Derbi dana: Poljska – Argentina: Gaučosi moraju da pobede i obezbede Mesiju još jednu šansu da osvoji trofej koji mu nedostaje!

Sreda nam donosi pregršt zanimljivih mečeva na Svetskom prvenstvu, a po našem mišljenju se derbi dana igra na stadionu “974” u Dohi, gde će snage odmeriti selekcije Poljske i Argentine.
U ovom trenutku Poljaci možda pomalo i neočekivano drže prvo mesto na tabeli, dok drugoplasirani Argentinci imaju bod manjka, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da jedna od ove dve selekcije na kraju ne dođe do plasmana u nokaut fazu, s obzirom da se u drugom meču sastaju Saudijska Arabija koja trenutno takođe ima tri bodova, i Meksiko, koji ima samo jedan osvojen bod, ali je svakako favorit u duelu protiv selekcije koja je u prvom kolu savladala Argentinu, što je jedno od najvećih iznenađenja na ovom Mundijalu.
Početak susreta između Poljske i Argentine je zakazan za 20 časova.

Poljska: Ispit generacije!

Poljska je redovni učesnik velikih takmičenja, ali u poslednje vreme ova reprezentacija nema značajnijih rezultata ni na Svetskom, ali ni na Evropskom prvenstvu.
Velika šteta, pošto ova selekcija ima nekoliko vrhunskih fudbalera, a tu pre svih naravno mislimo na Roberta Levandovskom, ali ne treba potceniti ni Zelinskog i Ščesnog koji na veoma visokom nivou igraju u svojim klubovima.
I na ovo takmičenje je Poljska stigla sa ambicijom da pokuša da dođe do plasmana u nokaut fazu, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto grupa u kojoj se izabranici Česlava Mihnijeviča nalaze nije nimalo laka.
U prvom kolu su Robert Levandovski i drugari ukstili snage sa Meksikom, i bio je to jedan od za sada najslabijih mečeva na prvenstvu, pošto na kraju nije bilo golova, a najbolju priliku je propustio upravo Levandovski, koji je u ranoj fazi drugog dela igre propustio da realizuje jedanesterac.
Do kraja je Meksiko imao nekoliko veoma zanimljivih pokušaja ka golu Poljaka, pa je utisak da četa Česlava Mihnijeviča može da bude zadovoljna i sa jednim osvojenim bodom iz tog susreta.
Usledio je veoma važan meč protiv Saudijske Arabije koja je pre toga uspela da savladala Argentinu, što je vrlo verovatno i najveće senzacija u dosadašnjem toku Mundijala.
Od prvog do poslednjeg minuta su Poljaci kontrolisali stvari na terenu, a do vođstva je ova reprezentacija stigla nakon gola Zelinskog u 39. minutu susreta.
Ipak, pri kraju prvog dela igre je dosuđen penal za Saudijsku Arabiju, ali je sjajni Ščesni uspeo da odbrani udarac Al Davsarija, a nakon odbitka skine još jedan zicer, pa je prvo poluvreme završeno minimalnom prednošću Poljaka.
U nastavku igre sigurna igra evropske selekcije koju je svojim golom krunisao Robert Levandovski u 82. minutu susreta, što je bilo dovoljno za trenutno prvo mesto u grupi.
Kada su u pitanju izostanci, sjajna stvar je što će selektor Poljske za ovaj ključni meč sa Argentinom moći da računa na apsolutne sve fudbalere, a ostaje da se vidimo da li će to biti dovoljno da se iznenadi dvostruki svetski šampion.

Argentina: Mesiju i drugarima samo pobeda garantuje plasman u nokaut fazu!

Ponovo Argentina nije imala većih problema u kvalifikacijama, pošto su na kraju Gaučosi zauzeli drugo mesto u grupi, iza Brazila, i došli do plasmana na Svetsko prvenstvo.
U kvalifijacijama su Leo Mesi i drugari odigrali nekoliko izuzetno dobrih mečeva, što je ovu selekciju svrstalo u red najvećih favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.
Naravno, treba podsetiti da je ovo skoro sigurno poslednji Mundijal na kom će Lionel Mesi braniti boje Argentine, pa je sigurno da kod jednog od najboljih fudbalera svih vremena postoji ogroman motiv da se od dresa reprezentacije osvoji sa trofejom.
Nažalost, u prvom kolu su Argentinci mimo svih očekivanja poraženi od Saudijske Arabije, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Ništa nije naslućivalo da će jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja zastati već na prvoj prepreci na ovom Mundijalu, pošo su izabranici selektora Skalonija prvi deo igre rešili u svoju korist (1:0).
Ipak, u nastavku meča je Saudijska Arabija odigrala zaista fenomenalno, i sa dva brza gola uspela da dođe do prednosti, što se ne kraju ispostavilo i konačnim rezultatom.
Ni u drugom kolu Argentina nije preterano oduševila, barem to sigurno možemo reći za prvi deo igre u duelu protiv Meksika koji je završen bez golova.
Ipak, nakon toga je Leo Mesi uzeo stvari u svoje ruke i preciznim šutem sa dvadesetak metara doneo prednost svojoj reprezentaciji, da bi Fernandez na asistenciju Mesija u finišu susreta duplirao vođstvo Gaučosa što je bilo dovoljno za prvi trijumf na Mundijalu, ali i drugo mesto na tabeli, što znači da će ovoj selekciji iz Južne Amerike za prolazak u osminu finala biti neophodna pobeda protiv nimalo naivne reprezentacije Poljske.
Zanimljivo je da su do sada ove dve selekcije odigrale tri međusobna susreta i da su Argentinci slavili samo jednom, dok su dva puta Poljaci meč završili kao pobednici.
Poput selektora Poljske, ni Lionel Skaloni nema problema pri sastavu tima, pošto su svi zdravi, pa se očekuje da Gaučosi sa najjačim mogućim snagama napadnu Poljake.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret. Poljacima odgovara i bod iz ovog susreta, dok Argentina koja je pre početka Mundijala slovila za jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira, mora da ide na sva tri boda, a mišljenja smo da će Leo Mesi i drugari do njih i doći, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.52.

Gaučosi nemaju previše izbora i sigurno je da četa selektora Skalonija mora da napadne od prvog minuta susreta, a u takvoj situaciji smatramo da je idealno da probate sa igrom da Argentina daje dva ili više golova na ovom susretu na stadionu “974”, za šta je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu 1.76.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da Argentinci postignu makar jedan pogodak u prvom poluvremenu i makar jedan u drugom delu igre, pa vam savetujemo da odigrate igru GI1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.