Derbi dana: Engleska – Senegal: Senegalski lavovi na tri engleska lava!

U nedelju je generalno sjajna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam naravno donosi i dva meča osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu.
Ovog puta smo za vas pripremili susret između Engleske i Senegala koji će biti odigran na stadionu “Al Bajt”.
Meč između evropske i afričke selekcije je zakazan za 20 časova.

Engleska: Gordi Albion cilja novo finale na velikim takmičenjima!

Engleska, koja inače važi za kolevku fudbala, titulu prvaka sveta čeka punih 66 godina još od 1966. godine kada je na svom terenu osvojila jedinu šampionsku titulu za sada.
Ova selekcija je u Katar doputovala sa najvišim mogućim ambicijama, i sigurno je da je Gordi Albion jedan od glavnih kandidata za titulu.
Ostaje žal što izabranici Gareta Sautgejta nisu uspeli da dođu do trofeja na prošlom Evropskom prvenstvu, pošto su u finalu, koje je odigrano na “Vembliju”, dakle pred praktično domaćom publikom, Englezi poraženi od Italijana, nakon slabijeg izvođenja jedanasteraca.
Ipak, ako uzmemo u obzir da na nekim velikim takmičenjima ova selekcija nije uspevala da prođe ni grupu, a nekad čak ni da se kvalifikuje, kao što je to bio slučaj 2008. godine, na Evropskom prvenstvu, koje su Englezi gledali sa tv ekrana.
Spisak za ovo Svetsko prvenstvo je bio možda pomalo i iznenađujuć, pošto na njemu primera radi nije bilo sjajnog napadača Rome Temija Ejbrahama, odbrambenog fudbalera Milana Fikaja Tomorija, kao i napadača Brentforda Ajvana Tonija, koji igra na visokom nivou u poslednje vreme.
Na startu Mundijala izabranici selektora Sautgejta su odigrali jedan fantastičan meč i bez većih problema savladali Iran, a taj duel je završen rezultatom 6:2.
Ipak, kada su u drugom kolu svi očekivali trijumf nad Sjedinjenim Američkim Državama koji bi polufinalisti sa prošlog Svetskog prvenstva praktično već posle dva kola doneo plasman u nokaut fazu, ove dve selekcije su odigrale jedan izuzetno loš meč, možda i najslabiji i dosadašnjem toku Mundijala, koji je završen bez pogodaka.
U trećem kolu su izabranici Gareta Sautgejta odigrali odličan meč protiv suseda Velsa, u kom je Gordi Albion bez većih problema slavio rezultatom 3:0.
Golove za finalistu sa poslednjeg Evropskog prvenstva postigli su Rašford koji se dva puta upisao u listu strelaca i Foden, a ono što je veoma zanimljivo je da kapiten Hari Kejn još uvek nije postigao nijedan pogodak na ovom Mundijalu.
Što se izostanaka tiče, Garet Sautgejt neće moći da računa na Vajta koji je u međuvremenu pomalo i nenadano otputovao za Englesku, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj duel sa aktuelnim šampionom Afrike.

Senegal: Briljantne partije Senegalaca bez Manea!

Ova kalendarska godina nije mogla da počne bolje za popularne Lavove, pošto je Senegal po prvi put u svojoj istoriji postao šampion Afrike i to pošto je ova reprezentacija u finalu savladala Egipat posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Čovek odluke je naravno bio Sadio Mane koji je dao gol u poslednjoj seriji i tako doveo svoju selekciju do titule šampiona Afrike, međutim, najbolji fudbaler ove selekcije se povredio neposredno pred Svetsko prvenstvo, pa je četa selektora Sisea morala bez njega na ovom Mundijalu, što je bio najveći mogući hendikep.
Nažalost, u prvom kolu Svetskog prvenstva Lavovi su poraženi od favorizovane Holandije, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Sve do 84. minuta nije bilo golova, ali su onda Holanđani prvo preko Gakpa došli do vođstva, da bi pobedu popularnih Lala potvrdio Klasen u poslednjim trenucima susreta.
Usledio je meč sa Katarom, na kom aktuelni šampion Afrike nije imao pravo na kiks, pošto bi poraz značio i eliminaciju sa turnira.
Kada je to bilo najpotrebnije, Senegal je odigrao jedan fantastičan meč i bez većih problema slavio rezultatom 3:1.
Golove za ovu selekciju su postigli Bulaj Dia, Famara Dejđu i Bamba Dieng, dok je prvi gol za Katar u istoriji Mundijala postigao Mohamed Muntari.
Najzad, u trećem kolu, u susretu protiv Ekvadora koji je bio ujedno i borba za plasman u nokaut fazu, šampion Afrike je slavio protiv selekcije iz Južne Amerike, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Golove za Senegalce postigli su Sar i kapiten Kulibali, dok je jedini pogodak za Ekvadorce postigao Kajsedo.
Inače, izabranicima Gustava Alfara je na tom susretu bio potreban remi, ali ovaj tim nije uspeo da dođe do njega, iako je u 68. minut blicnula nada za Valensiju i drugove, međutim posle samo 120 sekundi došla je nova prednost za aktuelnog šampiona Afrike, koja je ostala do kraja meča.
Što se međusobnih susreta tiče, do sada se Senegal i Engleska nisu međusobno sastajali, pa će ovaj duel između ove dve selekcije ujedno biti i istorijski, a ostaje nam da vidimo da li će Gordi Albion opravdati ulogu favorita.

Naš predlog

Engleska je igrala taman koliko je bilo potrebno za prolazak u narednu fazu, dok su Senegalci odigrali verovatno i iznad svojih očekivanja i plasmanom u osminu finala ostvarili svoj primarni cilj na ovom turniru.
Afrički šampion će biti bez pritiska, pa se vrlo lako može desiti da i jedna i druga ekipa na ovom meču postigne barem po jedan gol, za šta je Meridianbet pripremio kvotu 2.41.


Generalno, smatramo da će bez obzira što je ulog ogroman ovaj meč na “Al Bajtu” doneti dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.

Kako su Englezi veliki favoriti na ovom susretu, smatramo da je kombinacija 1X&3+ možda i idealna kada je ovaj meč u pitanju, a sve to Meridianbet ceni sa koeficijentom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.