Derbi dana: Argentina – Australija: Gaučosi izvukli džek pot, utabana staza ka završnici!

Nakon dosta uzbuđenja u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, od subote kreće ono najvažnije, a to su mečevi osmine finala.
Ima nekoliko poprilično neočekivanih parova, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Al Rajan” gde će snage odmeriti Argentina i Australija.
Početak ovog meča je zakazan za 20 časova.

Argentina: Poslednja prilika za Mesija da dođe do “Boginje”!

Argentina je dva puta u svojoj istoriji osvajala Mundijal, međutim, ova selekcija je čak tri puta gubila u finalima, a poslednji put se to desilo 2014. godine u Brazilu, kada je Nemačka slavila sa 1:0.
Na prošlom Mundijalu se popularni Gaučosi nisu proslavili pošto su uz dosta muke došli do plasmana u nokaut fazu, gde ih je sačekala Francuska i eliminisala iz daljeg toka takmičenja.
Očekivanja u javnosti pred početak ovog Svetskog prvenstva su bila možda i nikad veća, a jedan od razloga je i svakako činjenica da je ovo poslednji Mundijal za Lionela Mesija.
Nažalost, u prvom kolu su Argentinci mimo svih očekivanja poraženi od Saudijske Arabije, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Ništa nije naslućivalo da će jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja zastati već na prvoj prepreci na ovom Mundijalu, pošo su izabranici selektora Skalonija prvi deo igre rešili u svoju korist (1:0).
Međutim, u nastavku susreta je Saudijska Arabija odigrala nestvarno dobro, i sa dva brza gola u drugom delu igre uspela da dođe do prednosti, što se ne kraju ispostavilo i konačnim rezultatom.
Meč drugog kola protiv Meksika je za Gauočose bio od prevelike važnosti, ali nije sve krenulo dobro, pošto je prvi deo igre završen bez golova, uz jednu poprilično bledu igru Argentine.
Ipak, nakon toga je Leo Mesi uzeo stvari u svoje ruke i preciznim šutem sa dvadesetak metara doneo prednost svojoj reprezentaciji, da bi Fernandez na asistenciju Mesija u finišu susreta duplirao vođstvo Gaučosa što je bilo dovoljno za prvi trijumf na Mundijalu.
U trećem kolu su izabranici Lionela Skalonija dosta lakše nego što se očekivalo savladali Poljsku rezultatom 2:0, uz konstataciju da je Mesi promašio penal na tom meču. Ponovo je poluvreme završeno bez pogodaka, ali već u prvom minutu drugog dela igre je Mekalister doneo prednost Argentincima, koju je u 67. minutu udvostričio Hulijan Alvarez.
Čitavu fudbalsku naciju u Argentini je obradovala vest da će njihovoj reprezentaciji protivnik u osmini finala biti selekcija Australije, i zaista nema nikakve sumnje da su Gaučosi veliki favoriti na ovom duelu.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, vrlo lako se može desiti da Anhel Di Marija propusti ovaj meč, iako medicinski tim čini velike napore kako bi fudbalera Juventusa oporavio za susret sa Kengurima, dok su svi ostali fudbaleri spremni za ovaj duel.

Australija: Koliko mogu Kenguri protiv favorizovanih Gaučosa?

Najveći uspeh u dosadašnjim izdanjima Mundijala za Australiju se desio 2006. godine kada je ova selekcija uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to nakon velikog remija u poslednjem kolu grupne faze protiv Hrvatske, kada je bilo 2:2.
Godinama unazad Australija dolazi bez većih problema do plasmana na Mundijal, a to je između ostalog bio slučaj i ovog puta.
Do petog uzastopnog plasmana na najveću svetsku smotru fudbala, popularni Kenguri su stigli nakon što su u finalu interkontinentalnog baraža pobedili Peru posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Pri samom pogledu na grupu koju je dobila Australija, bilo je jasno da su Tunis i ova selekcija veliki autsajderi, pošto su Francuska i Danska daleko kvalitetne reprezentacije.
Ipak, mimo svih očekivanja Kenguri su uspeli da dođu do druge pozicije na tabeli i to pošto su na kraju imali isti broj bodova kao i prvoplasirana Francuska.
Krenimo redom. U prvom kolu je selekcija koju sa klupe predvodi Grejem Arnold, očekivano doživela poraz od Francuske, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Susret drugog kola za Australiju je bio meč biti ili ne biti, pošto bi eventualni poraz od Tunisa ovu selekciju poslao kući.
Međutim, Kenguri su fenomenalno odigrali taj meč i slavili rezultatom 0:1, a jedini gol na tom susretu delo je Djuka, koji je pogodio sredinom prvog poluvremena.
U trećem kolu je zaista mali broj ljudi davao bilo kakve šanse Australijancima u duelu protiv Danske, međutim, četa selektora Arnolda je odigrala svoj najbolji meč na ovom turniru i potpuno zasluženo savladala polufinalistu sa poslednjeg Evropskog prvenstva, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Jedini gol na tom meču odluke postigao je Metju Leki u 60. minutu susreta, a treba podsetiti da su Danci u poslednjim trenucima susreta propustili dve odlične prilike za postizanje pogotka, mada ni remi ovoj selekciji ne bi doneo plasman među šesnaest najboljih ekipa.
Po poslednjim informacijama koje stižu iz tabora ove reprezentacije, svih 26 fudbalera je spremno za ovaj duel, u kom će Australijanci nastupiti bez bilo kakvog pritiska, ili moranja, pošto je i sam plasman u osminu finala Svetskog prvenstva ogroman uspeh za ovu selekciju.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mora se priznati da je Argentina veliki favorit na ovom duelu, zbog čega vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Treba očekivati i dosta golova na stadionu “Al Rajan”, pa je idealna kombinacija za ovaj drugi meč osmine finala igra 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.76.

Za kraj, toplo vam preporučujemo da probate sa pobedom Argentine uz dosta golova i odigrate igru 1&3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.