Derbi dana: Portugal – Švajcarska: Ronaldo se penje na Alpe i gleda ka finalu Mundijala!

Poslednji meč osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru se igra na stadionu “Lusail” na kom će između ostalog biti odigrano i veliko finale, a ovog puta će na ovom zaista predivnom zdanju snage odmeriti selekcije Portugala i Švajcarske.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova.

Portugal: Poslednji ples Kristijana Ronalda!

Portugal dosta dugo slovi za jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na svetu, a najveći uspeh ova selekcija je postigla na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj, kada je osvojena titula, i to nakon trijumfa nad domaćinom prvenstva.
Retko kada Portugalci nisu uspevali da dođu do plasmana u nokaut fazu na velikim takmičenjima, međutim, na prošlom Svetskom prvenstvu su Kristijano Ronaldo i drugari zaustavljeni već na prvoj prepreci, u osmini finala, kada je Urugvaj slavio sa 2:1.
Na prošlom EURU je ova selekcija zaustavljena u osmini finala, a ostaje da se vidi da li će i na ovom Mundijalu ponovo izabranici selektora Santoša zastati na prvoj prepreci ka samoj završnici.
Na papiru, Portugal je jedan zaista vrhunski tim u kom se pored Kristijana Ronalda nalaze još i Bernardo Silva, Bruno Fernandeš, Kanselo, Žoao Feliks, Leao i drugi.
U ovogodišnjem izdanju Lige nacija Portugalci su na kraju osvojili drugo mesto u grupi uz bod manjka u odnosu na prvoplasirane Špance, koji su između ostalog u poslednjem kolu došli do trijumfa nad Portugalom, i to u gostima, kada je bilo 0:1.
U prvom kolu Mundijala je ova selekcija odigrala ne baš najbolji meč protiv Gane, u kom je Portugal ipak slavio rezultatom 3:2, a posebno zanimljivo je što smo sve golove sa tog susreta videli u drugom delu igre.
Usledio je veliki derbi sa Urugvajom, što je po svemu sudeći bila najbolja partija izabranika Fernanda Santoša na ovom Svetskom prvenstvu.
Šampion Evrope iz 2016. godine je bez većih problema slavio rezultatom 2:0, a oba gola na tom meču delo su Bruna Fernandeša, koji igra na vrhunskom nivou na ovom Mundijalu.
Najzad, u trećem kolu su Portugalci odigrali meč bez prevelikog pritiska, u kom su poraženi od Južne Koreje, koja je tim trijumf uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to zbog bolje gol razlike u odnosu na Urugvaj, kome u poslednjem kolu nije pomogla ni pobeda protiv Gane.
Što se tiče sastava tima za ovaj poslednji meč osmine finala, Santoš neće sigurno moći da računa na Mendeša i Pereiru, dok je Otavio pod velikim znakom pitanja.
Do sada su Portugal i Švajcarska odigrali petnaest međusobnih susreta na kojima su Portugalci zabeležili šest trijumfa, pet puta su Švajcarci bili bolji, dok je četiri puta bilo nerešeno.

Švajcarska: Sajdžije će imati šta da poruče Portugalcima!

Švajcarci su poslednjih godina redovni na velikim takmičenjima, a posebno dobre partije je ova selekcjai pružala na prošlom Evropskom prvenstvu, kada je u osmini finala eliminisana Francuska, koja je slovila za prvog favorita za osvajanje tog turnira.
Odlične partije su izabranici Murata Jakina koji je preuzeo tim nakon odlaska Vladimira Petkovića, pružali i u Ligi nacija, gde je ova selekcija na kraju zauzela treće mesto na tabeli, ali uz tri vezana trijumfa u poslednja tri kola.
Što se tiče Munidjala, u prvom kolu Švajcarci su nekako uspeli da dođu do trijumfa nad Kamerunom, i to nakon gola Embola na samom startu drugog dela igre, ali je nekako opšta konstatacija da su popularni Lavovi bili bolja ekipa na terenu, međutim, na kraju se računa samo krajnji rezultat.
Dosta dobar otpor su “sajdžije” pružile i protiv favorizovanih Brazilaca, i dugo odolevale silovitim napadima ove selekcije, ali je na kraju Kazemiro sjajnim golom doneo sva tri boda jednom od najvećih favorita za osvajanje Mundijala, pa se desilo ono što smo svi nekako i pretpostavljali, da će u poslednjem kolu odlučivati međusobni duel između Švajcarske i Srbije.
Naravno četa Murata Jakina je bila u dosta boljoj situaciji u odnosu na Orlove, pošto im je za prolazak dalje u nekim kombinacijama bio dovoljan i bod sa tog susreta, ali su Švajcarci potpuno zasluženo došli do sva tri.
Šaćiri je doneo prednost “sajdžijama”, da bi Srbija preko Mitrovića i Vlahovića uspela za kratko vreme da preokrene rezultat u svoju korist.
Ipak, do kraja poluvremena je ekipa selektora Jakina uspela da postigne još jedan pogodak, i na poluvreme ode sa rezultatom koji im i te kako odgovara.
Već na startu drugog dela igre Švajcarska je preko Frojlera postigla još jedan pogodak koji je u potpunosti presekao izabranike Dragana Stojkovića Piksija, pa je tim koji je na prošlom Svetskom prvenstvu takođe savladao Srbiju, bez većih problema priveo meč kraju.
Zanimljivo je da je poslednji međusobni susret između Švajcarske i Portugala odigran pre samo šest meseci, u Ligi nacija, kada je Švajcarska slavila rezultatom 1:0, a jedini gol na tom susretu delo je Seferovića u prvom minutu susreta.
Naravno, ne treba zaboraviti da je pre toga u drugom kolu Lige nacija Portugal na krilima Kristijana Ronalda slavio sa više nego ubedljivih 4:0.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo ipak da su Portugalci koji slove za jednu od najkvalitetnijih selekcija na svetu veliki favoriti na ovom meču protiv Švajcarske, čiji su se fudbaleri dobrano istrošili u odlučujućem susretu za plasman dalje protiv Srbije, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličan koeficijent 1.95.

Realno je da Kristijano Ronaldo i drugari postignu dva ili više pogotka na stadionu na kom će biti odigrano i veliko finale Svetskog prvenstva, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.19.

Za kraj, generalno smo mišljenja da nas očekuje jedan efikasan duel, a na sve to smatramo da Švajcarci nemaju puno šansi za iznenađenje na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.