Tip dana: Malaga – Granada: Nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona traži izlaz iz krize!

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč vanrednog devetnaestog kola španske Segunde, u kom će snage na “La Rosaledi” odmeriti ekipe Malage i Granade.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21h.

Malaga: Tim sa “La Rosalede” u jako teškoj situaciji!

Početkom prošle decenije je Malaga dobila prebogate vlasnike, a neka kulminacija toga je sasvim sigurno bila 2013. godine, kada je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla čak i do četvrtfinala Lige šampiona, a vrlo lako se moglo desiti da tim sa “La Rosalede” dođe i do plasmana među četiri najbolje evropske ekipe u tom trenutku.
Za one sa nešto slabijim pamćenjem, ta ekipa je tada zauzela prvo mesto u grupi Lige šampiona u konkurenciji tada i dalje moćnog Milana, Zenita i Anderlehta.
Nakon toga je španski predstavnik bez većih problema uspeo da eliminiše Porto u osmini finala i to bez primljenog gola, pošto je prvi meč završen pobedom Malage od 2:0, a u revanšu je ponovo slavio tim sa “La Rosalede” ovog puta rezultatom 1:0.
Usledio je dvomeč sa Dortmundom, koji se i dan danas prepričava, a to posebno mislimo na revanš koji je odigran u Nemačkoj.
Naime, prvi susret na kom je Malaga bila domaćin je završen bez golova, uz konstataciju da je španski predstavnik bio daleko bolji tim na terenu, a onda je usledio strašan revanš u Dortmundu.
Dobar deo ljudi je već video španskog predstavnika među četiri najbolje ekipe starog kontinenta, pošto je Malaga vodila sa 2:1 na “Vestfalenu”, da bi Rojs i Santana režirali neverovatan preokret, i to golovima u 91. i 93. minutu, nakon čega je Dortmund stigao do polufinala.
Pet godina nakon toga Malaga je ispala u Segundu, i do dana današnjeg se nisu vraćali u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a kako sada stvari stoje utisak je da ova ekipa može da bude presrećna ukoliko i sledeće sezone igra u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala.
Naime, izabranici Pepe Mela se trenutno nalaze na 21. mestu na tabeli, koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U ovom trenutku tim sa “La Rosalede” ima četiri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, pa je sigurno da će Malagi pored sjajnih igara biti potrebno i dosta sreće kako bi nekako uspeli da dođu do opstanka u Segundi, što se u prethodnih nekoliko sezona nije dovodilo u pitanje.
U prošlom kolu je četa trenera Mela očekivano poražena na gostovanju kod Levantea, a taj duel u Valensiji je završen rezultatom 1:0.
Na poslednjih pet susreta nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona je ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija, ali i dva poraza.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Malaga odigrala osam mečeva na “La Rosaledi” i ostvarila dva trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.

Granada: Dojučerašnji prvoligaš želi ekspresno do povratka u La Ligu!

Sve ono što se dešavalo Malagi u proteklih nekoliko godina bi možda i najbolje moglo da se opiše rečenicom od sjaja do očaja, utisak je da slična konstatacija važi i za njihovog protivnika na ovom duelu, ekipu Granade.
Zaista, malo ko je mogao da pretpostavi da će fudbaleri Granade prošle sezone, i to pogotovu što je samo godinu pre toga ovaj tim obezbedio istorijski plasman u Ligu Evrope, gde je ova ekipa čak stigla do četvrtfinala, ispasti iz najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Naime, na kraju je ova simpatična ekipa nažalost zauzela osamnaesto mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedamnaestoplasirani Kadiz, koji se pobedom u poslednjem kolu na gostovanju kod Alavesa spasao ispadanja.
Granada je imala sve u svojim rukama kod kuće protiv Espanjola, ali nije uspela da pobedi, pa je sa tih 0:0 ispala iz Primere jer su njihovi glavni rivali Majorka i Kadiz uspeli da upišu sva tri boda u poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Zanimljivo je da su su domaćini imali i penal u 72. minutu susreta protiv Katalonaca, ali je iskusni Molina pao pod pritiskom i nije uspeo da penal pretvori u pogodak, koji bi verovatno Granadi i doneo opstanak u društvu najboljih.
Ne treba biti previše upućen u dešavanja u španskom fudbalu pa konstatovati da će primarni cilj Granade biti plasman u La Ligu, ali kako vreme prolazi, deluje da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se dojučerašnji prvoligaš nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestplasirani Eibar.
Naravno, na kraju regularnog dela šampionata će dve prvoplasirane ekipe izboriti direktan plasman u društvo najboljih, dok će timovi koji se nalaze od treće do šeste pozicije preko baraža pokušati da dođu do ulaska u La Ligu.
Na poslednjih pet mečeva izabranici legendarnog Aitora Karanke su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz.
U prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan meč na svom terenu protiv Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Mora se priznati da ta pobeda ove ekipe nije nikakva slučanost, s obzirom da je Granada trenutno najbolji domaćin u Segundi, pošto je ovaj tim na devet odigranih susreta na svom stadionu ostvario čak sedam trijumfa, uz samo dva remija.
Ipak, te sjajne partije na svom stadionu ne prate i dobre partije na gostovanjima, pošto je četa Aitora Karanke jedna od najslabijih gostujućih ekipa u ligi, pošto je Granada na devet odigranih susreta na strani ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i čak šest poraza.

Naš predlog

Malaga je izuzetno teškoj situaciji, i sigurno je da je nekadašnjem četvrtfinalisti Lige šampiona pobeda u ovom duelu neophodna kako bi se pomakli sa dna tabele. Sa druge strane Granada ima baš dosta problema na gostovanjima ove sezone i mišljenja smo da bi domaćin to mogao da iskoristi i slavi na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.10.

Smatramo da je i dupla šansa na domaćina 1X i te kako pristojna, a nju Meridianbet plaća sa koeficijentom 1.56.

Za kraj, na međusobnim susretima između ova dva kluba uglavnom nema previše golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.55.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Malaga – Granada: Nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona traži izlaz iz krize! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.