzastopnog plasmana na najveću svetsku smotru fudbala, popularni Kenguri su stigli nakon što su u finalu interkontinentalnog baraža pobedili Peru posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Pri samom pogledu na grupu koju je dobila Australija, bilo je jasno da su Tunis i ova selekcija veliki autsajderi, međutim, vrlo lako se može desiti da Australijance na kraju gledamo u nokaut fazi Svetskog prvenstva, što je malo ko mogao da pretpostavi.
Naime, u ovom trenutku se Miloš Degenek i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri osvojena boda, što je za dva boda više u odnosu na trećeplasiranu Dansku, ali i četvrtoplasirani Tunis.
U prvom kolu je ova selekcija započela fenomenalno meč protiv Francuske, pošto je Australija u ranoj fazi susreta došla do vođstva, međutim, Francuzi, koji slove za jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira, su već do poluvremena uspeli da preokrenu, a potom i da golovima Mbapea i Žirua ostvare i ubedljiv trijumf, jer je taj duel na kraju završen rezultatom 4:1.
Susret drugog kola za Australiju je bio meč biti ili ne biti, pošto bi eventualni poraz od Tunisa ovu selekciju poslao kući.
Međutim, Kenguri su fenomenalno odigrali taj meč i slavili rezultatom 0:1, a jedini gol na tom susretu delo je Djuka, koji je pogodio sredinom prvog poluvremena.
U drugom delu igre su Tunižani imali nekoliko dobrih prilika, ali je Australija uspela da odoli svim napadima ove selekcije i na kraju dođe do prve pobede na Mundijalu, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ove reprezentacije.
Vrlo lako se može desiti da izabranicima Grejema Arnolda na ovom duelu bude potreban i bod za plasman u nokaut fazu, ali je veliko pitanje koliko je sve to realno pošto je preko puta Danska koja igra na visokom nivou u poslednjih nekoliko godina.

Danska: Više smo očekivali od Danaca!

Danci su kao što je svima poznato odigrali sjajno prošlo Evropsko prvenstvo na kom je ova Skandinavska selekcija stigla čak do polufinala, ali je tu usledila eliminacija od Engleske, koja je po mnogim mišljenjima na tom susretu imala i veliku pomoć sudija.
Bilo kako bilo, Danci su sa odličnim partijama nastaviti i u kvalifikacijama za Mundijal, gde je ova selekcija na deset odigranih mečeva ostvarila čak devet trijumfa, uz samo jedan poraz i to u poslednjem kolu na gostovanju kod Škotske kada je već sve bilo rešeno.
Na prvi pogled, delovalo je da je polufinalista sa poslednjeg Evropskog prvenstva imao dosta sreće i na žrebu, pošto su za rivale dobili Francusku koju su dva puta pobedili u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, ali i Tunis i Australiju, koji su objektivno delovali kao veliki autsajderi.
Ipak, u prvom kolu su Kristijan Eriksen i drugari mimo svih očekivanja samo remizirali protiv Tunisa, a taj meč je završen bez golova.
Taj prvi duel za Dansku na ovom Mundijalu je bio izuzetno važan, pošto je protivnik bila reprezentacija sa kojom je ova selekcija i te kako mogla da igra, a nakon toga je žreb odlučio da se Danci sastanu sa Francuzima, koji su i pored ta dva poraza u Ligi nacija bili veliki favoriti na tom meču.
To se i pokazalo u prošlom kolu pošto su Trikolori u jednom zaista odličnom susretu slavili rezultatom 2:1, iako je prvo poluvreme završeno bez golova.
Prednost aktuelnom svetskom šampionu doneo je Mbape, međutim, izabranici selektora Hjumlanda se nisu predavali, pa je Danska izjednačila samo sedam minuta kasnije golom Kristensena, koji u poslednje vreme igra na visokom nivou.
Ipak, nakon toga je usledila inicijativa Trikolora, što je u gol uspeo da pretvori ponovo Mbape, i to u 86. minutu i tako donese svojoj reprezentaciji plasman u nokaut fazu pre poslednjeg kola.
Što se sastava tima za ovaj ključni duel sa Australijom tiče, ponovo neće biti Dilejnija, dok je pod znakom pitanja i Simon Kjer.

Naš predlog

Danci nemaju previše izbora pošto im samo trijumf na ovom susretu donosi plasman u nokaut fazu, a mišljenja smo da će ova skandinavska selekcija do njega i doći, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.53.

Čak, deluje da će polufinalista sa prošlog Evropskog prvenstva od prvog minuta krenuti silovito ka golu Kengura, pa vam predlažemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.17.

Za kraj, za očekivati je da Kristijan Eriksen i drugari na ovom za njih ključnom susretu postignu dva ili više pogodaka, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

1 Comment

  1. Dzabe vama sto pisete analize, kada ne znate osnovne stvari u pogledu pisanja dobijenih ili izgubljenih utakmica. Ne pise se da je neki tim pobedio 0:1 ili 1:2 ili bilo koji da je rezultat u pitanju. Taj tim koji je pobedio uvek mora da ima ispisan veci broj golova od onog koji je pobedio (pobedio sa 1:0 ili 2:1 itd). Prepisujete kao i obicno polozaje timova sa liste kladionice i to radite godinama. Nema veze ko je bio takmicar 1, a ko takmicar 2, u izvestaju sa utakmice se uvek pise ko je dobio na vec objasnjeni nacin.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Australija – Danska: Vikinzi moraju da osvoje Novi svet ako žele u nokaut fazu! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.